Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шивашка фирма проучва възможностите за нов цех в село Дреновец

Снимка: Радио ВИДИН

Шивашка фирма от София прави предварителни проучвания за възможностите за откриване на производство в село Дреновец, община Ружинци. От фирмата са се свързали с кмета на общината Александър Александров за съдействие при установяване има ли хора с необходимата квалификация, като може дори и пенсионери, обясни управникът:

"Търсят основно три групи работници - монтьор механика на машините и съоръженията, един или двама души, ще им трябват шивачи повече и по-малко гладачи. Първоначално всеки един от желаещите трябва да представи до мен автобиография, да напишат какво са работили, къде са работили, дали имат умения да шият."

Ако бъдат набрани достатъчно желаещи, следващата стъпка е представители на фирмата да пристигнат на място в община Ружинци, да огледат подходящи терени за производствената дейност, уточни кметът:

"Идват на място да огледаме два-три обекта, терена, които имаме, които могат да бъдат приспособени за този вид дейност. Не съм работил никога с тази фирма и дано да са коректни и да видят в нас шанс да развият своя бизнес, а в същото време ние да дадем работната ръка, да дадем заплати на тези хора да могат да издържат своите семейства."

Вече има няколко получени заявления от жители на общината, допълни Александър Александров. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира "Summer Vibes Festival" във Видин

С лекоатлетически маратон, стрийтбол и турнир по шах стартира Summer Vibes Festival във Видин. Общо 84 деца и младежи взеха участие в надпреварите. Момичетата от волейболен клуб "Бдин Вида" се записват в маратона за пета поредна година: "Както при всеки мач във волейбола има вълнение, както и сега има вълнение. Това е поредната година, която..

публикувано на 01.06.24 в 15:00

"Замени пластмаса за книга"

"Замени пластмаса за книга" едно от съпътстващите събития във Видин по повод Деня на детето премина с голям интерес. В рамките на събитието, всеки може да върне непотребни, стари или счупени пластмасови играчки и в замяна да получи детска книжка. Организатори на инициативата са Ротари Дунавски Алианс, Ротари Видин, Инър Уийл Видин, Интеракт Видин,..

публикувано на 01.06.24 в 14:28

Язовир "Огоста" край Монтана се напълни с риболовци

"Рибари, спазвайте правилата и не прекалявайте с улова". Това призоваха инспекторите от "ИАРА -Монтана". Риболовът се открива днес.  От няколко дни на язовир "Огоста" край Монтана прииждат каравани и лодки. Днес изтича забраната за пролетно-лятното размножаване на рибите и от утре любителите свободно могат да мятат въдици. „Язовир „Огоста" е един от..

публикувано на 01.06.24 в 14:00
Маестро Дико Илиев на среща с военен оркестър

В Монтана подредиха камерна изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България"

Камерна изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България" се открива днес в Монтана. Тя е съпътстваща проява на започналите снощи Международни празници на духовите оркестри "Дико Илиев". В камерната изложба "Дико Илиев и културната памет на Северозападна България" ще има възможност да се видят плакати, програми и покани, представящи..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

148 години от гибелта на Ботев отбелязват с митинг - заря във Враца

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-та годишнина от подвига на Христо Ботев и четата му . Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев.  Денят на почит ще започне с панихида за Ботев и четата му във възрожденския храм "Св. Възнесение".  Десетки възпитаници на врачанските детски градини ще преминат кратък..

публикувано на 01.06.24 в 09:30

Откриха Дикоилиевите празници в Монтана

В Монтана откриха Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев" . Днес и утре на сцената на централния площад "Жеравица" ще се изявят 18 формации от България и Румъния. Събитието се организира от община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата на Република България. Под звуците на духови оркестри официалните..

публикувано на 01.06.24 в 08:31

Снимката на 31 май 2024 година

50-годишен юбилей отбеляза днес Детска ясла "Слънчев кът" в град Видин.  Песни, танци, пъстроцветни приказни костюми и народни носии представиха децата от трите яслени групи. Почти 40% от територията на България представлява “демографска пустиня”, обяви доц. д-р Николай Цеков от Института за изследване на населението и човека при БАН...

публикувано на 31.05.24 в 18:15