Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Снимка: ОДМВР-Видин

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията.

Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния криминален контингент, предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред.

Проверките се извършват в рискови населени места, квартали и махали.

Към момента полицейски екипи са съсредоточени в с. Арчар. Извършват се проверки на частни адреси, обществени места, моторни превозни средства, инспектират се търговски обекти и питейни заведения. 

Териториалният обхват на контролните действия ще се променя през целия ден, посочват от полицията.

В операцията участват служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин, и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36

Къща изгоря в Динковица

Къща е напълно изгоряла в село Динковица. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са домашните животни на стопанина.

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Тече конкурс за ръководство на видинската болница

Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване,..

публикувано на 03.10.24 в 07:39

Във Враца обсъждат по-строг контрол на тротинетките

Предстои обществено обсъждане дали да се изземват и задържат индивидуални електрически и самобалансиращи превозни средства при установяване на нарушение от страна на водачите им. Това предвижда промяна в Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Враца. Документите заедно..

публикувано на 03.10.24 в 07:30