Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нели Рангелова: Моят живот е музиката, моят живот е сцената

| обновено на 07.10.18 в 15:46
Нели Рангелова
Снимка: Личен архив

Юбилеен концерт в Зала 1 на НДК подготвя поп певицата Нели Рангелова. "40 години на сцена споделени с приятели" е надсловът на музикалното събитие, което ще се състои на 7 октомври. 

"Всичко е много динамично, нещата стават страхотни, убийствени, много съм щастлива!(...) Какво по-хубаво за един изпълнител да си чуе песните изсвирени и направени прекрасно.", разказа певицата в предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, минути след поредната голяма репетиция за концерта.

Заедно с Нели Рангелова на сцената ще излязат и много други музиканти, популярни имена от българската поп музика, сред които  Георги Христов, Васил Найденов, Владимир Ампов- Графа, Мария Илиева. Всички аранжименти на песните са написани от Красимир Гюлмезов, с когото Нели работи от дълги години: "Краси и Сашо Петров най-много песни са ми написали, но те ме познават и знаят какво би ме вълнувало и какво най-добре бих изпяла, така, че да звучи достоверно и истинско. Много е важно, когато човек пише конкретно песен за самия артист, а не вади от чекмеджето нещо, което е написал някога и просто ти го дава. Иначе не се получават нещата.", разказа певицата.

Нели Рангелова40 години на сцена никак не са малко. Кое ви помогна да извървите пътя до тук? Имало ли е момент, в който сте били на ръба да се откажете?

Никога не съм се отказвала и никога не съм искала да се откажа. Друг е въпросът, че съм имала и много върхови моменти, и по-спокойни, слава богу никога не съм падала на дъното. Моят живот е музиката, моят живот е сцената. Аз обожавам това, което правя. В това отношение мога да ви кажа, че четиридесет години, както са много, така може и да не са достатъчни.  (смее се)

Какво се промени и какво се запази за вас през годините на сцената?

Нещото, което никога не се е променяло това е отношението ми към сцената. С годините станах все по-взискателна към външния си вид. От друга страна добих и друго светоусещане на музицирането, на начина ми на пеене... Но това се случва при всички изпълнители, не е само при мен. Защото ние се учим докрай. Ако някой каже, че се научил и вече е завършен артист аз не бих му повярвала, защото човек винаги има какво да научи, когато става въпрос за музика. 

 Има ли нещо,  за което  мечтаете, което все още  не ви се е случило в музиката?

Много неща не са ми се случили още. Например да отида в голямо звукозаписно студио в чужбина и да чуя как биха смесили моя глас. Но това не е недостижимо. Има още много колеги, с които бих пяла и бих направила интересни дуети и експерименти.

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актрисата Весела Бабинова: Щастлива съм с професията, която си избрах

Популярната пиеса „Пистолет в торнадо“ на американската драматуржка Лорън Гъндърсън имаше своята варненска премиера с моноспектакъла на актрисата Весела Бабинова под режисурата на Васил Дуев-Тайг.  В пиесата като ехо звучи Хамлетовият въпрос: „Да бъдеш или да не бъдеш“. Историята ни среща с Анджела, жена на средна възраст в американско градче. Докато се..

публикувано на 09.06.24 в 10:30

Лили Георгиева за това как да заобичаме кариерата си и коя е справедливата цена на професионалиста

Лили Георгиева е консултант по кариерна промяна и личен брандинг от 2015 година. Автор е на книгите „От любов към себе си“, посветена на кариерната промяна с истински истории на български жени и „Започни начисто“ - пътеводител за постигане на смисъл в професионалната роля. Неотдавна Лили създаде новата платформа LoveMyCareer за повече знания и..

публикувано на 07.06.24 в 07:05
Румяна Дечева

Румяна Дечева: Трябва да говорим за Брюксел като за наша отговорност

Вместо да говорим за Брюксел като за нещо далечно, трябва да говорим за него като голяма отговорност и наше участие в решението на големите проблеми. Живеем в нова ситуация, геополитически светът е много по-различен от последните избори. Ние трябва да бъдем част от решението, което ако не го направим, ще бъдем, част от проблема в бъдещето развитие на ЕС...

публикувано на 06.06.24 в 08:10

Particules - музикални диалози от света на електрониката

Когато представят музиката си на живо, Particules обичат да превземат пространството както звуково, така и визуално. Предстои им участие на фестивала "Варуша юг" във Велико Търново, а през август и във Варна. Програмата на проекта следете в социалните му профили, а целия разговор с Виктор Проданов и Цветан Момчилов в предаването 45 оборота в минута..

публикувано на 05.06.24 в 08:15

20 години Фондация „Радост за нашите деца“ – години на доверие

20 години от създаването си празнува днес варненската Фондация „Радост за нашите деца“. На 4 юни 2004 година седем майки на деца с увреждания, водени от потребностите на децата си и нуждите на семействата им, решават да регистрират неправителствена организация в обществена полза.  Тогава липсват социални услуги насочени към родители с деца със..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

Образователният министър открива конференция за предучилищното и началното образование край Варна

Националната конференция "Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование" ще се проведе  днес и утре (4 и 5 юни) в курортния комплекс "Златни пясъци".  Очаква се над 200 души - директори на детски градини, на начални, основни и средни училища, експерти в областта на образованието, да се включат в  събитието, което ще бъде..

публикувано на 04.06.24 в 08:30

Ракът на гърдата изпреварва сърдечно-съдовите заболявания у нас

Записват по 6 общински програми за профилактика и рехабилитация на общественото здраве Община Варна стартира шест програми за промоция, профилактика и рехабилитация на общественото здраве. Записванията за тях започват от днес (с някои изключения) и ще продължат до изчерпване на средствата по програмите.  I. Общинска програма „Хипотерапия..

публикувано на 03.06.24 в 03:25