Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Видин празнува 15 години близо до хората

Снимка: Радио Видин

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден. Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България.

"Пускам си радиото и слушам новини, музика. Живи и здрави още 100 години! Винаги актуални! 
Харесвам Радио Видин, следя новините и актуалните теми за нашия град - нещо, което би трябвало да вълнува всеки във Видин. 
Слушам и музика, и всичко. Харесвам Радио Видин.
Слушам, да. Има интересни гости, интересни предавания, позиции и най-важното е, че са противоречиви. Защото, ако е единомислие, значи не е добре..."

На рождения си ден Радио Видин кани своите слушатели на концерт-спектакъл с участието на детски певчески и танцови състави от Северозападна България. Вокална група "Шоколадче" от град Лом ще се представи с букет от български песни, каза художественият ръководител Росица Кръстева.

"Ще участваме не само с малките, но и с концертния състав, и с младежката формация. Ще представим един много интересен букет от песни на български език. Подготвили сме интересна програма от златни български хитове от миналото. Разбира се, акцентът ще бъде върху фолклора."

Танцовите школи "Swing" и "Mom,s dream", клубът по спортни танци "Елит-Тим", Детска фолклорна студия "Севернячета", талантливата певица Маги Александрова от Монтана също ще излязат на сцената. 

Събитието ще се състои от 18:00 часа в салона на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" Видин, като ще се излъчва на живо в ефира на  Радио Видин, във Фейсбук страницата и Ютюб канала на медията.

По случай рождения ден Радио ВИДИН получи поздравителен адрес от кмета на община Оряхово Росен Добрев.

По публикацията работи: Стефка Павлова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ГЕРБ-СДС събра най-много гласове и в община Мездра

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ има най-много гласове в община Мездра на предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 9 юни 2024 г. Това показват окончателните резултати от изборите. „ГЕРБ-СДС“ е получила 1 905 гласа, което е 32,17% от всички действителни бюлетини, съобщават от общинската управа. На второ място се нарежда Коалиция „БСП за България“..

публикувано на 11.06.24 в 15:37

Общинският съвет във Видин ще излъчва заседанията си онлайн на интернет страница

Заседанията на Общински съвет - Видин ще се излъчват онлайн . Това ще става официално от юли месец на интернет страница на местния парламент, която е в процес на изработка, обясни за Радио ВИДИН председателят на институцията  Светослав Славчев : "Съгласно изменения в Закона за местно самоуправление и местна администрация от 1 юли сме задължени..

публикувано на 11.06.24 в 15:19

Ремонт затруднява движението по Е-79 между Монтана и Враца

Ремонт на международния път Е-79  между Монтана и Враца  изнерви шофьори. На места има изрязани големи парчета на пътното платно, което затруднява пътуващите. Частичен ремонт на пътя от обхода на Монтана до границата с област Враца се извършва днес. В социалните мрежи и до медиите шофьори се оплакаха, че на места има изрязани участъци през..

публикувано на 11.06.24 в 14:49

Мобилни приложения и комикс представят приоритети на европейска стратегия

Модерни технологии представят приоритетите в Европейската стратегия за младежта . В разработката им участват партньорски организации от четири държави. Борислав Ванков от видинското читалище "Светъл ден - 2009" , което е участник от българска страна, обясни: "Това е съвместен проект, който имаме със сродни организации от Словакия,..

публикувано на 11.06.24 в 12:58

Обсъдиха обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вчера, 10 юни, с кметове и превозвачи бяха обсъдени вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол, съобщават от ведомството. Затварянето е заради предстоящи строително-монтажни работи по трасето. От..

публикувано на 11.06.24 в 11:58
Снимката е илюстративна.

Откриха над 31 000 къса цигари на Дунав мост 2

Митнически инспектори задържаха 31 680 къса цигари (1584 кутии) на Дунав мост при Видин . Акцизните стоки са установени в хода на специализирана операция срещу контрабандата при проверка на напускащ България камион, теглещ платформа с натоварен на нея микробус. Укритите цигарите са иззети. На водача, български гражданин, е съставен акт за..

публикувано на 11.06.24 в 11:30
Река Дунав при гр.Видин

"Речен надзор - Лом": Не се очаква покачване на Дунав у нас след наводненията по горното течение на реката

Около средното е корабоплавателното ниво на река Дунав към момента в българския участък. Валежите и наводненията по-горното течение на реката в Германия и Австрия не се очаква да окажат сериозно влияние на нивото на реката у нас, коментира за Радио ВИДИН капитан Тони Тодоров , директор на Дирекция "Речен надзор - Лом".  "В момента е около..

публикувано на 11.06.24 в 10:53