Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат за депутат от Врачанско е суспендиран от ЦИК

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия суспендира кандидат за депутат от Врачанско. До анулирането на регистрацията се стигна, след като един и същи претендент се е заявил като такъв в 3 избирателни района.

По информация от ЦИК, номинираният от Народна партия „Истината и само истината" Станислав Сашев се е кандидатирал за депутат от Ловеч, Габрово и Враца. Тъй като по закон той може да направи това само в два избирателни района, от ЦИК са анулирали регистрацията му в града под Околчица, която била направена след предишните две, съответно на 29 и 30 април.

Въпреки че решението на централната избирателна комисия не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, никой не вярва, че е възможно да се стигне до промяна, тъй като е нарушен текст от чл.254, ал.3 от Избирателния кодекс.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Галъп" с данни, два дни преди вота: Над 10% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание, според декларациите на респондентите, е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко..

публикувано на 07.06.24 в 10:59

Алекс Асенов: "От ГЕРБ-СДС ще се вслушват в мнението на хората и ще спазят обещанията, които са дадени"

Алекс Асенов е на 26 години, от Видин, на пето място в кандидатската листата на коалиция ГЕРБ – СДС за представители в 50-то Народно събрание от област Видин. Завършил е „Спортен мениджмънт“ в Loughborough University в Англия и от две години работи като анализатор във ФИФА (Международна футболна федерация). Казва, че макар и да работи в..

публикувано на 06.06.24 в 15:43

Полицията провери два сигнала за купуване на гласове в Монтанско

Два сигнала за купуване на гласове провериха полицаи в област Монтана при специализирана акция. Нарушения не са открити. 13 престъпления са разкрити при специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и на престъпления, свързани с изборното законодателство, проведена вчера на територията на област Монтана...

публикувано на 06.06.24 в 15:12

Полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Монтанско

Специализирана  полицейска операция  за противодействие на престъпления, свързани с изборното законодателство и конвенционалната престъпност се провежда днес на територията на област Монтана. Към момента в Областната дирекция на МВР са извършени проверки на  8 сигнала за купуване на гласове , по които са образувани преписки под наблюдението на..

публикувано на 05.06.24 в 11:30

платена публикация
Росица Кирова: Листата на ГЕРБ-СДС е само от активни и образовани хора, които живеят и работят във Видин, няма спуснати отнякъде

ГЕРБ-СДС официално представи листата си с кандидати за народни представители от Видин за парламентарните избори на 9 юни. Събитието в пълната със симпатизанти зала на Драматичния театър завърши с концерт на любимите на поколения българи Орлин Горанов и Кристина Димитрова. "България има нужда от стабилно управление", заяви водачът на листата Росица..

публикувано на 04.06.24 в 08:26

платена публикация
Росица Кирова: До две години ще има завършена магистрала и проект за тунел под Петрохан

До две години магистралата от Видин до Монтана ще бъде готова, каза пред присъстващите Росица Кирова. Тя посочи проекта като един от приоритетните за нея като народен представител и добави, че ще продължи да работи за неговата реализация.  "Аз смятам, че до две години магистралата между Видин и Монтана ще бъде построена и работя за това. До две..

публикувано на 03.06.24 в 17:48

На живо безплатен предизборен видео диспут по Радио Видин - Избори 2 в 1 - 2024 (видео)

Втори безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Видин, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се провежда днес, 27 май от 09 часа. Темата: „Какъв трябва бъде Европейският съюз след изборите през юни? Европа на нациите или по-обединен съюз? Мястото на ЕС в световната политика. Справяне с..

публикувано на 27.05.24 в 09:15