Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Камбуров спечели планинското рали край Враца

Снимка: Община Враца

Пламен Камбуров спечели стартовете от четвъртия кръг на Националния шампионат по планинско изкачване. Гонките се състояха през почивните дни във Врачанския Балкан.

Румен Киров и Антон Титов се качиха на призовата стълбичка, като си поделиха второто и третото място.

Пилотите, които се съревноваваха в шампионата, бяха общо 29, като имаше и двама участници от община Враца. Калин Костадинов не само въртя волана по пистата, но „подгря" публиката за състезанието, а Християн Георгиев завърши на осмо място в клас HC-3 .

Четвъртият финален кръг от националния шампион се организира във Враца по инициатива на Автомобилната федерация на България и Община Враца.

По традиция в събота състезателите изкараха колите си на централния площад „Христо Ботев", където имаше представяне.

По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна селекцията на "Бдин" (Видин) за новия сезон

Футболният "Бдин" (Видин) започна със селекцията за завръщането си в Северозападната Трета лига. Новият старши треньор на отбора Анатоли Тонов е привлякъл защитника  Александър Георгиев и нападателя  Денис Николов . И двамата са бивши футболисти на "Бдин" и имат значителен опит във второто и третото ниво на българския футбол. Алекс Николов идва от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

Футболен клуб "Монтана" започва подготовка

Футболистите на "Монтана" започват подготовка от днес, 12 юни. Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа на стадион "Огоста" . Тогава ще стане ясна програмата, по която ще се готви тимът на Петър Колев. Към момента единственото ново попълнение е Борислав Вакадинов. Защитникът идва от изпадналия от Втора лига тим на "Черноморец" (Бургас). Вакадинов..

публикувано на 12.06.24 в 13:50

"Бонония" Видин отново се нареди сред най-добрите на Държавния отборен шампионат по кану-каяк

Видинският клуб по гребни спортове "Бонония" се нареди сред най-добрите в България на Държавния отборен шампионат по кану-каяк , който се проведе в Русе. С призовите си класирания видинските гребци заслужиха общо 8 купи. Успешно мерим сили с най-добрите клубове в страната, които разполагат с много повече ресурси и по-добри условия за подготовка от нас,..

публикувано на 12.06.24 в 12:52

Японец ще играе във волейболния "Монтана"

Разпределителят Ито Хироки от Япония е първото ново попълнение на волейболния тим на Монтана, съобщиха от клуба. Той е роден на 26 юни 1999 г. в Токио. Хироки е бивш национал на страната си до 20 години. През 2022 г. е бил включен в националния отбор на Япония за Азиатските игри. От "Монтана" потвърдиха, че през новия сезон остава и другият..

публикувано на 11.06.24 в 17:07

Раздадоха награди за 30-ата година от първото влизане на Монтана в „А" група

30 години от влизането за първи път на Монтана в „А" футболна група  отбелязаха на стадион „Огоста". С едноминутно мълчание бяха почетени хората дали за футбола, които вече не са между живите. На зеления килим отново се събраха футболисти вкарали тима в „А" РФГ. Монтана спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в..

публикувано на 09.06.24 в 15:41

"Спартак" /Плевен/ спечели футболния турнир "Панчев и Парчето" в Монтана

Отборът на Спартак /Плевен/ е победител в детски футболен турнир „Панчев и Парчето". Осем тима взеха участие в традиционната надпревара. На финала Спартак победи с 3:0 Ботев /Враца/. Монтана спечели третото място след успех с 2:1 над столичния Левски – Раковски. На следващите места се наредиха Национал /София/, Ком /Берковица/, Фортуна /Плевен/ и ДФК..

публикувано на 09.06.24 в 15:19

Врачанин е шампион на международен турнир по борба

Врачанинът Владислав Иванов стана шампион в своята категория по време на международния турнир по борба „Васил Сейменов" в Самоков. Надпреварата се организира за първи път. Владислав Иванов заслужи златния медал след тотална доминация при момчетата в категория до 38 кг. По пътя към титлата врачанският борец се справи с противник от ЦСКА, състезател от..

публикувано на 09.06.24 в 14:34