Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“

Снимка: Нивелина Николова

От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Временната организация на движение беше въведена със заповед от 21.06.2024 г., чието действие е до 15 октомври, включително.
Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка. През лятото участъкът бе един от възможните обходни маршрути за МПС над 12 т в посока София, след затварянето на участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.
През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се ползва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по предложение на районните полицейски управления в Мездра и Роман поради пътни инциденти с тежкотоварни автомобили.
След тази промяна обходните маршрути за превозните средства над 3,5 тона при модернизацията на пътя Мездра – Ботевград са:
·        път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;
·        път II-15 Враца - Борован – път II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.
Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава транзитният трафик, за причиненото неудобство. Пренасочването на движението по обходни маршрути създава неудобства както на гражданите, така и на шофьорите, но спирането му е необходимо, за да се осигури както безопасност при пътуването, така и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще е двойно по-широко от настоящото.
За повишаване безопасността на пътуващите и на жителите на населените места, през които ще преминава трафикът, АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Главна дирекция „Национална полиция”. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 11 октомври 2024 година

Започна кампанията за  имунизиране срещу грип  в кабинета на Регионалната здравна инспекция във Видин. Над 20 души са го посетили досега, за да им бъде поставена, закупена от тях ваксина. Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие за нивото на минималната работна заплата за следващата година. Министърът на труда и..

публикувано на 11.10.24 в 18:05

Установиха 50 кубика немаркирани дърва в Бело поле

Близо 50 кубика немаркирани дърва са установили полицейските екипи при проверки на шест адреса в с. Бело поле , съобщават от ОД МВР Видин. На стопаните съставиха актове по Закона за горите.  В днешната полицейска операция са участвали екипи на жандармерията, РУ-Белоградчик и ОДМВР-Видин. Проверки е имало в селата Ружинци, Бело поле и Медовница...

публикувано на 11.10.24 в 16:45

Няма замърсяване на въздуха след пожара във Враца

Не са регистрирани пикови концентрации на замърсители на въздуха след възникналия днес пожар на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Враца и Мездра, това показват резултатите от замерванията, постъпили в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Враца. Качеството на атмосферния въздух в града се следи непрекъснато от..

публикувано на 11.10.24 в 16:22

Монтана стартира още пет проекта по инвестиционната програма на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова подписаха тази седмица споразумения за финансиране на пет проекта по инвестиционната програма на общините, съобщават от общинската администрация.  „Досега община Монтана е изпълнила два проекта, стартират пет и имаме  готовност за още един. Общата им..

публикувано на 11.10.24 в 16:18
Авторът на спектакъла

Видинският куклен театър става част от "Цирколюция"

Видинският куклен театър получи покана за участие във фестивала за съвременен цирк "Цирколюция" в София. Ще бъде представен марионетният спектакъл "Цирк мираж" на Теодор Борисов, обясни директорът на трупата Поли Трифонова.  "Включени сме в една фестивална програма, заедно с още 24 представления. Изявата ще бъде в "Топлоцентрала". Това е моя..

публикувано на 11.10.24 в 15:47

Повече средства за семействата с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Повече средства в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми ще отпуска Община Козлодуй. Това е голяма стъпка в борбата с демографската криза в региона, коментира координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова.  "В град Козлодуй двойките с репродуктивни проблеми, както и жени, които имат такива, но нямат..

публикувано на 11.10.24 в 15:24
Река Дунав

"Речен надзор-Лом": Нормално е корабоплаването по Дунав

Нормални са условията за корабоплаване по река Дунав, няма критични участъци. Това обясни директорът на дирекция “Речен надзор - Лом” към Агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Нивото на река Дунав е оптимално за корабоплаване. По-добро в момента не може и да бъде, така че не бих казал, че дори очакваме някакви проблеми около..

публикувано на 11.10.24 в 15:02