Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската болница е акредитирана да обучава по 16 специалности

Снимка: Светослав Цветанов

Видинската МБАЛ "Св. Петка" е одобрена да извършва клинично обучение на студенти по медицина или здравни грижи. Болницата е акредитирана по 16 специалности. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова и добави, че в отделението по неврология вече е постъпил специализант. 

"Медицинските специалности, по които сме акредитирани за професионална квалификация "лекар", са: акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, вътрешни болести, гастроентерология, кардиология, клинична лаборатория, нервни болести, ортопедия и травматология, очни болести, педиатрия, пневмология и фтизиатрия, психиатрия, хирургия. Най-новите три, които защитихме на 23 февруари, са по кожни и венерически болести, образна диагностика и физикална и рехабилитационна медицина", обясни д-р Найденова. 

Община Видин осигурява на желаещите да специализират в местната болница, които не са местни жители, общински жилища. Свободните места за специализанти са публикувани на сайта на МБАЛ "Св. Петка" в интернет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Видин представят спектакъла "В търсене на Баро Мангипе"

Драматичният театър във Видин посреща тази вечер поредното представление на спектакъла "В търсене на Баро Мангипе". Спектакълът е на НЧ "Развитие- 1893" - Белоградчик, като за него са привлечени над 50 младежи. Подготовката започва още преди година, когато са създадени школи театър, танци, сценография и рисуване, каза председателят на читалището..

публикувано на 29.04.24 в 16:35

С изложба във Враца отбелязват 90 години от рождението на художника Любомир Минковски

По повод 90 години от рождението на Любомир Минковски (1934-2022 г.) Регионален исторически музей (РИМ) - Враца и Градска художествена галерия (ГХГ) - Мездра подредиха в Малката зала на Художествена галерия "Иван Фунев“ изложба живопис на художника - пръв уредник на ГХГ - Мездра (1971 г.) и почетен гражданин на община Мездра (2019 г.)...

публикувано на 29.04.24 в 16:09

Видинската езикова гимназия отвори врати за бъдещите си възпитаници

Видинската гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" е домакин на отворени врати под наслов "Невероятният свят на Радичковите врабчета". Ученици и преподаватели демонстрират пред своите гости чрез увлекателни игри и викторини възможностите на учебното заведение, каза зам. директорът Албена Михайлова . "Днес и утре нашата гимназия..

публикувано на 29.04.24 в 14:12

Дни на отворените врати се провеждат във видинската гимназия по туризъм

Дни на отворените врати се провеждат в Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" Видин. Темата е "Заедно с бизнеса - за по-висок професионализъм".  Учениците демонстрираха работата си като фризьори, готвачи, бармани, дизайнери пред седмокласници от видинските училища. Предлаганите професии за новата учебна година са: "ресторантьор",..

публикувано на 29.04.24 в 14:00

Великденски яйца плетоха във видинската библиотека

Работилница за изработване на плетени великденски яйца се проведе във видинската библиотека. Десет дами участваха в работилницата, а идеята е по-възрастните да покажат на децата по-различна украса, каза библиотекарят Людмила Георгиева :  "С нашите читатели ще плетем великденски яйца. В момента им показваме как се прави. Те се справят много..

публикувано на 29.04.24 в 13:54

Млади червенокръстци от Мездра с мисия в подкрепа на абитуриенти

На Цветница младите червенокръстци от клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при Средно училище "Свети Климент Охридски" в село Зверино, бяха на различни места с мисия да съберат средства и помогнат на абитуриентите от община Мездра, които са в неравностойно положение. Това са абитуриенти сираци и полусираци. Касички за събиране на парични средства..

публикувано на 29.04.24 в 12:01
Снимката е илюстративна

Задържаха мъж за нанесени щети в магазин в Берковица

30-годишен берковчанин е задържан за повреждане на каса на хранителен магазин. Престъплението е извършено през почивните дни, като мъжът влязъл в магазина и помолил клиентите да напуснат, след което с дървена бухалка счупил 2 кантара с баркод скенери, 2 монитора, 2 компютъра и дисплей. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на..

публикувано на 29.04.24 в 11:52