Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Снимка: СК Атлет- Мездра

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни. За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години. Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния шампионат начело с Милица Мирчева (1500 м и 5000 м), Иво Балабанов (5000 м), Мартин Балабанов (800 м и 1500 м).

В петък след обяд ще започне и националния шампионат за момичета и момчета под 16 години. В двете първенства са заявени общо 879 атлети (452 мъже и жени, 427 момичета и момчета), а с тези в щафетите цифрата на участниците ще надхвърли  900.

В центъра на Велико Търново се предвижда изложба посветена на "100 години Българска атлетика“ организирана от Българска федерация лека атлетика и община Велико Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22

Девет отбора участват в Адриатическата лига, "Монтана" е сред тях

Девет отбора ще участват в Адриатическата лига по баскетбол при жените през новия сезон. Монтана отново ще играе, като след година прекъсване се завръща Берое /Стара Загора/. В сезон 2024/2025 ще участват три отбора от Хърватска - Рагуса /Дубровник/, Трешневка /Загреб/ и Загреб. По един представите ще имат Сърбия - Партизан /Белград/, Босна и Херцеговина..

публикувано на 30.06.24 в 16:59

"Монтана" направи 1:1 с "Крумовград", има нов треньор

Монтана завърши наравно 1:1 с Крумовград на лагера в Банско, където двата тима са на подготовка. Отборът от Северозапада вкара първи гол. В 10-та минута Борислав Вакадинов центрира и Виктор Добрев прати топката в мрежата на елитния тим. Малко по-късно Крумовград изравни чрез Ламин Тал. До края на първата част нов гол не падна. Пропуска за Монтана..

публикувано на 30.06.24 в 16:48

Два медала за Мездра от Търново

Първият ден (29 юни) от националния шампионат за мъже и жени излъчи шампионите на 1500 м. Двама състезатели на СК”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов се окичиха с медали.Лиляна Георгиева (Актив 2013 – Пловдив) бяга с националната рекордьорка на дългите бягания (от 10 000 м до маратон) Милица Мирчева/Атлет Мездра/  и балканската шампионка на..

публикувано на 30.06.24 в 16:29

Отборът на ПМГ Видин записа името си със златни букви в историята на Училищната Esports лига

"Класа над всички останали - MG Elita са шампиони за втора поредна година! Пренаписана история! ПМГ Видин и Видин, като цяло, трябва да се гордеят ", с тези думи Иван Кинчев , основател на българската School Esports League (Училищна лига по електронни спортове), връчи купата на победителите в състезанието по мултиплеър играта League Of Legends (Лигата..

публикувано на 29.06.24 в 23:05

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Пороен дъжд провали контрола на "Ботев" Враца

Първата контрола от лятната кампания на врачанския "Ботев" бе провалена от пороен дъжд. Мачът трябваше да се изиграе вчера в Тетевен. Минути преди началото – 18 часа, обаче над планинския град се изля порой, а дъждът наводни терена, на който трябваше да играят "Ботев" и "Черно море". Поради лошите атмосферни условия съперниците решиха да не подлагат..

публикувано на 28.06.24 в 10:50