Георги Дачев (вляво) и Явор Тотев (вдясно)

Двама приятели с китари и една споделена любов към музиката

"Винаги, когато свиря тази песен на живо, поздравявам моята прекрасна съпруга с нея, защото е писана за нея . Използвам момента да се похваля с нещо доста по-важно – че ми се роди дете, синът ми Матей, да ми е жив и здрав ." Матей е..

публикувано на 23.06.23 в 15:47

Заслушана в човешкия многоглас: Светлана Алексиевич и нейното книжно и житейско време

Беларуската писателка и журналист Светлана Алексиевич ще бъде сред гостите на 39-ите Празници на изкуствата "Аполония" в Созопол. Срещата ѝ с читателите ще е на 2 септември в Художествената галерия. Това ще бъде второ..

публикувано на 16.06.23 в 21:33

Михаил Минков – фотоловецът на всепоглъщащата тишина

Добър стар познайник на "Изотопия" ни накара да се гордеем! Северно сияние à la Крапец Михаил Минков бе определен за един от 25-те най- добри астрофотографи в света , след като бе отличен в конкурса Milky Way Photographer..

публикувано на 16.06.23 в 18:53
Проф. Боряна Делийска

Проф. Боряна Делийска: Да посетя Хималаите беше моя отдавнашна мечта

"Да посетя Хималаите беше моя отдавнашна мечта , още от дете. Моят баща работеше като лекар-доброволец към Планинската спасителна служба на Витоша. Повечето от останалите членове на екипа бяха алпинисти, които по няколко пъти бяха ходили до..

публикувано на 15.06.23 в 12:18

В Плевен отбелязват 90-годишнината от рождението на акад. Светлин Русев с изложба

В Плевен отбелязват 90-годишнината от рождението на акад. Светлин Русев. В ХГ „Илия Бешков“ е подредена юбилейна изложба с близо 100 платна на твореца. Иван Велчев - Йово: Светлин Русев беше мярка за всичко! Юбилейната изложба се..

публикувано на 13.06.23 в 08:00
 ХГ „Илия Бешков

Иван Велчев - Йово: Светлин Русев беше мярка за всичко!

В Плевен отбелязват 90 години от рождението на акад.Светлин Русев . За първи път в ХГ „Илия Бешков" ще бъдат показани някои от неговите творби , притежание на колекционери. Близо 100 картини, които се съхраняват във фонда ще бъдат..

публикувано на 11.06.23 в 14:51

Росица Кузманова: Децата трябва да се научат на родолюбие

"Казвам се Росица Георгиева Кузманова, на 74 години съм, родена съм в един прекрасен родопски град - Смолян. Жител в момента съм на Враца, защото се омъжих тук, преди доста години." Така започва разказа си Росица Кузманова. По-голяма част от..

публикувано на 11.06.23 в 06:00

Вдъхновяващи истории: Биляна Савова за живота с множествена склероза

Неофициалната статистика у нас сочи, че над 10 хиляди души живият с множествена склероза. Сред тях е и  Биляна Савова, основател на фондация „МС – Мога сам“ . Диагностицирана е с дегеративното заболяване преди 15 години. „ Натрупах много опит,..

публикувано на 02.06.23 в 16:09
Проф. Андрей Пантев

Проф. Андрей Пантев: Едно е да напишеш книга за България, друго е да пролееш кръв!

" 2 юни не е ден, в който да коментираме как се бият депутати , колко им е "беден езика", колко им е" фарисейска" имуществената и моралната система... 2 юни е за да кажем, че се прекланяме пред хора, направили неща, които ние не сме могли да..

публикувано на 02.06.23 в 10:13
Ивайло Захариев

Ивайло Захариев – актьорът с кауза

Ивайло Захариев – актьорът, който винаги защитава важни каузи . Той е специалният гост в "Нощен Хоризонт" на БНР в поредицата - "Магията на театъра" . Една от каузите, зад които застава Ивайло Захариев е свързана с глухите хора и техните..

публикувано на 01.06.23 в 11:35