Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Александрова избира мира и свободата

Снимка: Радио ВИДИН


За свободата да бъде чут българският глас гласува днес кандидатът за народен представител за Видин от "Възраждане" Вера Александрова:

"Гласувах за свободата, защото е дошло време разделно. Време разделно, в което ние трябва да се разделим с досегашното управление. Аз знам, че голяма част от българите са обезверени заради 32-годишното паразитно управление на всякакви сглобки, но и самата аз бях обезверена преди 4 години. Аз бях такъв човек. На сцената се появиха млади, честни и почтени хора, към които аз припознах своите принципи. Вдъхнаха ми вяра, че заедно можем да се преборим. Повече така не може. Днес гласувах за мира и свободата".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Нова музейна експозиция в крепостта „Баба Вида“

Крепост - музей „Баба Вида“ е най-големият и посещаван обект на РИМ – Видин, паметник на културата от национално значение и под номер 13 в списъка на 100-те национални туристически обекта на БТС. Отскоро, в едно от помещенията във вътрешния двор, гражданите и гостите на града могат да видят новата музейна експозиция „Късносредновековно българско..

публикувано на 28.06.24 в 09:55

Млади художнички от Ново село показаха „Талант в цветове и багри“

Експозицията „Талант в цветове и багри“ , с творби на  възпитаници на   клуб по рисуване „Арт ателие“ към  СУ "Св. св."Кирил и Методий" в Ново село   бе подредена в Културен център „Жул Паскин“ във Видин . Първата самостоятелна изложба на Пролетка Вергилова и Вяра Пенева включва повече от 50 картини живопис, които са създадени от началото..

публикувано на 28.06.24 в 09:45

Недостиг на лекари във Врачанско

Не достигат лекарите и медицинският персонал, това показват данните на Националния статистически институт. Анализът показва, че практикуващите лекари в област Враца са 571, което е недостатъчно. Зъболекарите са 111, а експертите по здравни грижи и други медицински специалисти – 996. 62-ма са фелдшерите, 74 акушерките, 657 медицинските..

публикувано на 28.06.24 в 07:55

Снимката на 27 юни 2024 година

След инцидента при спирането на 6-и блок на  АЕЦ "Козлодуй"  няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". Служебният вицепремиер..

публикувано на 27.06.24 в 18:10
РЗИ-Враца

Смениха директора на здравната инспекция във Враца

Д-р Чавдар Манов се очаква да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността- директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. Досега д-р Манов беше директор на дирекция "Надзор на заразните болести". Заповедта за уволнението на досегашния директор д-р Орлин Димитров е подписана от служебния здравен министър- Галя Кондева . Тя му е била..

публикувано на 27.06.24 в 17:59

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 27 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 27.06.24 в 16:45

Нов заместник-областен управител е назначен във Враца

Враца има нов заместник-областен управител . Това е Йордан Димитров , а решението е на служебното правителство и е взето днес, 27 юни. Досега Димитров беше общински съветник от квотата на ДПС в Козлодуй. Новият заместник-областен управител влиза в кабинета на Николай Николов, който беше от квотата на ГЕРБ. Очаква се Димитров да се яви..

публикувано на 27.06.24 в 16:38