Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ванина Вецина: Да довършим започнатото

Снимка: Любо Андреев

Ванина Вецина е водач на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за област Монтана за избори на 27 октомври. Тя бе народен представител в 49-ия парламент на страната. 


"Този път поех отговорността да оглавя листата с конкретна цел", посочи Вецина и допълни:


"И да убедя следващото редовно правителство, каквото и да е то, че трябва да обяви Северозапада за приоритет."


В листата на ПП-ДБ влизат Валери Спасов, общински съветник от Монтана, Ивайло Антонов, бившият областен управител на Монтана, Тодор Горанов, бизнесмен от Вършец, д-р Дилян Симеонов, кардиолог от Лом, Теодор Асенов, начален учител от 2 СУ „Н.Й.Вапцаров“ Монтана. От квотата на „Демократична България“ са двама ломчани - Кристиян Борисов, предприемач и Валери Петров, бивш служител от системата на МВР. 


Ванина Вецина се обърна към жителите на област Монтана:


"Моят призив е: "Монтана, събуди се! Гласувайте!"."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Враца са готови за изборите

Подготовката за предстоящите избори за 51-ото Народно събрание тази неделя върви с добри темпове, съобщи Лора Младенова, председател на РИК във Враца. Броят на избирателите в областта е 149 926 души.  Преброителният пункт, който отново е в театъра, е напълно готов и оборудван за работа. Общият брой на секциите в областта е 327. 28 са подвижните..

публикувано на 26.10.24 в 08:11

Общините в Монтанско получиха бюлетините за изборите

Бюлетините за извънредните избори за парламент са доставени на общините в област Монтана. Днес пристигат и машините за вота в неделя. Под охрана полицията ескортира до 11-те общини в Монтанско автомобилите, натоварени с хартиените бюлетини и ролки за машините за електронно гласуване. Раздават се 114 000 бюлетините за 12 многомандатен избирателен..

публикувано на 25.10.24 в 17:16

400 членове на секционни комисии са сменени в Монтанско

Смениха 400 членове на секционни избирателни комисии (СИК) в област Монтана за изборите в неделя. В три болници разкриват секции. Партиите и коалициите смениха 400 членове в секционните избирателни комисии. Бум на промените в Монтанско се получи в последните дни, а причините съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко..

публикувано на 25.10.24 в 15:43

Преди деня за размисъл: Решиха ли видинчани за кого да гласуват

Днес в полунощ приключва предизборната кампания за парламентарните избори. Утре е ден за размисъл преди седмия предсрочен парламентарен вот на 27 октомври. Някои видинчани коментираха, че вече са решили за кого ще дадат гласа си. Други казват, че никой от кандидат депутатите не успял да ги убеди и не възнамеряват да упражнят правото си на глас...

публикувано на 25.10.24 в 14:44

122 машини за гласуване ще има на вота във Видинско

Общо 256 секционни избирателни комисии ще отворят врати в изборния ден в област Видин . Секции ще има във видинската болница, в дома за стари хора в село Кутово и в ареста към Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията". Подвижните ще са 16. В 122 секции ще има възможност да се гласува с машина. Общо 92 от тях са в община Видин, каза председателят..

публикувано на 25.10.24 в 14:14

платена публикация
Росица Кирова от ГЕРБ-СДС се срещна с жители на село Генерал Мариново

Росица Кирова, водач на листата кандидати за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Пети многомандатен избирателен район Видин, се срещна с жители на видинското село Генерал Мариново. "На прага сме на седми поредни предсрочни избори, за съжаление. Оттук нататък, за да имаме едно стабилно..

публикувано на 25.10.24 в 14:00

По-малко бюлетини са доставени в Монтана

С 2800 по-малко бюлетини пристигнаха в област Монтана за извънредния вот в неделя в сравнение с парламентарните избори през юни. Сега са доставени 114 000 бюлетини. От юни до сега гласоподавателите в област Монтана са намалели с близо 600 души, сочи статистиката. За това са поръчани и по-малко хартиени бюлетини за вота в неделя. Областният..

публикувано на 22.10.24 в 16:12