Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога ще възстановят двупосочното движение по булеварда около Здравната каса във Видин

Снимка: Радио ВИДИН


Затвореното пътно платно на видинския булевард "Панония" до Районната здравноосигурителна каса продължава да затруднява придвижването във Видин. Строителните дейности в района, свързани с реконструкцията на канализационния колектор на града, започнаха още миналата година. Заради тях движението в този участък, който се явява основен вход и изход на Видин е еднопосочно и се извършва в посока към надлеза, а излизането от града става през видинския квартал "Химик". Шофьори коментират, че изпитват сериозни неудобства заради затвореното пътно платно, което е разкопано. Казват, че такъв малък участък би трябвало да бъде завършен в много по-кратки срокове и съответно движението да бъде възстановено напълно:

"Колко време там се прави? Винаги, където има проблем, винаги се създават такива неудобства. Като вземе и се разкопае някоя улица, така се получава... Толкова дълго време, такъв кратък участък. Този булевард го направиха по-бързо от онова там, но е неудобство някой път, като ми се налага да минавам оттам към Здравната каса. Като излизам от града, минавам през околовръстното... Обикаляш града, за да излезеш, неудобство е. Това скоро няма да стане. Като ми се наложи да изляза от града, аз правя друго, хващам околовръстното оттук и готово... Кога ще свърши това? Значи много лошо, за да изляза от града обикалям 3 километра заради тази отсечка. И колко време я правят и колко още ще я правят?"

Забавянето в изпълнението на проекта се дължи на редица обективни обстоятелства, обясни за Радио ВИДИН управителят на ВиК - Видин Илко Илиев. Допълни, че се надява в близките няколко месеца движението по затвореното платно на булеварда да бъде възстановено.

"Там се получи известно забавяне, което се обуславя от доста причини, повечето от които са обективни и не зависят от нас. Самият проект е много тежък и е едно техническо предизвикателство, заради големите диаметри, големите дълбочини, високи подпочвени води. Трасето на колектора преминава през един от най-натоварените булеварди, през частни имоти, под жп линията. И имаше доста проблеми още при проектирането, при съгласуването на проекта се забавихме малко, забавихме се с уреждането на обезщетенията и вещните права със собствениците на частните имоти, през които преминава трасето. Отделно, имаше забавяне и в доставките на материалите, пак по обективни причини, известно забавяне с осигуряване на дофинансирането на довършването на проекта, тъй като оперативната програма приключи ѝ срокът на допустимост на разходите в края на миналата година. Тежки условия, но се надяваме да успеем да наваксаме това закъснение и до края на годината да го приключим успешно. Началото на колектора в района на Колодрума преминава през един имот, който е част от културно-археологическото наследство на страната. Там се наложи да се извърши специално археологическо наблюдение... Това също допринесе за забавянето, въпреки, че колегите подходиха много отговорно, направиха всичко възможно да ни спестят време... Относно затвореното платно, когато планираме довършването на проекта сме се фокусирали върху това максимално бързо да приключим тази част, която е в булеварда, за да пуснем затвореното платно за движение, защото след това трасето вече не преминава през улици и изкопните работи няма да създават толкова затруднения на гражданите на Видин. Така че, надявам се, до няколко месеца да приключим този участък..." 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мариана Димитрова: Бабите и дядовците са символ на стабилност

3 октомври е Световен ден на баба и дядо . Денят е повод да отдадем заслужена благодарност на баби и дядовци за подкрепата им към деца и внуци. Трябва да бъдат почитани, казват видинчани.   "Дядовците и бабите са ни едно богатство. Благодарение на тях сме тук, ние, нашите родители. Специално на мен те са ми много от помощ, затова съм..

публикувано на 03.10.24 в 17:16

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" е собственик на рибния ресурс на водоема

Сдружение "Заедно за язовир Дъбника" стана собственик на рибния ресурс на водоема за срок от 5 години. Условията по процедурата, по която е кандидатствало сдружението са сурови, заяви Владислав Йорданов- член на организацията. "Реални сдружения, които имат членска маса, които имат членове над 500, с едногодишни билети, валидни в ИАРА. Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:41
Снимката е илюстративна

"Четири лапи": Интензивното животновъдство кара животните да страдат

Ден след Световния ден на селскостопанските животни и ден преди Международния ден за защита на животните говорим с Тихомир Димитров- ръководител на отдел "Програми" към фондация "Четири лапи" за хуманното отношение към животните и за дейността на организацията, която е фокусирана върху животните под пряко човешко въздействие...

публикувано на 03.10.24 в 16:16

Как могат да останат по-дълго туристите в Искърското дефиле

Туристическият бранш в района на Искърското дефиле се обединява около създаването на нова туристическа дестинация. Идеята възниква още миналата година. При разговори с местните хора и от наблюдения на Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" става ясно, че има много голям бум на туристи по Искърското дефиле. Това навежда на мисълта..

публикувано на 03.10.24 в 16:09

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05