Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леда Георгиева: В Библията намерих всичко, от което имаше нужда сърцето ми

Снимка: wikipedia.org
Леда Георгиева е внучка на Леда Милева. От 20 години служи на Бога в християнска комуна за зависими.
 
Майка е на три деца, израства в семейство на високообразовани родители, в културна среда. Майка ѝ е учителка, баща ѝ е бил доцент в Софийския университет, в катедра "Славянска филология".

"Това, че някой е образован, не значи, че той задължително е добър човек или няма проблеми. Абсолютно не е гаранция, че семейството е щастливо и че има любов. Наистина, хубаво е, аз уважавам и ценя образованието и смятам, че е важно, но това не е всичко в живота. И на мен ми липсваше нещичко. Виждах неща около себе си, имаше много очаквания също към мен, разбира се, които понякога даже ме потискаха, сякаш трябваше, очакваше се и аз да съм нещо специално, а пък аз се чувствах съвсем нормално момиче. Така растейки, започнах и аз да търся смисъла на живота. Не мога да кажа, че съм го видяла в семейството - точно такава искам и аз да стана."

От незнание попада в капана на наркотиците, които я карат да се чувства по-извисена, по-талантлива, по-освободена. Намерила е мотивация, която да оцвети обезцветения й живот. С подкрепата на родителите си преодолява зависимостта.

"Аз самата започнах да се мисля за един безнадежден случай и, че за мен наистина няма помощ и няма спасение, няма бъдеще, няма надежда. Точно така се чувствах. Казах си "нима за това съм дошла на този свят? Нима това трябваше да се случи, да стигна до тук? Това ли беше смисъла на моя живот?". Започнах вече да мисля много агресивни мисли, не виждах изход, никакъв изход."


Спасява я вярата в Бога.

 

"Имах един случай, когато наистина си казах "Боже, ако наистина съществуваш, направи нещо, аз просто не мога така да продължавам. Не дълго след това майка ми намери един контакт за този християнски център, в който по-късно и отидох в Испания, в България тогава нямаше, сега има и е напълно безплатен, всеки може да дойде, който има проблем със зависимости."

В Испания започва да слуша Божието слово, да вижда хора около себе си - променени, различни.

"И пожелах и аз да се променя. Завиках към Господа от все сърце, покаях се. Разбрах, че не съм добър човек, жертва на обстоятелствата и че наркотиците са само "черешката на тортата", това не е основният ми проблем. Основната ми диагноза беше този бунт към Бога, този живот далеч от Него. И когато се приближих към Него, усетих как Неговата жертва на кръста ми дава прошката, от която имах нужда, ми дава изцелението, от което имах нужда. Дава ми спасение и надежда, това което никой човек преди това, нито една терапия не можа да ми даде. Те търсеха да намерят причината, но не можеха да ми дадат решение на проблема. В Библията намерих всичко, от което имаше нужда сърцето ми. Намерих пълна промяна, отговори на всичките ми въпроси и мир."

Снимки - личен архив.

Повече чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Евелина Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Кетева дарява хранителни продукти на Дома за стари хора в село Фатово

19-годишна студентка от Смолян събра хранителни продукти в благотворителна кампания за хората от Дома във Фатово. „Щедростта е дар, който принадлежи на душата. Не зависи от това, което имаш, а от това което си! Ценим благородният жест на всеки един дарител, подкрепил каузата“. Това написа във Фейсбук страничката на дома директорът Снежана..

публикувано на 05.05.24 в 09:31

Майстори от Северозападната задруга за стари занаяти подариха на врачани параклис в живо дърво

За Великден майстори от Северозападната задруга за стари занаяти подариха на врачани параклис. Той е оформен в хралупата на стара черница в двора на етнографския музей във Враца.  Засега в естествената кухина в дървото има красиво изографисана икона на св. Богородица, пана с иконостасна дърворезба, метален кръст и свещник. Те са..

обновено на 05.05.24 в 09:01

2000 лв. бяха събрани в помощ на 27-годишната Силвия Пенева на великденски благотворителен базар

На Възкресение възкресяваме вярата в доброто и обичта между хората. Доказаха го стотици горнооряховци, които се събраха в двора на храма „Свети Три светители“ и се включиха в благотворителния великденски базар, за да подпомогнат лечението на 27-годишната Силвия Пенева. Младата жена се нуждае от операция в Турция, за да може да ходи нормално...

публикувано на 05.05.24 в 08:07

Благодарни пациенти откриха плоча в памет на д-р Ивелин Тончев

В навечерието на великденските празници признателни пациенти и обществеността на няколко села в община Добричка откриха паметна плоча на д-р Ивелин Тончев. Стотици благодарни за отношението, професионализма, човешката съпричастност и грижите хора се събраха пред кметството и читалището в село Смолница. Датата на освещаването на паметната..

публикувано на 05.05.24 в 07:02

Хищни, хитри, манипулатори, експлоататори... Суперсилите на растенията

"Това е много малък хербариум, между 15 000 и 20 000 вида . Има с над милион и половина образци. Цяла сграда – само хербариум. Ние сме още малки, скромни". Така ботаникът гл. ас. д-р Сълза Палпурина описва хербариума на Националния природонаучен музей в предаването "Изотопия" , докато показва експонатите, скрити за посетителите, но..

публикувано на 02.05.24 в 23:06

5 мандата и един Хеър – Ниймайер, който винаги играе роля на вота в Кърджали

До 7 май партиите в Кърджали трябва да обявят своите листи и техните водачи за участие в извънредните национални избори на 9 юни. Засега единствено партия „Възраждане“ съобщи имената на кандидатите и първа се регистрира в Районната избирателна комисия. Пет са мандатите за област Кърджали.  Четири от тях получава ДПС, като интригата за последния..

публикувано на 02.05.24 в 13:55
 Севдалин Духнев

Севдалин Духнев за това как се прави и как се бие тъпана в далечна Америка

В поредния епизод на рубриката “Америка - илюзии и реалности” гост е Севдалин Духнев - майсторът на тъпани и мебели. Роден в Силистра , живял в София, от 20 години заедно със семейството си е част от българската общност в Чикаго. Казва, че не прави планове за бъдещето, но много му се иска един ден да се върне там, където е роден и да продължи да..

публикувано на 29.04.24 в 10:24