Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Латино вечер предстои във Видин

Снимка: фейсбук



Добра новина за почитателите на латино музиката във Видин. Задава се първото за годината латино парти в града. Идеята е всички, които обичат тези пламенни танци да се забавляват. Но освен това ще има и професионални танцьори, които ще представят класическите бачата, салса и кизомба хореографии. Разбира се, едно парти не е парти без диджей, така че за музиката ще има грижата DJ Милко. Инициативата за тази латино вечер е на Аманда Йорданова, създател на новата школа по латино танци във Видин - Amantina Dance Club:

"Идеята се роди от факта, че решихме да си открием наша собствена школа във Видин и оттам тръгна идеята за партито, за да може да направим нещо като откриване за хората във Видин, да разберат какво точно представляват латино танците, тъй като повечето хора нямат никаква идея за какво става въпрос. И идеята е за хората, които се интересуват, да могат да дойдат на партито, да видят хореографиите, да видят как други хора танцуват, защото ще имаме гости от други градове, които вече танцуват и да могат да добият пълна представа какво точно представляват латино танците и евентуално да дойдат след това при нас на уроци."

По време на вечерта, на дансинга ще излязат специалните гости на партито, професионалните танцьори Константина Ровелова от "Ritmo Dance Studio" - София и Дейн Николов, както и Людмила Дамянова и Цветомир Ценов от "Just El Dance" - Враца. Люси и Цено са заедно от 30 години. Във Видин идват още през 90-те като двойка по спортни танци. Попитахме Люси, какви емоции изпитва, завръщайки се след толкова години във Видин:

"Вълнувам се със сигурност много, защото това, което правим ми е голяма страст и много го обичам, така че няма как да не се вълнувам. Спомени много нямам, защото съм била някъде втори, трети клас, така че е било доста отдавна."

Люси и Цено ще представят на гостуването си във Видин един по-непознат танц за хората - кизомба. Този танц произхожда от Ангола през 80-те години на XX век. На португалски език "кизомба" означава "парти". 

"Кизомбата има общо и със спортните танци, определени движения, и е доста интересен, може много повече да се импровизира с музиката, което нас ни грабна. Самите стъпки може да се забавят по време на танца, може да се забързват, не е такъв равен танцът, да има определен ритъм, както е в другите два стила, динамиката е различна. На нас по ни харесва, защото е малко по-нетипично за тези танци, но е много нежен танц и е много красив."

Люси и нейният кавалер ще идват във Видин за латино партито, но това няма да е последното им посещение, а напротив. Те ще идват всеки месец, за да преподават в новата школа за латино танци на Аманда, за която ще ви разкажем скоро.

Латино събитието ще се състои утре, 13 януари. Мястото е в ресторант "Лукс" във Видин. Старта на партито е от 21:00 часа. Танцьорите ще демонстрират уменията си около 23:00 часа. А ако ви грабне толкова много латино фиестата и искате да се запишете на уроци по латино танци, бихте могли да го направите в школата Amantina Dance Club, която ще открие на 27 януари с първия си урок по салса и бачата.  

Чуйте повече в прикачения файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40

Насилието над лекарите - кои са причините и възможните решения

Всеки втори лекар у нас е ставал жертва на агресивно поведение , като 11% от медиците са били обект на физическа агресия от пациентите си или от техните близки, а 49% - на вербална. За около половината от пациентите (47%), обаче, лекарите сами са си виновни за проявената спрямо тях агресия, а близо една пета (17%) от тях са на мнение, че агресивното..

публикувано на 02.07.24 в 15:00

Видински ученици проведоха урок по история на остров Белене (снимки)

Общо 26 ученици от ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин, с профил "История", посетиха дунавския остров Персин край град Белене, известен като остров Белене, където се проведе урок за  комунистическото минало на България и съществуващия концентрационен лагер там. Обучението носеше името "Памет или забрава - един красив остров за грозни спомени"...

публикувано на 02.07.24 в 14:00

Евгени Будинов: Усмихвайте се повече

Профилактиката има изключително важна роля при поддържането на здрави зъби и красива усмивка. Това обясни с много чувство за хумор в "Час при зъболекаря" актьорът и режисьор Евгени Будинов . Наскоро усмихнатият артист постави във видинския драматичен театър комедията "Убийство в първа класа". "Устната хигиена и това да си мием зъбите, редовно,..

публикувано на 02.07.24 в 13:00

Ще успее ли проектокабинетът на ГЕРБ

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков .  "Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашия европейски път", заяви Желязков след като представи състав и..

публикувано на 01.07.24 в 15:43

От днес плащаме по-скъп ток

Новите цени на електрическата и топлинната енергия за следващата една година прие Енергийният регулатор . Минималното поскъпване на тока около 1,5 % се оказа малко по-високо, както предупреди председателят на КЕВР Иван Иванов още по време на общественото обсъждане. "Всички жени, които са изготвени като прогноза, са на базата на данните..

публикувано на 01.07.24 в 14:30

Лятото - сезонът на стомашно-чревните инфекции

Лятото е известно като сезона на стомашно-чревни инфекции , които през този период значително се повишават. Основният рисков фактор за тяхното предаване и развитие са мръсните ръце. Затова тези инфекции често са наричани болест на мръсните ръце. Останалите рискови фактори са храната и водата, каза д-р Пепа Цветанова , директор на Дирекция "Надзор на..

публикувано на 01.07.24 в 14:00