Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ударната група" на Веско

2
От ляво на дясно - Йордан Йорданов, Александър Желязов и Николай Атанасов.
Снимка: Доротея Николова

Те са около 10-тина души, понякога повече, рядко по-малко, но определено надвишаващи агитката на "Лудогорец".

Винаги на първия ред. Винаги впечатляващи с химията и спойката помежду си. Винаги облечени с розови тениски - защото кумирът им по концерти и различни участия често носи розово, а дамите с летни жълти рокли - по името на едноименната му песен.

Билети за концерти се купуват от първия възможен час на продажба, дори това да е година преди събитието.

Наричат се един друг "ударници", защото са "ударната група" на Веско (Веселин) Маринов или иначе казано феновете му от Варна, които пътуват за всеки концерт на любимеца си, а след падането на завесата вече са и онези, които също дават автографи - на съседната опашка до Веселин Маринов.

Всичко започва малко случайно - преди около 10 години, когато няколко отделни групи установяват, че харесват песните на Веско Маринов. И стана нещо като снежна топка, разказва Александър Желязов - настоящ фитнес треньор, а допреди няколко години навигатор и част от екипа, управлявал вторият най-голям пасажерски кораб в света - Oasis of the Seas, където броят на пътниците и екипажа на борда "гони" 10 хиляди души.

Къде на майтап, къде наистина научихме песните му, а преди всеки концерт във Варна правим и мини шествие до Летния театър, хващаме плаката, затваряме част от пътното платно, пеем песни, а хората по улиците ни се радват, допълва Николай Атанасов, графичен дизайнер по професия.

Освен розовите тениски, "ударната група" привличат погледите на всеки концерт и с моряшките си шапки, които обичайно "летят нагоре" при всяко изпълнение на песента "Идвай мое лято", допълва Йордан Йорданов.

Веско Маринов е един от малкото изпълнители, които продължават да правят такъв тип музика, продължава да издава нови и нови песни, за разлика от много други български изпълнители, които почиват на старите си лаври, категорични са и тримата.

И допълват, че енергията, която Маринов влага във всяка песен, във всеки концерт, е уникална. Още повече, че пее на живо много по-добре от модерните български изпълнители.

Целият разговор с Александър Желязов, Йордан Йорданов и Николай Атанасов "от ударната група" може да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Викторини, арт работилници и игри организират във варненския зоопарк в неделя

Викторини, анимация с песни и танци, гатанки, игри и арт работилници са предвидили организаторите на Щастливото еко училище “Свят непознат” в своя втори урок по природолюбие, който ще се проведе на 19 май, неделя от 11 до 14 часа на зелената поляна във варненския зоопарк. Децата ще се запознаят с приказния свят на пеперудите и ще научат интересни..

публикувано на 17.05.24 в 09:00

За 110-ата си годишнина хор "Черноморски звуци" в Балчик посреща над 20 състава от България, Сърбия и Ангола

Целият творчески сезон на смесения хор „Черноморски звуци“ при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“ е посветен на 110-годишнината на състава, която се навършва през 2024-а. Кулминацията е 12-ото издание на международния хоров конкурс, носещ същото име , от 12 до 16 юни, с който се поставя начало на фестивалното лято в Балчик. 23 са вече съставите, които ще..

публикувано на 16.05.24 в 15:41

Без такса за матура за повишаване на оценката тази година

Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе утре, петък, 17 май. На матурата ще се явят над  50 хиляди зрелостници.  3 813 са дванадесетокласниците, които ще се явят на матурата по БЕЛ във Варна, 9 от тях са с специални образователни потребности. Ако някой не е успял да получи добра оценка, тази година има право..

публикувано на 16.05.24 в 10:56

Във Варна изследват безплатно за ХИВ/СПИН

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе днес, а неин организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и доброволци..

публикувано на 16.05.24 в 10:35

Зима ли е? В Добрич започнаха деня с градус над нулата

1 градус температура на въздуха беше измерена тази сутрин в 6.00 часа в Добрич, съобщиха за Радио Варна синоптиците от НИМХ-Филиал Варна. Студено беше в цяла Източна България и край морето с температура на въздуха от 7 градуса в Шабла до 12 в Силистра, на носовете Калиакра и Емине и в Бургас, като във Варна беше измерена температура на въздуха..

публикувано на 16.05.24 в 09:15

58 изпълнители от шест държави ще се включат в Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ" в Добрич

XXXIII-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ" – Добрич'2024 започва от днес в добруджанския град. То ще продължи до 18-ти май, когато ще се проведе церемонията по награждаването и гала концертът. Специален гост на конкурса тази година е Дара Екимова, а председател на журито е Хайгашод Агасян. В тазгодишното издание на Европейския..

публикувано на 16.05.24 в 08:05

Утре във Варна изследват безплатно за ХИВ

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе на 16 май, четвъртък. Организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и..

публикувано на 15.05.24 в 19:07