Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца победи "Локомотив" Пловдив

Снимка: Антон Узунов/Стартфото Anton Uzunov/startphoto.bg 2023

"Ботев" Враца победи "Локомотив" Пловдив с 2:0 в двубой от 18-ия кръг на Първа футболна лига. Попаденията реализираха Даниел Генов (20) и Марко Мажуга (58). Врачани сложиха край на най-успешната серия без загуба в клубната история на "смърфовете" и се върнаха на победния път след 6 поредни загуби и общо 7 мача без успех.

Мачът на стадион "Христо Ботев" започна с 15 минути закъснение, тъй като в часовете преди битката обилен снеговалеж покри терена във Враца. Наложи се да бъдат мобилизирани десетки врачани, за да почистят терена.

Първата интересна ситуация в сблъсъка се откри пред гостите. В 6-ата минута Димитър Илиев изведе майсторски Петър Андреев, който остана очи в очи със стража на врачани. Младият футболист успя да вкара топката в мрежата, но попадението му бе отменено поради засада. 

В ответната атака Даниел Генов подаде хитро към Браян Мендоса, който прати кълбото на сантиметри от целта. 

В 10-ата минута главният съдия не зачете гол и на Димитър Илиев. Евандро центрира в наказателното поле, а топката стигна до капитана на Локомотив на далечната греда, след като Андреев и Сегура играха с глава. Оставен сам, той стреля и прати топката в целта, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

В 20-ата минута футболистите на Христо Янев стигнаха първи до гола. Нападателят на тима Браян Переа центрира майсторски в наказателното поле към Даниел Генов, който с глава не остави шансове на Динко Хоркаш.

В 41-ата минута Браян Переа пусна перфектен извеждащ пас към Марко Мажуга, но нападателят на "зелените" прибърза и стреля твърде слабо, за да затрудни Динко Хоркаш. 

Гостите започнаха по-силно втората част, но в 53-ата минута Браян Мендоса стреля опасно от добра позиция, но стражът на "черно-белите" показа класата си. 

Секунди по-късно Ангел Лясков прати топката в мрежата на Федерико Рубио, но това бе трето отменено попадение за Локомотив. 

В 58-ата минута врачани стигнаха до втори гол. Марко Мажуга мина лесно покрай Ангел Лясков и нахлу в наказателното поле. Последва изстрел от малък ъгъл, при който Динко Хоркаш не се намеси добре и изпусна топката, която попадна във вратата.

В 77-ата минута Евандро отправи мощен удар от далечна дистанция, но кълбото премина на сантиметри от целта. 

ГОЛМАЙСТОРИ

1:0 Даниел Генов (20)
2:0 Марко Мажуга (58)

След края на срещата наставникът на домакините Христо Янев благодари на отбора си, но и на ръководството на клуба за довереието в него




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца е домакин на турнир по автомоделизъм

Повече от 40 автомоделисти от 10 български града са заявили участието си в Национално ученическо състезание по автомоделен спорт. Надпреварата ще се проведе на 1 юни във Враца. Състезанието е организирано от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София /НДД/ ,  Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/, а домакин..

публикувано на 31.05.24 в 17:34

"Ботев" Враца остава в елита

Врачанският "Ботев" оцеля за още един сезон в родния футболен елит. Тимът на Христо Янев спечели с 5:3 след дузпи баража за последното свободно място в Първа лига догодина. В редовното време врачани завършиха 1:1 с "Марек" /Дупница/. В допълнителните 30 минути и двата тима не реализираха ново попадение. Преди почивката домакините изпуснаха куп..

публикувано на 31.05.24 в 08:18

ПМГ Видин класира още един отбор на финалите

Видинската математическа гимназия класира шести свой отбор за финалите на ученическите игри през учебната 2023-2024 г. В спортна зала "Фестивална" във Видин днес възпитаниците на Росен Ракаджиев станаха зонални шампиони по баскетбол при юношите 8-10 клас, побеждавайки последователно връстниците си от Врачанската езиковата гимназия с 80:25 и..

публикувано на 30.05.24 в 16:34

Враца се готви за футболен празник днес

Ботев играе решителен бараж за оставане във футболния елит. Ако възпитаниците на Христо Янев успеят срещу "Марек" Дупница, те ще си гарантират седмият пореден сезон в Първа футболна лига. Срещата е от 19 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководена от елитния български рефер Георги Кабаков. От БФС гарантират честността на отсъжданията с..

публикувано на 30.05.24 в 09:54
Георги Кабаков

Топрефер ще свири баража за Първа лига

Най-добрият български съдия ще ръководи баража за последното свободно място в Първа футболна лига от новото първенство. На 30 май  "Ботев" посреща във Враца "Марек" от Дупница, а срещата е от 19 часа. Топреферът ни Георги Кабаков получи наряд да ръководи срещата, негови помощници са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия е Кристиян Колев...

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Завърши Общинският турнир на футбол по малки врати в Мездра

Отборът на "Кохонес гранде" спечели XXIII Общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. На финала "големите топки" победиха с 3:1 тима на "Лъвчетата" и за трети път (след 2021-а и 2022 г.) триумфираха в спортната надпревара. На трето място се нареди "Сакатлък Юнайтед", който в двубоя за бронзовите медали се наложи над "Ботевъ"..

публикувано на 28.05.24 в 16:50

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов. Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя..

публикувано на 28.05.24 в 08:00