Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходната зона на Враца с приз за най-добър проект, променящ регионите

Снимка: Община Враца

Пешеходната зона на Враца получи приз за най-добър проект, променящ регионите, съобщиха от общинската управа. Това е поредното признание за обновия булевард "Никола Войводов", наричан от местните с ласкаво "Пробива". 


Преди месеци пешеходната зона беше отличена за модерния облик и в страната.


Враца и още 4 града ще представляват България в конкурса #RegioStars на ниво Европейски съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Бабина душица“ събира кулинарни майстори в Монтана

Фестивалът на народната кухня „ Бабина душица “ ще се проведе на 22 юни ( събота ) в Монтана , съобщават от местната администрация. Той е част от програмата за празника на града - Свети Дух и се организира от Община Монтана. И тази година заедно с писателката Ели Лозанова – инициатор на събитието, в Градската градина ще готвят творци на..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

Видински ученици представиха паметници от региона в изложба

В Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин бе представена изложба "Бдинци, лъвове, титани" по проект на Министерството на образоването и науката. Ученици с профилиращ предмет "История" представиха своите разработки върху различни паметници от Видин и областта. Валя Александрова , учител по История и цивилизация:..

публикувано на 18.06.24 в 15:38

Ученици станаха адвокати и съдии за ден във Видин

Единайсетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин участваха в симулативен съдебен процес в Административния съд в града. Учениците ще придобият ценен опит, каза Юлия Найденова , психолог в учебното заведение. Тя влезе в ролята на съдебен секретар: "Това включване в този симулативен процес, те са от..

публикувано на 18.06.24 в 15:01

Двама мъже са обвинени за трафик на мигранти в област Видин

Двама мъже, на 43 и 44-годишна възраст, са обвинени за превоз на нелегални мигранти до границата със Сърбия в област Видин, съобщават от Апелативна прокуратура. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа след специализирана операция на Главна дирекция (ГД) „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Гранична полиция“.  Двамата мъже са направили..

публикувано на 18.06.24 в 14:35

Откриха над 168 000 къса недекларирани цигари и тютюн на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Общо 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн, с български акцизни бандероли, са намерени в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, управляван от български гражданин...

публикувано на 18.06.24 в 11:38

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома. Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с..

публикувано на 18.06.24 в 11:20

119 безработни ще започнат работа в област Враца по програмата за заетост

Общо 119 работни места ще бъдат разкрити през тази година в област Враца , това стана ясно от утвърдения проект на Регионалната програма за заетост. Планираната заетост е за 5 месеца на годината на пълен работен ден и е на стойност от 694 748 лева. Освен финансовият ресурс по програмата, в заявените формуляри от работодатели – общински..

публикувано на 18.06.24 в 09:53