Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Алтернативната листа на АБВ работи за Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС


На въпрос за процесите в лявото политическо пространство и конкретно за решението на Ивайло Калфин да бъде водач на алтернативна листа на предстоящите евроизбори, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова каза в предаването "Преди всички", че от този процес ще се възползва единствено Бойко Борисов:

Няма как да скрия, че е болезнено хора, с които си работил и си защитавал каузи и политики, да имат такова поведение. Мисля, че може да преосмислят своето поведение. Регистрацията на алтернативни листи буквално работи за Бойко Борисов. Ако Калфин не влезе в Европарламента, на практика ще отнеме един ляв евродепутат.

Относно Изборния кодекс и възможно ли е да бъдат проведени изборите за ЕП по старите правила, Мая Манолова изтъкна, че промените са малко, но съществени и новият документ ще бъде готов до 20-25 февруари:
Хората очакват реални промени в изборните правила, включително да ги стимулира да гласуват. Да има консенсус между политическите сили. Най-страшното е изборите да се проведат по кодекса "Фидосова".  В новия проект са залегнали всички предложения на неправителствените организации.

За позицията по казуса "Сидеров" и искането на имунитета му, Манолова каза, че ще гласуват според фактите и доказателствата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32