Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За часове в Берковица заснеха 120 клипа за превишена скорост

Новата лазерна камера на КАТ
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение е проведена във времето между 11,00 ч. и 19,00 ч. вчера на територията на Районно управление - Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 В хода на акцията с технически средства за контрол на скоростта са заснети 120 клипа за превишена скорост. Извършени са проверки на 123 моторни превозни средства и 178 пътници и водачи. Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 32 глоби с фиш. Връчени са 32 фиша за превишена скорост.

По публикацията работи: Анжела Каменова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Враца призова хората да затварят прозорците заради пожара в депото

Във връзка с възникналия пожар в Регионалното депо на Враца и силната миризма в града, породена от бушуващия огън и силните пориви на вятъра, от Общината апелираха гражданите да затварят прозорците в жилищата си, докато бъде потушен пожарът. Уведомени са всички детски ясли, градини, учебни и здравни заведения в града да предприемат мерки за ограничаване..

публикувано на 11.10.24 в 11:08

Археолози проучват античната крепост в Лом

Археологически разкопки се провеждат в античната крепост "Алмус" в Лом . Целта е да се проучи най-раното ѝ обитаване, обясни главен асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Останките от лагер от ранно-императорската епоха и проучваме част от една войнишка барака, която, освен за войниците, е..

публикувано на 11.10.24 в 10:43

Имунизационната кампания срещу грип стартира във Видин

Започна кампанията за имунизиране срещу грип в кабинета на Регионалната здравна инспекция във Видин . Над 20 души са го посетили досега, за да им бъде поставена, закупена от тях ваксина, обясни директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" д-р Пепа Цветанова .  "Най-подходящото време за поставяне на ваксината против грип това е преди..

публикувано на 11.10.24 в 10:25

Започва фестивалът "Кукурузени усмивки" в Селановци

Над 700 участници ще се изявят на сцената на започващия днес Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки" във врачанското село Селановци . Официалното откриване на 17-тото издание е от 13:00 часа, каза секретарят на местното читалище Калинка Благоева . "Над 60 колектива са, от различните краища на България, но имаме един, който е за..

публикувано на 11.10.24 в 10:02

Пожар в депото за твърди битови отпадъци край Враца

Тази сутрин е възникнал пожар в една от клетките на депото за твърди битови отпадъци край Враца, съобщиха от общината.  Екипите на пожарната са на място и правят всичко възможно ситуацията да бъде овладяна бързо. Поривите на вятъра носят дим от пожара към града и това и причината за неприятната миризма над Враца в момента, посочиха от местната управа

публикувано на 11.10.24 в 09:07

Празник на старата градска песен организират във Враца

В предстоящото издание на Празника на старата градска песен "Мара Врачанка" ще се включат над 200 изпълнители от 35 групи, дуети и индивидуални изпълнители, съобщиха организаторите от общинската управа на Враца. Председател на журито е Бони Милчева, а членове – Димитър Панов и Анатоли Копчев. Събитието ще се проведе на 12 октомври от 10.30 часа в..

публикувано на 11.10.24 в 08:14
Северното сияние, заснето от с. Баница, Врачанско.

Ярко северно сияние наблюдаваха в Северозапада

Вечерно небе, силно обагрено в червено, е наблюдавано снощи на различни места в област Враца. Потребители на социална мрежа в Козлодуй и с. Баница, община Враца са публикували снимки на атмосферното явление. То е наблюдавано в северна част на небосклона за кратко час преди полунощ. За северното сияние съобщават в социалните мрежи и жители на Кула,..

публикувано на 11.10.24 в 07:55