Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" падна в Сърбия, остава в първите четири отбора на лигата

Снимка: БК "Монтана-2003"

Баскетболистките на Монтана загубиха с 67:84 точки гостуването си на сръбския Слога Пожега. Срещата бе от предпоследния кръг на редовния сезон на Адриатическата лига. Въпреки поражението момичетата на треньора Преслав Пешев остават лидер във временното класиране. В последния кръг те няма да играят у дома срещу Никшич, тъй като сръбкините се отказаха. След като трите американки си тръгнаха от зала „Младост", заради визови проблеми, срещу Слога Пешев използва само 6 състезателки, от осем на разположение. След като изоставаха с 15 точки след първия период, на почивката монтанчанки намалиха аванса на съперника на 11 точки. След подновяването на играта Монтана спечели частта, но до края не успя да направи обрат. Преслава Колева бе най-резултатна за Монтана срещу Слога, като записа на сметката си 16 точки и 11 борби. Микаела Дамянова и Борислава Денчева отбелязаха по 13, като първата хвана и 6 борби, с 11 точки финишира Йоланда Косса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Никол от Видин с трета титла в Перник за два дни

Никол Николова от видинския клуб "Борба, самбо, джудо" спечели златен медал от турнира по самбо за деца за Купа Перник. В категория до 30 килограма възпитаничката на многократната медалистка от международни състезания Цветелина Цветанова се наложи категорично над своите съпернички по пътя към златото. Ден по-рано Никол спечели още два златни медала в..

публикувано на 19.05.24 в 17:19

Атлетите на "Радуканови" Видин обраха медалите от турнир в Румъния

17 медала спечелиха състезатели на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" от международния турнир "Лятна купа за деца и юноши". Състезанието се състоя в град Ръмнику Вълча в съседна Румъния.  Васил Антонов заслужи два златни медала - в спринтовете на 100 (10.77 сек.) и на 400 метра при 18-годишните. Пламен Митков е със злато в скока на дължина..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Отличен сезон за ДЮШ на "Локо" Мездра

Завърши един изключително успешен сезон за формациите от Детско-юношеската школа на „Локомотив” Мездра с треньори Владимир Найденов и Стоян Стоянов. След шампионската титла на юношите младша възраст, сезонът приключи и за Футбол 5 и Футбол 7. За втора поредна година момчетата от набор 2014 година успяха да завършат първенството без загуба,..

публикувано на 19.05.24 в 15:30

"Ком" би с 2:0 в Бойчиновци

Ком /Берковица/ победи с 2:0, като гост Огоста /Бойчиновци/ в най-интересната среща от 20-ия кръг на четвърта монтанска футболна дивизия. Пламен Ненов от дузпа в 41-та и Ивайло Тошев в продължението на първата част донесоха трите точки за берковчани. Така Ком остава лидер с 52 точки. Вихър /Николово/ остава втори с 51 точки, след като взе победа с 3:0 при..

публикувано на 19.05.24 в 15:25

Дубълът на "Ботев" Враца най-после спечели мач

Дублиращият отбор на Ботев си припомни вкуса на победата, като спечели с 2:0 срещу Левски 2007. Срещата от поредния кръг на Северозападната трета лига се игра на помощния терен край стадион "Христо Ботев". Ивайло Дудушки се разписа в 41-ата минута. Той проби отдясно, влезе в наказателното поле, излъга двама футболисти на съперника и я насочи с левия..

публикувано на 19.05.24 в 15:19

С 1:1 "Ботев" Враца и "Локо" София завързаха битката за оцеляване в елита

Локомотив (София) и Ботев (Враца) не се победиха и завързаха битката за оцеляване. След 33-ия къг на Първа лига врачани са предпоследни с 29 точки. 4 пункта повече от тях имат столичани, като до края на плейофите остават още 2 мача. Ако възпитаниците на Христо Янев спечелят гостуването си на Етър и домакинството на Берое може да останат дори без бараж в..

публикувано на 19.05.24 в 15:13

5 медала за СК "Бъдин" от турнир по самбо в Перник

Пет медала спечелиха състезателите на видинския Спортен клуб "Бъдин" от турнир по самбо за деца за Купа Перник.  Първо място завоюваха Дари Тихоморов в категория до 46 кг. и Виктория Любенова в категория до 55 кг.  С бронзови отличия се окичиха Рамона Стоянова - до 30 кг., Ивайло Петков -  до 34 кг. и Павел Гьоров -  до 50 кг.  На крачка от почетната..

публикувано на 19.05.24 в 15:04