Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

5
Снимка: Радио Видин

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни условия, договорени са и няколко контролни срещи - с "Тимок" Зайчар, "Локомотив" Мездра и "Ком" Берковица. Търсят се съперници за още един или два приятелски мача.

"Десетина дни преди контролите ще работим без мачове. Да се надяваме всичко да е наред, момчетата да са здрави, да имаме успех и да работим за победи. Радостното за мен, а и за обществеността трябва да е радостно, че всички в отбора са местни момчета, което мисля, че е добре. Целите, които винаги са стояли пред мен, са всеки мач да играем за победа. Съгласих се много лесно да поема "Бдин", работи ми се. Шегуваме се, че докарах облаците и дъжда, дано да ни върви по вода!", заяви Анатоли Тонов.

Според футболния специалист най-сериозни конкуренти на бдинци през новия сезон ще са отборите на "Локомотив" Мездра, "Севлиево", "Левски 2007", "Янтра" Полски Тръмбеш:

"Сериозна конкуренция, ще бъде интересно и естествено - трудно. Ще работим конкретно според всеки противник за победа."

Жребият за новия сезон ще бъде теглен на 26 юли в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Първенството на Северозападната Трета лига започва на 24 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

ЦСКА триумфира на турнира "Иван Младенов" в Берковица

ЦСКА спечели турнира по футбол за деца родени след 2015 година в Берковица в памет на „Иван Младенов". Осем отбора спориха за медалите.  На финала ЦСКА победиха с 8:1 Ботев /Враца/. Третото място е за Марек /Дупница/ след 4:0 над столичния Академия за футболно развитие. Следващите места заеха Ком /Берковица/, Струмска слава /Радомир/,..

публикувано на 06.09.24 в 09:06

Цанко Цанков с опит за световен рекорд за непрекъснато плуване в река Дунав

Плувецът Цанко Цанков ще направи опит за световен рекорд на 100 километра непрекъснато плуване в река Дунав в Деня на Съединението , 6 септември. Той ще тръгне в 08:00 ч. от района на с. Гомотарци, а финалът е в Козлодуй на кораба Радецки: "Направихме всичко възможно да получим подкрепа на Международната федерация по плуване в..

публикувано на 05.09.24 в 16:47

"Локомотив" Мездра продължава в турнира за Купата

"Локомотив" Мездра победи категорично едноименния тим на Бутан с 4:0 във финала на Област Враца от турнира за Купата на България . Момчетата  на старши треньора Николай Нинов показаха явно повече класа и поведоха с класически резултата още  през първото полувреме.   Асен Русинов откри резултата в 21-ата минута, само десетина..

публикувано на 05.09.24 в 13:24

Втора американка се присъедини към "Монтана"

Киана Джонсън се присъедини към подготовката на женския баскетболен тим на Монтана . Американката направи първа тренировка със съотборничките си в зала "Младост".  31-годината Киана за последно игра в Минск, с който стана шампион на Беларус. Гардът е висока 178 сантиметра. Сара Бут е другата чужденка в тима на монтанчанки...

публикувано на 05.09.24 в 13:04

Турнир по футбол в памет на Семко Горанов ще се проведе в Мездра

Девети Детски футболен турнир Мемориал "Семко Горанов“ в памет на известния треньор, футболист и спортен деятел от близкото минало Семко Горанов (1936-2011 г.) ще се проведе на 14 септември, информират от Община Мездра.  Турнирът е организиран съвместно от Футболен клуб "Локомотив" Мездра и местната Община.  В тазгодишното..

публикувано на 04.09.24 в 15:32

Осем отбора на детски футболен турнир в Берковица

Детски футболен турнир стартира в Берковица. Той се провежда в памет на Иван Младенов и е част от програмата за   празника на Берковица. В надпреварата за деца, родени след 2015 година, Футбол 7, участват 8 отбора, разпределени в две групи. Кметът на Берковица Радослав Найденов приветства участниците: "Победители са всички, защото децата..

публикувано на 04.09.24 в 09:48

Първо място за СК "Кула" от Китен

Със спечелено първо място се завърна от Китен Спортен клуб "Кула ". Членовете на клуба участваха в спортните турнири по плуване, лека атлетика и петанк - трета възраст, заедно със СК "Спартакисти" - Плевен и СК "Мрамор" – село Мрамор, област София. Общият брой на участниците бе 69 на възраст от 55 до 88 години, разпределени във възрастови групи до 70..

публикувано на 04.09.24 в 08:41