Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" загуби на снежния терен на стадион "Огоста"

5
Снимка: Любо Андреев


"Монтана" отстъпи с 0:1 на "Струмска слава" Радомир в мач от 18-ия кръг на Втора лига. Теренът на стадион "Огоста" бе заснежен, въпреки че преди срещата домакините се опитаха да го почистят.

Филип Ежике можеше да зарадва малцината фенове, но в рамките на няколко минути не успя от близо да вкара, като стреля над гредата. В първата минута след почивката Александър Аспарухов с глава не учели вратата на домакините. Това стори в 50-та минута. След остро центриране отдясно, топката мина през защитата и вратаря Симеонов, и на втора греда Аспарухов вкара за 0:1. Първият точен удар на монтанци дойде в 84-та минута. Владислав Цеков – Каската стреля отдалеч, но Драгомир Петков спаси. 60 секунди по-късно от близко Цеков засече центриране на Ричард Сила над гредата.


Наставникът на "Струмска слава" Владимир Димитров поздрави футболистите си за успеха


"Няма как да не съм доволен от мъжеството, което проявиха футболистите. На този тежък терен не трябваха само футболни качества, а и воля, дух и желания за победа."


В очите на момчетата в съблекалнята имаше сълзи, каза наставникът на "Монтана" Николай Митов.


"На този терен не може да има футбол. Първото полувреме повече се приспособиха Радомир към този терен. Стана една контраатака второто полувреме. Вкараха гол, нямаше никакъв футбол. Всички се бориха, искаха много да победят. Тук всички футболни достойнства отиват на вятъра..."

На 4 декември "Монтана" приема "Марек" Дупница.


Монтана – Струмска слава 0:1 /0:0/

0:1 Аспарухов /50/

Монтана: Симеонов, Янчев, Илиев, Буров /к/, Костов, Тунгаров /91-Атанасов/, Каменов, Франк Ландри /91-Чатов/, Филип Ежике /56-Цеков/, Ричард Сила, Кевин Беманга /57-Динев/

Струмска слава: Петков, Георгиев, Костов, Мицаков, Николов /к/, Дилчовски /93-Ласков/, Янев /83-Китов/, Стойчев, Кирилов, Божинов /85-Стоянов/, Аспарухов /72-Желев/

Жълти картони: Динев /Монтана/, Дилчовски, Янев /Струмска слава/

Главен съдия: Мариян Гребенчарски

Помощници: Димитър Мекушев, Венелин Иванов

Стадион "Огоста": 50 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Завърши Общинският турнир на футбол по малки врати в Мездра

Отборът на "Кохонес гранде" спечели XXIII Общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. На финала "големите топки" победиха с 3:1 тима на "Лъвчетата" и за трети път (след 2021-а и 2022 г.) триумфираха в спортната надпревара. На трето място се нареди "Сакатлък Юнайтед", който в двубоя за бронзовите медали се наложи над "Ботевъ"..

публикувано на 28.05.24 в 16:50

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов. Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя..

публикувано на 28.05.24 в 08:00

Бивш играч на "Ботев" води "Марек" в баража за елита

Наставникът на "Марек" Дупница Танчо Калпаков, който бе част от селекцията на врачани преди години в тогавашната "Б" група, се надява на успех над "Ботев" в баража за попълване на последното място в Първа лига от новата кампания. Мачът е от 19.00 часа в четвъртък на стадион "Христо Ботев".  От домакините призоваха за пълна мобилизация, а се очаква..

публикувано на 27.05.24 в 09:42

Ще се завърне ли „Бдин“ при професионалистите?

Само един сезон продължи чаканото десетилетие от привържениците на футбола във Видин завръщане сред професионалистите. „Бдин“ така и не успя да намери верния ритъм и завърши на последно място в класирането на Втора лига. Точно преди година видинчани заслужено вдигнаха купата за първото място в Северозападната Трета лига. Завръщането във..

публикувано на 26.05.24 в 20:01

Самбистите на Пламен Петров завоюваха 5 медала от Републиканското

Състезателите на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" с главен треньор Пламен Петров заслужиха общо 5 медала от Държавното първенство по самбо за момчета и момичета, което се проведе в Панагюрище. 10-годишната Никол Николова стана републиканска шампионка за трета поредна година. В същата възрастова група Десислава Богомилова се пребори за сребърен медал...

публикувано на 26.05.24 в 17:54

6 медала за "Бъдин" Видин от Държавното по самбо

Състезателите на видинския клуб "Бъдин" завоюваха 6 медала от Държавното първенство по самбо, което се проведе този уикенд в Панагюрище. В първия ден, при момичетата и момчетата, и петимата представители на клуба се качиха на почетната стълбичка. Виктория Любенова стана републиканска шампионка в категория до 55 килограма. Злато заслужи и Ивайло Петков при..

публикувано на 26.05.24 в 17:18

Лятно волейболно училище за деца организират във Видин

И тази година във Видин организират лятно волейболно училище за деца. Инициативата е на волейболен клуб "Бдин - Вида". Заниманията започват от 1 юни и ще се провеждат всеки делничен ден в спортна зала "Фестивална", обясни  Зорница Георгиева, треньор в клуба: "Волейболното лятно училище представлява - сега знаем, че на родителите малко им е..

публикувано на 26.05.24 в 16:30