новини

Some Details
окров Богородичен“, известен и като „Свети Василий Блажени“, е православен храм, разположен на Червения площад в Москва.

Започва основният изборен ден в Русия

В 83 региона на Руската федерация днес се провеждат избори на различни нива. Тази година, поради пандемията от коронавирус, властите за първи път се отказаха от формата на единствен ден за гласуване и позволиха на местните избирателни комисии да проведат..

публикувано на 13.09.20 в 08:34

Горещо на 5 август

Днес ще е предимно слънчево, следобед по крайбрежието с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северен, след пладне по крайбрежието до умерен североизточен вятър. Ще е горещо с максимални температури във вътрешността от 35 до 40 градуса,..

публикувано на 05.08.17 в 06:14

Почина Гиньо Ганев

На 88-годишна възраст почина Гиньо Ганев – едно от най-колоритните лица на прехода, виден парламентарист и юрист, който си спечели прозвището „Човека парламент“. Народното събрание не се състои от..

публикувано на 18.12.16 в 12:31

Община Добрич кандидатства по проект за дигитален архив на местната администрация

Община Добрич подготвя два проекта, с които ще кандидатства за финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България. Единият от проектите предвижда изграждане на единен дигитализационен център и архив на местната..

публикувано на 24.02.16 в 10:22

Младежи от Варна ще участват в местното самоуправление

Младежи от 15 до 30 години, членове   на ученически, студентски и неправителствени организации, ще имат свои  представители  на заседанията на постоянните комисии към варненския общински съвет и в Областния консултативен съвет „Младежки дейности и..

публикувано на 28.01.16 в 13:34

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха електрозахранването на над 50 хиляди 209 населени места в Североизточна България днес

209 населени места в Североизточна България вече имат електрозахранване. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи днес отстраниха десетки аварии по електропроводи средно напрежение, предизвикани от снежните виелици и обледяването. Едновременно с това се работи..

публикувано на 17.01.16 в 19:32

Тридневна ваканция във всички общински училища и детски градини в селата Вранино, Раковски и Септемврийци, община Каварна

Тридневна ваканция във всички общински училища и детски градини в селата Вранино, Раковски и Септемврийци обяви кметът на община Каварна Нина Ставрева. Решението се налага, поради усложнената зимна обстановка и образувалата се поледица, съобщиха от..

публикувано на 17.01.16 в 19:30

Три дни неучебни за общинските училища в Добрич

18, 19 и 20 януари ще бъдат неучебни за общинските училища в Добрич, съобщиха от общинската управа.  Мярката се въвежда със заповед на кмета Йордан Йорданов. Причина за тридневната ваканция са влошените метеорологични условия – силен вятър и..

публикувано на 17.01.16 в 19:27

18 януари ще е учебен за учениците във Варна

Първият ден от новата седмицата със сигурност ще е учебен във Варна, това съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова. Според нея към момента няма никакви основания за обявяване на "дървена" ваканция в..

публикувано на 17.01.16 в 19:24