Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 5000 случая на шофиране с превишена скорост във Врачанско за два месеца

Снимка: Радио ВИДИН

През първите два месеца на годината на територията на област Враца са засечени над 5000 нарушения на скорост, съобщиха от МВР. По данни на полицията е активизирана дейността с наличните автоматизирани технически средства за контрол, с цел постигане на превантивен ефект върху категорията водачи, които са склонни да извършват нарушения на Закона за движение по пътищата. През януари и февруари са установени 5297 нарушения за скорост, сочи официалната статистика. Тъй като липсва сравнителна информация за същия период на предходната година не може да се направи извод за размера на увеличението при този тип нарушения, но е ясно, че такова е налично.


От МВР припомнят, че продължават да провеждат специализирани полицейски операции по метода широкообхватен контрол и акции по малките населени места с извършване проверки на всички МПС и водачи, преминаващи по определени участъци от републиканската пътна мрежа. Провеждат се и тематични операции по линия на TISPOL с различна насоченост. За първите два месеца на 2024 година са проведени 67 специализирани полицейски операции.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млади червенокръстци от Мездра с мисия в подкрепа на абитуриенти

На Цветница младите червенокръстци от клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при Средно училище "Свети Климент Охридски" в село Зверино, бяха на различни места с мисия да съберат средства и помогнат на абитуриентите от община Мездра, които са в неравностойно положение. Това са абитуриенти сираци и полусираци. Касички за събиране на парични средства..

публикувано на 29.04.24 в 12:01
Снимката е илюстративна

Задържаха мъж за нанесени щети в магазин в Берковица

30-годишен берковчанин е задържан за повреждане на каса на хранителен магазин. Престъплението е извършено през почивните дни, като мъжът влязъл в магазина и помолил клиентите да напуснат, след което с дървена бухалка счупил 2 кантара с баркод скенери, 2 монитора, 2 компютъра и дисплей. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на..

публикувано на 29.04.24 в 11:52

Обсъждат развитието на Северозападна България на форум

Бъдещото развитие на Северозападна България събира днес на регионален форум в Монтана мениджъри на водещи компании, кметове на общини и изпълнителна власт. На срещата те ще обменят своя опит и ще споделят виждането си за перспективите за региона Регионалната конференция "Бизнесът и регионите: Северозападна България – Перспективата"  има за цел да..

публикувано на 29.04.24 в 09:29

Община Враца кани на консултации партиите и коалициите

От Община Враца поканиха за консултации представители на парламентарно представените партии и коалиции. Срещата ще се проведе на 2 май /четвъртък/, като ще започне от 10.30 часа в заседателната зала на местната администрация. Консултациите целят попълване на секционните избирателни комисии, които ще организират и проведат изборите за национален и..

публикувано на 29.04.24 в 09:07

Започва Страстната седмица

За православните християни започва Страстната седмица oт днес, денят след Цветница.  Чрез специални богослужения до Възкресение Христово църквата възпоменава страданията и изкупителното дело на Спасителя на човешкия род в последните дни от земния му живот.  Всеки ден от тази седмица се нарича Велик, обясни отец Илия Симеонов от Видинската..

публикувано на 29.04.24 в 08:24

Продължава възстановяването на опожарения храм в "Заножене"

Възстановяват опожарения храм „Свето Възнесение Господне" във вършечкия квартал „Заножене".  Църквата, която е на повече от 150 години, изгоря в нощта преди Цветница миналата година. Възстановяването на църквата в квартал „Заножене" започна с 80 000 лева.  В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения.  Сумата бе удвоена от епархията,..

публикувано на 28.04.24 в 15:50

Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на Цветница

Православната църква празнува днес празникът Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница.  Във Видин тържествата започнаха с литургия в катедралния храм "Свети Димитър" от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на днешния цветен ден. "Здраве, да има..

публикувано на 28.04.24 в 13:43