Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фурор на "Дунав" Селановци във Врачанско

Снимка: ФК "Дунав 2016" Селановци

Мъжкият отбор на "Дунав" Селановци приключи много силен есенен полусезон. В областната футболна група на Враца възпитаниците на треньора Любен Иванов постигнаха 7 победи, едно равенство, допуснаха само две загуби и ще зимуват на второ място в класирането с равен брой точки (22) с лидера "Септември" Гложене. 

"Много успешен сезон за ФК "Дунав 2016" Селановци! Участвахме в първенството на "А" Областна футболна група Враца и направихме прекрасни мачове. Преди това проведохме и много добра подготовка с контролни срещи, което се оказа много положително. В първенството завършихме с равен брой точки на първо място с ФК "Септември" Гложене. Победихме отбори като "Ботев III" Враца, Хайредин, Бутан, "Радецки" Козлодуй, което много ме радва и се чувствам горд от това постижение на момчетата. Тази година разчитахме основно на 16-17 футболисти. Повечето са от Селановци. Денис Петров, който стана голмайстор на групата, е от Бутан. От Мизия са Цеци Лазаров, Вени Николов. Да не забравя вратаря Александър Борисов- Орела, който се представи блестящо. Искам да благодаря на момчетата за показаното старание, желание и уважение към мен и към ФК "Дунав 2016" Селановци. Също така искам да благодаря на Община Оряхово и лично на г-н Росен Добрев за помощта, без която ние нямаше как да играем в първенството. Благодаря и на г-жа Росица Койнова от Кметство Селановци, която също помага много на футбола", каза за Радио Видин треньорът Любен Иванов.

Детският отбор на "Дунав" Селановци също се представи достойно през есенния полусезон.

"Детският отбор игра в Регионална група Монтана. Съревновава се с клубове като ПФК "Монтана", ПФК "Ботев" Враца, "Чавдар" Бяла Слатина. Много достойно представяне - играха с желание, с хъс и личи, че има израстване в тях. Измина един полусезон, от който не мога да не съм щастлив и доволен. Благодаря и на г-н Пламен Любенов Христов, който ми помага и води отбора."

На 16 декември футболистите и ръководството на клуба ще отпразнуват успешния сезон с коледен банкет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" започва подготовка за Първа лига

Футболният "Ботев"   (Враца) започва подготовка за новата кампания в елита в събота, 15 юни. Първото занимание, на което старши-треньорът Тодор Янчев събира играчите, е насрочено от 9.30 часа на стадион "Христо Ботев".  От клуба анонсираха, че лятната подготовка ще премине в България. Тимът ще се готви във Враца и на лагер в Етрополе. Вече са..

публикувано на 14.06.24 в 16:11

17-годишен юноша започна с мъжете на "Монтана"

Радослав Славчев започна подготовката с мъжете на футболния "Монтана" . Наставникът Петър Колев дава шанс на 17-годишния юноша на клуба. Ради е син на бившия футболист на "Монтана" Галин Славчев – Кривия. "Винаги се гледа към школата. Така или иначе, в тренировъчния процес винаги участват по един, двама или трима играчи от школата,..

публикувано на 14.06.24 в 12:00

"Ботев 93" е трети по борба в България

Борци от врачанския спортен клуб "Ботев 93" си тръгнаха с тежък товар от Пловдив. Там се проведе държавният лично-отборен шампионат в класическия стил при мъжете, в който състезателите от града под Околчица спечелиха 6 медала в индивидуалната надпревара и отборна купа за трето място в генералното подреждане. Шампиони в категориите си..

публикувано на 14.06.24 в 11:13

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23

"Монтана" започна подготовка с трима нови, петима напуснаха

С три нови попълнения стартира лятната си подготовка "Монтана". От изпадналия в третия ешелон "Черноморец" /Бургас/ монтанци взеха десният бек Борислав Вакадинов и вътрешният полузащитник Даниел Кабанелас. Калоян Митев е ляв бек и идва от "Академик" /Свищов/. На проби са 21-годишните полузащитници Николай Горанчев от дубъла на "Локомотив" /Пловдив/ и..

публикувано на 13.06.24 в 07:44