Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постановката "Езоп" ще се играе и извън Видин

Снимка: Радио Видин


Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов" ще гостува на четири читалища във видинско с постановката "Езоп". Инициативата е в изпълнение на проект "Развитие на публики", финансиран от Национален фонд "Култура", каза Кирил Кирилов, актьор в главната роля:

"На 27-и в понеделник сме в Кула от 17 часа, на 28-и сме в Брегово от 17 часа и на 29-и сме в Ново село, 14:30 часа. Всичките са с вход свободен. Ролята на Езоп е изключително дълбока, изключително философска, тежка роля, сложна. Ще може и видинската публика да го види, но сега започваме с тези населени места."

Това е пиеса, която се поставя в епоха, каза актьорът Ивайло Петков.

"Това е още по трудно за нас, защото ние влизаме в едни отдавна минали времена, когато човешките ценности на хората, са били хем много различни от тези сега, хем обаче основите са същите. Какво е истински ценното в живота, какво е истински значимото, защо е ценна любовта, защо е ценна вярата, защо е важно да се уповаваме на добродетелите си? Това са едни мерила за човешката стойност, които си продължават до ден днешен, но преминават през различни пречупвания на времето."

Премиерата на възобновената постановка "Езоп" ще бъде на 22 ноември, сряда в читалището в град Грамада, от 17:00 часа. 
27.11.2023 г. – град Кула, НЧ "Просвета -1882", началният час е 17:00 ч.
28.11.2023 г. – град Брегово, НЧ „Развитие – 1897”, началният час е 17:00 ч. 
29.11.2023 г. – село Ново село, НЧ „Земеделец - 1874”, началният час е 14:30 ч. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трима рибари са заловени за бракониерство край язовир "Огоста"

Заловиха трима бракониери на риба на монтанския язовир „Огоста" .  Нарушителите на забраната за улов на риба по време на размножителния период са установени в района на село Боровци, на разливище на язовира, където рибата хвърля хайвера си.  Заловените рибари са от Берковица, съобщи Валери Спасов , инспектор „Рибарство и контрол" ИАРА Монтана:..

публикувано на 21.05.24 в 16:51

623 нарушения на трудовото законодателство констатирани от началото на годината във Видинско

254 проверки за спазване на трудовото законодателство е извършила  Дирекция "Инспекция по труда" във Видин за  първите четири месеца на 2024 година.  Проверени са предприятия със зает персонал от около 9000 работници и служители. Констатираните нарушения са 1351, като  721 от тях се отнасят до осигуряването на здравословните и безопасни условия на..

публикувано на 21.05.24 в 16:30
Храм

Църквата в село Синаговци отбеляза храмовия си празник

В деня на Свети свети Константин и Елена жителите на видинското село Синаговци отбелязват храмовия празник на църквата, която носи името на светите равноапостоли.  Тържествена Света литургия бе отслужена от отец Владимир Велков. След богослужението в двора на църквата бе осветен празничен курбан  и раздаден на вярващите . За доброто..

публикувано на 21.05.24 в 14:28

Във Видин представят сборника "Поетични мостове"

В навечерието на  Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ч италище "Цвят" и Дружеството на писателите във Видин ще представят сборника "Поетични  мостове". В него са включени стихове на 15 видински поети, каза секретарят на читалището Любомир Илиев: "Съставители са Диана..

публикувано на 21.05.24 в 13:53

Мъж счупи стъклата на няколко автомобила в Берковица

Задържаха мъж, счупил предни панорамни и странични стъкла на 4 автомобила  в Берковица  през почивните дни, съобщиха от полицията в Мнтана.  На 20.05.2024 г. в полицейското управление постъпила жалба от 35-годишна местна жителка, която съобщила, че предишната нощ било счупено предното панорамно стъкло на лекия ѝ автомобил "Дачия Дъстър",..

публикувано на 21.05.24 в 11:15

71 глоби за товарни автомобили са съставени за седмица във Видинско

71 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили са засечени в област Видин при едноседмичната операция по линия на Roadpol, съобщават от полицията във Видин.  В хода на операцията от 13 до 19 май , за тази година по пътищата в област Видин, екипите са  проверили 330 товарни автомобили. Установени са 31 случая на водачи без..

публикувано на 21.05.24 в 11:06

Асфалтират обходния път на Враца

Временно е ограничено движението за всички моторни превозни средства по обходния път на Враца в посока Видин, поради частични ремонти на асфалтовата настилка. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва през град Враца и се регулира от пътни знаци и сигналисти.

публикувано на 21.05.24 в 10:51