Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин и ЦСКА 1948 II завършиха наравно в здрав мач (СНИМКИ)

22
Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин изигра един от най-добрите си мачове през сезона, но завърши наравно 1:1 с актуалния шампион на Втора лига ЦСКА 1948 II. Головете отбелязаха Виктор Василев и Тома Ушагелов. Срещата от 16-ия кръг на първенството предложи здрава битка между двата отбора, немалко голови положения и добри отигравания. Публиката на стадион "Георги Бенковски" изпрати своите любимци с аплодисменти след последния съдийски сигнал.

Мачът започна с натиск на гостите. Стигна се до изпълнение на два последователни ъглови удара пред вратата на "Бдин". За втория домакините претендираха, че топката е излязла след рикошет в противников състезател. Виктор Василев насочи опасно топката към близката греда при центрирането от корнера, защитата на "Бдин" не успя да реагира правилно и кълбото влезе във вратата за 0:1 още в 7-ата минута на срещата. В официалния протокол на мача попадението е записано като автогол на вратаря Иван Василев, който плонжира и докосна топката. Четири минути по-късно гостите можеха да стигнат до второ попадение. Защитник на "Бдин" върна топката към вратаря , той обаче се засуети, пресиран от централния нападател на червените, и бе принуден да улови с ръце. Главният съдия Любослав Любомиров отсъди свободен удар на шест метра пред голлинията. Изстрелът обаче бе избит от защитата на домакините. Бдинци се окопитиха и последваха много силни минути за домакините. В 15-ата минута Ушагелов получи топката в наказателното поле на гостите, но не успя да нанесе точен удар. Две минути след това Владимир Айтов бе изведен зад защитата на червените, но вратарят на ЦСКА 1948 излезе предвидливо и успя да спре атаката. В 21-ата минута Георги Станимиров изпълни страхотен пряк свободен удар, но стражът на гостите плонжира и отново изби. Минута по-късно Цветомир Тодоров центрира от фал към Ивайло Иванов, вратарят Станислав Нисторов опита да улови топката, но я изпусна, Иванов подаде на Тома Ушагелов, който я насочи под напречната греда за 1:1. В 28-ата минути голмайсторът на "Бдин" подаде на Станимиров в наказателното поле, но ударът му отблизо мина край вратата. 10 минути по-късно Винисиус Белоти излезе сам срещу вратаря, но реши да подава вместо да стреля. В последната минута на първото полувреме при заучено изпълнение на пряк свободен удар Тодоров подаде на Белоти, който добре насочи топката към горния десен ъгъл на вратата, но Нисторов отново успя да избие с една ръка.


И втората част започна с натиск на гостите, но без да създадат голова опасност. В 53-ата минута Стойчо Стойков нахлу на скорост в наказателното поле на ЦСКА 1948, бе изблъскан от защитник, но главният съдия прецени, че няма основание за 11-метров наказателен удар. Цветомир Тодоров излезе очи в очи с вратаря на гостите в 57-ата минута, но не успя да го преодолее. Последва опасен удар на Калоян Стрински, но над напречната греда на "Бдин". В 72-ата минута Белоти можеше да вкара победно попадение, но диагоналният му удар отблизо бе в обсега на вратаря. В добавеното време на срещата Мартин Атанасов падна в наказателното поле на "Бдин" след съприкосновение със защитник на домакините, гостите поискаха дузпа, но главният съдия вдигна жълт картон за симулация.


Избраниците на треньора Живко Желев показаха мъжка игра в тази среща и заслужаваха трите точки:


"За жалост не успяхме да победим. Иначе влагането на футболистите, желанието, мотивацията, агресията, която показаха, като изключим първите 15 минути, когато получихме този нелеп гол директно от корнер, бяха на необходимото ниво. Успяхме да създадем няколко добри ситуации за отбелязване на гол. И сами срещу вратаря имахме, но за жалост не успяхме. С напредването на мача, последните 15-20 минути, изгубихме малко увереност и вместо да направим домакински натиск и да направим всичко възможно да спечелим мача, не успяхме. Може би и фактът, че хората, които влязоха като резерви, не се включиха много добре, допринесе за това нещо, но го има във футбола това. Продължаваме напред. Влязохме плахо в мача, но след гола успяхме да "настъпим газта", да изнесем отбора в по-предни позиции, вкарахме гол, създадохме още ситуации. Точките ни са малко и това тежи. Много е трудно, защото сме в ролята на догонващи. В последните пет мача имаме само една загуба, но лошото е, че имаме и само две победи, другите мачове са хикс, така че и това тежи. Но се надяваме, че ще дойде моментът, в който ще победим два-три мача."


Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев остана разочарован от съдийството:


"От футболистите съм доволен, няма как да не бъда, играхме със седем човека, родени 2004-2005 година, млади момчета, които искаме да развиваме и да вървят нагоре и да подпомагаме по този начин българския футбол. Днес, въпреки всички препятствия и странични фактори, показаха желание, самочувствие, увереност и изиграха мача по доста добър начин. От резултата не съм доволен, винаги съм бил максималист, но няма как да влияем на страничните фактори. Имаме млади момчета, искаме българският футбол да премине на друго ниво, но за съжаление им показваме каква е българската действителност. Това ли е начинът? Футболистите на "Бдин" казаха, че има 100% дузпа за нас. Аз също съм убеден, че има дузпа, защото съм на една линия със ситуацията. Няма какво да го коментирам съдията, но не му прави чест, защото така няма как да искаме да върви българският футбол и да вървят младите футболисти нагоре. Не мисля, че изпуснахме инициативата в мача. Поведохме, имахме ситуация, в която можехме да отбележим втори гол и да затворим мача още тогава. Не се получи. Не мисля, че пред нашата врата е имало кой знае какви ситуации. Все пак момчетата от "Бдин" също искат да постигнат добър резултат, нормално е да има реакция след като ние им отбелязваме гол. Поздравявам отбора на Видин, поздравявам старши-треньора им, който е един изключителен треньор и човек."


"Бдин" Видин: 33. Иван Василев; 18. Стойчо Стойков; 99. Кристиян Вълков; 29. Николай Дичев (ЖК); 5. Ивайло Иванов; 8. Калоян Цветков/7. Николай Цветков; 44. Владимир Айтов; 21. Георги Станимиров/9. Валдемар Лашков; 77. Винисиус Белоти; 23. Тома Ушагелов/14. Александър Соколов; 10. Цветомир Тодоров


ЦСКА 1948 II: 57. Станислав Нисторов; 70. Наско Цеков (ЖК); 84. Теодор Иванов; 47. Росен Божинов; 73. Михаил Цонев (ЖК); 51. Том Зарандона; 46. Мартин Атанасов (ЖК); 45. Преслав Антонов/ 41. Кристиян Грозданов; 69. Виктор Василев; 49. Калоян Стрински/31. Мариян Тонев; 66. Цветомир Цанев/44. Валентин Йосков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна турнирът "Панчев и Парчето" в Монтана

Осем отбора, разпределени в две групи, се състезават за купата "Панчев и Парчето". Традиционният д етски футболен турнир се провежда  в Монтана днес и в събота (7-и и 8 юни).  Турнирът е за деца родени след 1 януари 2014 година и е   в памет на бившите футболисти на "Септемврийска слава" (Михайловград) - Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето. О..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

Милица Мирчева ще бяга в Рим

Европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия започна днес сутринта, 7 юни. Десет български атлети в пет дисциплини (10 000 м, полумаратон, скок височина, скок дължина и троен скок) стартират на олимпийския стадион в италианската столица. Звездата на мездренската лека атлетика и национална шампионка Милица Мирчева ще стартира на 9..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

"Ботев" (Враца) е с нов треньор

Тодор Янчев е новият старши-треньор на врачанския "Ботев" . Информацията беше потвърдена от ръководството на елитния футболен клуб, което се е разбрало с наставника да поеме отбора след напускането на Христо Янев. Въпрос на часове е ръководството на клуба официално да обяви избора си. Бившият полузащитник и екскапитан на ЦСКА е без..

публикувано на 06.06.24 в 17:20

Честват 30 години от първото влизане на "Монтана" в "А" група

30 години от влизането за първи път на "Монтана" в "А" футболна група ще отбележат в събота на стадион „Огоста". В 18:00 часа ще се съберат футболисти, вкарали тима в „А" Републиканска футболна група.  "Монтана" спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в класирането след "ЛЕКС" /Ловеч/. През сезона..

публикувано на 06.06.24 в 16:25

Монтана е домакин на детски футболен турнир „Панчев и Парчето"

Детски футболен турнир „Панчев и Парчето" ще се проведе в Монтана утре и в събота (7-и и 8 юни). Осем отбора, разпределени в две групи, ще се състезават за купата.  Турнирът е традиционен, за деца родени след 1 януари 2014 година. От няколко години е включен в календара на Българския футболен съюз.  Турнирът е в памет на бившите футболисти на..

публикувано на 06.06.24 в 13:13

"Ботев" се раздели с половин отбор

"Ботев" (Враца) се раздели с шестима футболисти, които няма да бъдат част от отбора за новия сезон, съобщиха от елитния футболен клуб.  Договорите на Диого Барбоса, Браян Мендоса и Клери Сербер изтекоха и няма да бъдат подновени.  С трима футболисти клубът се раздели по взаимно съгласие – Марио Киконда, Ласана Ндиайе и Едуардо Кунде.  Ръководството на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Отново мездренски лекоатлет печели престижно състезание

В едно от най-популярните шосейни бягания в Северна Македония – "Охрид тръчат", възпитаникът на треньора Йоло Николов от СК ”Алет” Мездра Мирослав Спасов спечели дистанцията от 5 км с 18:11мин., като завърши с повече от минута пред Александър Арсов (Северна Македония) – 19:16 мин. и Риджат Шейпи (Северна Македония) – 19:32 мин.

публикувано на 05.06.24 в 15:13