Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Милчев, ИТН: Надявам се да има правителство, а политиците да намерят допирателните си точки

Снимка: Радио Видин


За нормалността в политиката, за морала и за отговорностите гласува днес Милен Милчев, водач на листата на ПП "Има такъв народ". По думите му това са все качества, които липсват на сегашните политици, но се надява, че този път ще има правителство: 


"Гласувам за това- да има правителство и да вкараме политическия живот в България в някакви нормалности... Мисля, че политиците и политическата класа ще включат своя защитен механизъм, защото ако и този път не се случи, едни поредни бързи избори биха оставили още много, много хора вкъщи... Мисля, че ще има правителство, макар и за по-къс мандат, може би поне за година, но мисля, че този път ще трябва политиците да намерят допирателните. Мисля, че ги търсят повече тях, отколкото разделящите линии..." 


Според Милчев кампанията е била вяла:


"Вяла кампания, което е разбираемо, хората са уморени..."


Приоритетите на партията са борба с корупцията, борба с бедността, свързаността на Видин с останалите региони от страната. 


"Още - образование, здравеопазване, сигурност. Във всеки един от секторите имаме много дълга и разписана програма. Смятам, че достигнахме до много хора и успяхме да ги убедим да гласуват за нас, затова наистина съм оптимист... " 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работници почистват тротоарите в Берковица

Тротоарите в Берковица придобиват достъпен и приветлив вид след почистване от работниците озеленители, наети от Община Берковица по програма за заетост. Тази инициатива има за цел да осигури по-чиста и подредена градска среда за жителите и гостите на града. Озеленителите активно работят по поддръжката на тротоарите в различни части на..

публикувано на 28.10.24 в 10:30

Пиян шофьор без книжка катастрофира в село Струпец

Лек автомобил е катастрофирал в Струпец . Инцидентът е станал вчера, 27 октомври, около 15:30 часа в центъра на врачанското село.  Колата е била управлявана от 36-годишен мъж от Враца, неправоспособен водач, който  катастрофирал в основата на къща. Пробата му за алкохол е била положителна - 2,45 промила.  Образувано е бързо полицейско..

публикувано на 28.10.24 в 10:07

ДПС-Ново начало изпреварва "Възраждане" в област Враца

ДПС-Ново начало изпревари  "Възраждане" във Враца и засега е втора политическа сила – това показват резултатите от 75.61% от протоколите на секционните избирателни комисии. Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително парламентарните избори в VI МИР. За първата политическа сила гласа си са дали 15 591 човека /37.43%/. Втори към момента са от..

публикувано на 28.10.24 в 09:45

ГЕРБ-СДС е първа сила и в Монтанско при 60% обработени протоколи

ГЕРБ-СДС е с най-много гласове в област Монтана при обработени 60% от изборните протоколи. 6700 гласа има ГЕРБ-СДС в област Монтана при обработени 60% от протоколите от 12-ти многомандатен избирателен район. Това прави малко над 26 на сто от гласувалите. Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтанско:  "Но се..

публикувано на 28.10.24 в 09:30

ГЕРБ-СДС води убедително във Враца

Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително извънредните парламентарни избори в област Враца, това показват междинните данни от обработени 56.40% от протоколите на секционните избирателни комисии. Данните показват, че всеки трети глас, пуснат вчера в 10-те общини на региона е бил за първата политическа сила, която се ползва от доверието на 10 474 или 36.27%...

публикувано на 28.10.24 в 08:32

ГЕРБ-СДС е водеща политическа сила

При 100% обработени секционни протоколи в Районната избирателна комисия, водеща политическа сила за област Видин на изборите за 51-во Народно събрание е ГЕРБ-СДС с 28,57%. Втори по резултат са "ДПС - Ново начало" с 21,46%. Трети са "Продължаваме промяната - Демократична България" с 13,67%. "Възраждане" печелят 12,3% от гласовете, "Има такъв народ" 5,44..

публикувано на 28.10.24 в 07:46

11 секции във Врачанско имат проблем с видеоизлъчването

Има проблеми с видеоизлъчването от 11 секции в област Враца, това установи репортерска проверка на БНР. Няма възможност да бъде наблюдавано преброяването на резултатите и оформяне на секционните протоколи на 4 комисии в община Враца, 3 в Мездра и по една в Бяла Слатина, борованското село Малорад, романското село Камено поле и криводолското село..

публикувано на 27.10.24 в 23:50