Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният "Монтана" губи основен играч

Женският баскетболен тим на Монтана може да загуби за месец едно от новите си попълнения. Янина Тодорова получи травма на лакътя на дясната ръка през първата част при гостуването на Локомотив /София/. „Няма счупване", каза треньорът Преслав Пешев:

"Доста неприятно падане. Има ограничаване на движението в лакътя. Изпратихме я веднага след мача на скенер, който показва, че няма счупване, но докторите от ВМА казаха, че поне около месец трябва да бъде извън терена. Утре имаме час за нова консултация с физиотерапевт, който да ни каже нещо повече."

Микаела Дамянова също е с контузия и не игра в София.

"В мача с "Берое", който спечелихме в Монтана, в последната минута се подхлъзна. Имаше разтежение на адуктора, което така и не отшумя напълно. Онзи ден на тренировка се получи ново подхлъзване - същият крак, същият адуктор. Сега болката е доста по-сериозна. С нея също тази седмица предстои преглед при специалист, за да можем да кажем със сигурност какво е нейното състояние", обясни Пешев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана гостува на Спартак (Плевен)

Футболистите на Монтана гостуват днес на Спартак /Плевен/ в среща от 10-ия кръг на Втора лига.  Наставникът Танчо Калпаков взе в групата централният защитник Костадин Илиев, който имаше проблеми с бедрото.  В групата е и нападателят Владислав Цеков – Каската след излекувана травма. "Лек мач няма, всеки един мач, ако не си го извоюваш... Всеки един..

публикувано на 20.09.24 в 12:32

Два медала за "Бдин" Видин от Държавното по бокс в Плевен

Състезателите на Боксов клуб "Бдин" Видин се представиха достойно на Държавното лично отборно първенство за младежи в Плевен. Треньорът Кирил Бушев заведе трима свои възпитаници.  За сребърен медал се пребори Ерик Иванов в категория до 92 килограма. Той категорично победи в четвъртфиналите Георги Ружев от "Лъвовете" Петрич. Не срещна проблеми и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Баскетболистките на Монтана тестват силите си в Гърция

Баскетболистките на Монтана стартират днес контролните си срещи в Гърция.  От 13 часа, в Солун, момичетата на треньора Преслав Пешев излизат срещу ПАОК.  Утре и в неделя съперник е новакът в елита Пансерайкосот Серес.  Преди седмица в Сърбия Монтана записа победа и загуба в контроли срещу Партизан /Белград/ и Будучност от Подгорица.

публикувано на 20.09.24 в 12:28

Реновират тревното покритие на стадиона на Ботев (Враца)

Ръководството на Ботев /Враца/ започна интензивни дейности по подобряване на състоянието на тревното покритие на централния терен, съобщиха от елитния футболен клуб. В момента активно се работи по премахване „мъртвата трева", извършва се аериране, опесъчаване и подсяване, уточниха от клуба, като всичко това се прави, за да се гарантират оптимални..

публикувано на 20.09.24 в 12:21
Цанко Цанков

Цанко Цанков преплува 120 км в река Дунав за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав, без да спира, съобщиха от неговия екип. Състезателят стартира вчера по обяд от село Ясен , община Видин и финишира рано тази сутрин на кораба "Радецки" в Козлодуй . Цанков измина дистанцията за 18 часа, 1 минута и 39 секунди.  Плувецът плува за втори път в река Дунав..

публикувано на 20.09.24 в 09:48

Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд по непрекъснато плуване

Нов опит за поставяне на световен рекорд по непрекъснато плуване в студени води прави днес Цанко Цанков . Той тръгна в 12:00 часа от плажа на видинското село Ясен и се очаква утре сутринта да бъде в Козлодуй. Това обясни за Радио Видин неговият треньор и мениджър, Николай Илиев : "Предвиждаме да направим 120 км, по правилата на световната..

публикувано на 19.09.24 в 16:10

Мартин Марков свири на "Монтана" в Плевен

Мартин Марков бе назначен за главен съдия на мача в Плевен между "Спартак" и "Монтана" от 10-ия кръг на Втора лига. Николай Попниколов и Марин Бонев са помощници, а четвърти арбитър е Димитър Буров. Делегат на съдиите е Красимир Василев.  Срещата е утре, от 14:30 часа и с нея се открива кръгът. Двубоят е телевизионен. Монтанският арбитър..

публикувано на 19.09.24 в 15:14