Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Бисер Бинев: Блокадите на енергетици и миньори ще продължат до изтегляне на плановете

Председателят на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица изток" Бисер Бинев заяви пред БНР, че блокадите на енергетици и миньори ще продължат, докато се стигне до изпълнение на исканията и по-конкретно - до изтеглянето на териториалните планове. Ако..

публикувано на 08.10.23 в 10:12

Радослав Рибарски: Нека диалогът продължи, но с ясни и конкретни искания

Депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски смята, че протестите на енергетици и миньори изглеждат все по-политически . Пред БНР той обясни това с наближаващите местни избори . "Дълги месеци се..

публикувано на 01.10.23 в 12:20
Проф. Георги Дюлгеров

Проф. Георги Дюлгеров: Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух

Не българското племе е предателско, предатели са робите по дух, няма значение от каква националност са . Това каза пред БНР проф. Георги Дюлгеров, сценарист и режисьор на новия български филм "Записки по едно предателство".  "Проблемът за..

публикувано на 01.10.23 в 12:20
Делян Добрев

Делян Добрев: Няма да има батерии, няма да има и ТЕЦ-ове

Няма да има батерии, няма да има и ТЕЦ-ове.  Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание. Той и изтъкна, че правителството на Кирил Петков при провеждането на..

публикувано на 01.10.23 в 11:28

Доц. Тодор Чобанов проследява в книга историята на дискусията за произхода на българите

Българският етногенезис е много сложен процес - многоетапен и многосъставен , неговото изследване е предмет на големи усилия на научната общност. Лесни и бързи отговори няма . Това каза пред БНР историкът от БАН доц. Тодор Чобанов, който представи в..

публикувано на 24.09.23 в 13:11

Пламен Димитров: Миньорите и енергетиците искат ясен ангажимент от парламента

"Миньорите и енергетиците искат ясно бъдеще - година по година как ще се изпълни планът за енергиен преход. Хората искат да разберат кой какви ангажименти поема за тяхното бъдеще ".  Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.  И допълни, че..

публикувано на 24.09.23 в 11:43