Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 180 пътни инцидента във Врачанско за 3 месеца

Снимка: Жоро Александров

На територията на Областната дирекция на МВР-Враца през четвъртото тримесечие на 2023 г. са регистрирани общо 182 пътнотранспортни произшествия (ПТП), това стана ясно по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Форумът беше оглавен от губернатора Надя Донкинска. От данните, представени от инспектор Венцислав Димитров от областната полицейска дирекция се разбра, че 137 от пътните инциденти са се разминали само с материални щети, а при станалите 45 тежки ПТП-та са били убити 3-има и са били ранени 61 души.

По дни от седмицата, най-авариен е бил понеделник, когато са настъпили общо 27 катастрофи, с 14 ранени граждани.

Най-много ПТП са настъпили след движение с несъобразена скорост - 70, като при тях живота си са загубили трима, а 54-ма са били леко или тежко ранени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15

40% от територията на България са "демографска пустиня"

Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН. “Демографските пустини” са територии с изключителна ниска плътност на населението - под 10 души на кв. км., а в България те нарастват много бързо. Почти в 217 от 265 общини има ядра на..

публикувано на 31.05.24 в 17:15

Панорама на средното образование в област Монтана

В Монтана се проведе традиционната "Панорама на средното образование". Акцентът на инициативата е кариерното развитие и представяне на седмокласниците възможностите за професионално образование в учебните заведения в областта. Организатори на проявата са РУО – Монтана и Център за подкрепа на личностното развитие ОДК „Ние, врабчетата". "Изборът..

публикувано на 31.05.24 в 16:42

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе в Брегово

Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев ще се проведе тази вечер в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Брегово.   Темата е "Образованието в трансформационното общество", каза директорът на учебното заведение Илияна Кръстева:  "Ние сме посланици на доброто в петия открит урок на проф. Венелин Терзиев. Ще представим IT академия, "Дигитален и..

публикувано на 31.05.24 в 16:00

Във Видин започва "Лято с Библиотеката"

Традиционната инициатива „Лято с Библиотеката” ще бъде открита официално в Деня на детето - 1 юни, във Видин. По време на събитието ще бъде представена лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", а децата ще имат възможността да получат информация за всички клубове по интереси. Това каза ръководителят на Детския..

публикувано на 31.05.24 в 15:34

50 години отпразнува детска ясла "Слънчев кът" във Видин

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Директорът на детското заведение  Нина Емилова даде старт на празничната програма и поздрави децата:  "Мили деца, вашите усмивки, светлините в детските очи правят този ден вълнуващ и незабравим. Вие сте най-хубавия подарък в живота ни, нашето бъдеще, нашата надежда и вяра..

публикувано на 31.05.24 в 13:29

Над 20 литра дъжд се изля над Монтана

Над 20 литра на квадратен метър дъжд се изляза над Монтана в рамките н 15-ина минути снощи. На места е паднала и градушка, съобщиха от Хидро-метеорологичната станция в града Дъждът вчера е бил с голям интензитет. Към обяд са измерени към 9 литра на квадратен метър, а снощи - много повече, съобщи  Леночка Ангелова , началник ХМО Монтана: "За..

публикувано на 31.05.24 в 12:22