Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянните комисии към Общинския съвет в Грамада заседаваха по 6 точки

Снимка: Радио Видин

Всичките постоянни комисии към Общинския съвет в Грамада заседаваха едновременно по 6 точки за трети път тази година. Сред най- интересните точки от дневния ред са приемането на краткосрочна програма за насърчаване на възобновяеми енергийни източници за периода 2024-2027 година на община Грамада. Включено бе и разглеждане на предложение от Милчо Башев -кмет на община Грамада, относно приемането на Програма за енергийна ефективност за периода 2024-2027 година на общината. Местният парламент обсъди и предложение, относно приемането на Бюджетна прогноза за периода 2025- 2027 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Постоянните комисии разгледаха и План за действие на Община Грамада за 2024 година в изпълнение на Закона за младежта и националната стратегия за младежта 2021-2030 г. Включени бяха и разглеждане на искане от Директора на Областна дирекция „Земеделие" – Видин относно, предоставяне на имоти-полски пътища за стопанската 2023-2024 година, както и предложение на кмета на общината относно, приемане на годишен план за паша и правилата за ползване на мерите и пасищата на територията на общината за 2024-2025 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Д-р Йордан Иванов представи исторически роман в Лом

Д-р Йордан Иванов, специалист по ушно-носно-гърлени болести в ломската болница "Св. Николай Чудотворец", представи шестата си поред книга "Видинската корона" в камерната зала на Народно читалище "Постоянство 1856". Вдъхновен от династията Шишмановци, цар Георги I Тертер и съдбата на Видинското царство, д-р Иванов извежда на преден план вечните теми..

публикувано на 02.06.24 в 09:02

Детска градина в Лом изпрати своите абитуриенти

Децата от подготвителната група на детска градина №1 "Снежанка" в Лом зарадваха родители, учители, баби и дядовци с музикално-поетична програма, по случай завършването на обучението им в детската градина. Тържество се проведе в салона на туристическия културно-информационен център в квартал "Боруна". Бъдещите първокласници показаха много знания и..

публикувано на 02.06.24 в 08:52

Продължава "Summer vibes" във Видин

Днес е вторият ден от провеждащия се за пети път във Видин "Summer vibes". До крепостта Баба Вида, видинчани и днес ще могат да се насладят на богата програма, каза заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. П редвидени са изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри, с което ще се отдаде почит към Ботев и загиналите за..

публикувано на 02.06.24 в 08:36

Организират превоз до Околчица в Деня на Ботев

Организират транспорт за всенародното поклонение на връх Околчица, съобщиха от общинската управа във Враца.  На 2 юни местната администрация и общественият превозвач "Тролейбусен транспорт" организират превоз на жители и гости на града до историческия връх в Балкана.  Транспортът от Враца до Околчица ще се извършва на всеки 30 минути в интервала от..

публикувано на 02.06.24 в 08:30

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Точно в 12.00 часа сиренната система в цялата страна ще бъде задействана в продължение на 2 минути в памет на героите. Във Врачанския Балкан, където преди 148 години е убит гениалният поет и революционер, ще се проведе традиционното всенародно поклонение..

публикувано на 02.06.24 в 08:22

През юни продължават изявите на колективите при градското читалище в Мездра

Готов е Календара на дейностите и участията на колективите от НЧ "Просвета 1925 - Мездра"  за предстоящия месец. Нормално най-много са участията на различните възрастови групи на танцьорите.   На 2 юни участие на Средношколски танцов ансамбъл “Мездра” в празник в с. Люти брод, от 7  до 16 юни в Мултикултурен фестивал “Duna Karnevál” в Будапеща,..

публикувано на 01.06.24 в 15:53

"Лято в библиотеката" започна във Видин

Традиционната инициатива "Лято с библиотеката" стартира в Деня на детето, във Видин. Сред предвидените занимания бяха и работилница за плетене на една кука .  Макар и само на 8 години, Габриела Светославова вече има зад гърба си няколко плетива: "До сега  съм плела подложки за чаши, за кафе и чанти. Мисля да изплета една чанта. По-точно..

публикувано на 01.06.24 в 15:34