Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подлагат на обществено обсъждане затварянето за движение на пътя Мездра - Ботевград

Снимка: АПИ

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура" – www.api.bg, за обществено обсъждане са публикувани проектите на заповеди за временна организация и безопасност на движението при модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

За продължаване изпълнението на проекта и осигуряване безопасността на движение ще е необходимо отново да бъде ограничено движението по отсечките Мездра - Лютидол и Лютидол - пътен възел „Новачене", напомнят от пътната агенция.

Пълното затваряне на Мездра – Лютидол е необходимо за доизграждане на пътните възли на две нива – „Мездра", „Дърманци" и „Ребърково".В отсечката Лютидол – п. в. „Новачене" трябва да продължи изграждането на пътен възел „Лютидол", да бъде направена корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване отляво на пътя в дясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км и е по протежението на пътя. Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена с дължина 86 м, частично укрепителна пилотна стена с дължина 140 м, дълбок изкоп  - близо 40 м, направа на стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и др. Участък от трасето се намира във висок насип и при изграждането му ще трябва да се изпълнят високи насипи в непосредствена близост до пътното платно.

Изпълнението на строително-монтажните работи при интензивния трафик по участъка от път I-1 налага ограничаване на движението, за да се осигури безопасността на пътуващите и на работещите на обекта, обясняват от АПИ.

При изпълнението на строителните работи шофьорите ще преминават по обходни маршрути.

За превозните средства до 3,5 т обходният път е:

По път III-1004 Паволче – Челопек – път III-1602 Челопек – с. Лютиброд – път II-16 Лютиброд – Елисейна – Своге – околовръстен път на София и обратно.

За превозните средства над 3,5 т обходните трасета са:

път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус" и обратно;
път II-15 Враца - Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус" и обратно;
Възможни обходни маршрути за МПС над 3,5 т са и следните трасета:

Само в посока Монтана - по АМ „Хемус" – път I-3 Ябланица – Златна Панега - път III-3082 Златна Панега - Роман – път III-103 Роман - Мездра - п. в. „Моравица" - път I-1 п. в. Моравица – Враца - Монтана.
Само в посока София по път II-81 през прохода „Петрохан" до въвеждане на зимно поддържане.

Обходните маршрути при изпълнението на строителните работи на участъка Лютидол - п. в. „Новачене" са:

Движението от и за с. Лютидол ще се осъществява по път III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград или по общинския път Типченица – Липница – Новачене. От пътен възел „Новачене" до етапната връзка при км 192+140, движението ще е по новоизградения четирилентов път I-1.

Като обходни маршрути шофьорите ще могат да използват и други републикански пътища, като спазват действащата за тях постоянна организация на движение.

Срокът на общественото обсъждане е до 23 май 2024 г. Промяната в организацията на движение ще бъде въведена след като бъдат издадени заповедите за временна организация на движение и строителите са поставили необходимата пътна сигнализация.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Панорама на образованието 2024

Снимката на 14 май 2024 година

" Панорама на средното образование ", организирана от местното Регионално управление на образованието, се провежда във Видин.  На събитието всички учебни заведения  от областта представят утвърдения си държавен план-прием за 8 клас за учебната 2024/2025 година по разнообразни  начини  и чрез презентации и рекламни  материали.  България няма..

публикувано на 14.05.24 в 18:00

12-токласниците от Монтана избират матурата по английски

Само един дванадесетокласник от област Монтана ще се яви на матура по химия и опазване на околната среда. Най-много са желаещите за английски език. По физика за втора поредна година няма кандидати. 805 зрелостници са подали документи да се явят на матура по български език и литература в област Монтана. Спрямо миналата година броят им се запазва...

публикувано на 14.05.24 в 16:29

Мъж отвлече 19-годишно момиче във врачанско село

34 -годишен жител на Търнак е привлечен като обвиняем за отвличане, причиняване на средна телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода на млада жена в Бяла Слатина, съобщават от прокуратурата.  Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.  Действията по разследване на образуваното досъдебно производство се водят под..

публикувано на 14.05.24 в 15:56
Победителите в в областното състезание на Младежките противопожарни отряди- „Млад огнеборец”

Учениците от СУ "Петко Рачов Славейков" с първо място в състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин спечели първо място в областното състезание на Младежките противопожарни отряди- „Млад огнеборец”.   Надпреварата се проведе на стадион "Георги Бенковски". В нея взеха участие 8 отбора от общините Видин, Кула и Белоградчик.  Директорът на Пожарната във Видин комисар Стилиян Пешев..

публикувано на 14.05.24 в 15:07

Ръст на заболелите от варицела в Монтанско

За 39 болни от варицела информират от Регионалната здравна инспекция в Монтана за миналата седмица.  Спрямо предходната се забелязва ръст със 17 случая.  Със скарлатина са двама.  Двама са регистрираните болни от коклюш миналата седмица. Това са 10 годишни момчетата близнаци. Двама са били с това заболяване и седмица по-рано.  От хигиенната инспекция..

публикувано на 14.05.24 в 14:02

"Бюро по труда" организира информационна шатра във Видин

Информационно събитие, насрочено за утрешния 15 май, организира местната дирекция "Бюро по труда" във Видин. Поводът е 34-тата годишнина от създаването на "Агенцията по заетостта". На площад "Бдинци" от 10 часа ще бъде обособена шатра пред входа на дирекцията.  Всички граждани и търсещи работа лица ще бъдат информирани за стартиране на..

публикувано на 14.05.24 в 11:47

Заловиха пиян шофьор в Дреновец

За срок до 24 часа е задържан 39-годишен от Дреновец, а причината - шофиране след употреба на алкохол, съобщават органите на реда във Видин. При проверка на лекия автобомил, който е с видинска регистрация, малко преди полунощ на 14 май, е установено, че водачът е с 1.84 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване във ФСМП-Белоградчик.  По..

публикувано на 14.05.24 в 10:18