Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки хиляди фалшиви изделия откриха на Дунав мост 2 (снимки+видео)

4
Снимка: Агенция "Митници"

При проверки на превозни средства в района на Дунав мост 2 – Видин - Калафат митническите инспектори откриха голямо количество текстилни изделия и опаковки за парфюми на световни марки, съобщават от Агенция "Митници".

Митничарите са намерили 291 000 опаковки за парфюми с обозначения на световни търговски марки в товарен автомобил, превозващ групажен товар с маршрут България – Полша. Недекларираната стока е описана като 1370 кг авточасти в предоставената товарителница.

Митническите служители са установили 44 633 текстилни и други изделия със знаците на защитени търговски марки при проверка на друга товарна композиция. Шофьорът е декларирал, че превозва текстилни изделия от Турция за Полша.

Посочените стоки са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуална собственост. Предстои за това да бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Видео:



По публикацията работи: Полина Тодорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

По-висока избирателна активност във Врачанско спрямо предходните избори

При избирателна активност от 41,18 на сто приключи изборният ден в област Враца. Гласували са над 61 хиляди избиратели, което е с близо 10 000 души повече спрямо вота през юни. Според данните на РИК - Враца, най-активни днес са били в община Борован, където са упражнили правото си на глас 55 на сто от вписаните в избирателните списъци. С близо..

публикувано на 27.10.24 в 21:10

Над 40% от избирателите в Монтанско гласуваха

Във всички 296 изборни секции в област Монтана изборният ден е приключил в 20:00 часа, това съобщиха от Областната администрация. Избирателната активност в областта е 41,02%, там са гласували 47 810 души от общо 116 557 включени в избирателните списъци. Спрямо вота от юни те са с 3000 повече.  Най-висока активност е регистрирана в община Георги Дамяново -..

публикувано на 27.10.24 в 20:40

В 7 общини в област Видин са гласували повече от половината от избирателите

38,12% е избирателната активност в област Видин към 20:00 часа, съобщиха от РИК Видин. Най-активни са били гласоподавателите в община Чупрене, където са гласували 61,84%от гласоподавателите. Най-ниска е избирателната активност в община Видин -  32,08%. Над 50% са гласували жителите на общините: Макреш (58,16%); Бойница (56,65%); Ново село (56,41%);..

публикувано на 27.10.24 в 20:20

Ванина Вецина: Да поставим интересите на Северозапада на преден план

Да поставим интересите на Северозапада на преден план- за това гласува Ванина Вецина- водач на листата на ПП-ДБ за област Монтана. "Гласувах за това да поставим интересите на Северозапада на преден план и да създадем условия за по-достоен живот на всеки един от нас. Гласувах за младите хора тук, защото те са надеждата ни да върнем гражданското..

публикувано на 27.10.24 в 20:15

Милен Милчев, ИТН: Надявам се да има правителство, а политиците да намерят допирателните си точки

За нормалността в политиката, за морала и за отговорностите гласува днес Милен Милчев , водач на листата на ПП "Има такъв народ". По думите му това са все качества, които липсват на сегашните политици, но се надява, че този път ще има правителство:  "Гласувам за това- да има правителство и да вкараме политическия живот в България в някакви..

публикувано на 27.10.24 в 20:10

4-годишен мандат на сигурност и стабилност избира Росица Кирова

"Гласувах за сигурност и стабилност. Гласувах пътят Видин-Ботевград да бъде завършен в реално време, в рамките на следващия мандат, който да бъде 4-годишен. Гласувах хората да бъдат оценявани според техните възможности и техните умения, а не според това каква украска са придобили. В обществото ни да настъпи онзи момент, в който освен сигурност и..

публикувано на 27.10.24 в 20:05

Петър Петров гласува за спасението на Монтана

Водач на листата на ПП "Възраждане" в 12 МИР-Монтана Петър Петров упражни правото си на глас днес в Монтана. "Гласувах за спасението на родния ми край от погиване. За едно бъдеще, в което да има адекватно здравеопазване, да имаме ефективна борба с престъпността и да имаме достоен начин на живот с нормални за хората доходи". Петров е..

публикувано на 27.10.24 в 20:05