Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безкрайният свят на Светослав Кирилов в дебютната му изложба „Un mundo sin fin”

Своята дебютна изложба направи варненецът Светослав Кирилов. Сигурно обаче той Ви е познат от други сфери на живота. И ще бъдете прави, защото Светослав Кирилов е татуировчик и барабанист – в момента в бандата OLD DOGS. Иначе, ако сте посещавали по-екстремни концерти, сте го виждали да налага кожите в DRIVE YOUR LIFE. На 4 януари във варненската галерия „Графит” Светослав Кирилов се представи публично в съвсем различно амплоа – като художник. В пространството на галерията той е подредил рисунки, обединени от заглавието „Un mundo sin fin”. И ако някога сте лежали под иглата му, е възможно да откриете детайли от татуировките и в картините. Или обратно...

"Всичко е взаимосвързано. През годините ми е направило впечатление, че повечето музиканти дали след време или по време на кариерата им се занимават с рисуване, с поезия, с друг тип неща. Това е просто явно дейност на мозъка. И всичко си върви взаимосвързано, и винаги така е било. От малък тръгнах първо да рисувам, после започнах да се увличам от китара. Баща ми ми направи едни барабани от ламарина. Там беше ужасна дандания вкъщи. Но всичко върви ръка за ръка. Не разбирам хората, които казват, че се отказват от свиренето и ще се отдадат само на едно и също нещо. Как можеш да се откажеш, това е част от душата ти, все едно да се откажеш от част от себе си."

Заглавието на изложбата е на испански. имената на всички картини са също само на испански, коментира изложбата си Светослав Кирилов. 

"Един безкраен свят". Изложбата е на рождения ми ден. Така че се надявам да събера всички приятели, семейство, клиенти, всички, които познавам." 

Да направи първата си изложба 48 години се замисля след здравословен проблем. След четири интервенции на сърцето преосмисля израза:  "Човек не трябва да губи време". Аз съм художник, винаги съм оставял рисуването на заден план, казах си: Искам да правя изложби, искам да си покажа нещата.

Повече за изложбата „Un mundo sin fin” или "Един безкраен свят" чуйте от Светослав Кирилов в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Християн Облаков представя новата си книга за Йосиф х. Стоянов

Новата книга на Християн Облаков „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ ще бъде представена на 5 юли от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Книгата проследява живота и труда на Йосиф х. Стоянов - един от варненските проектанти от първата половина на ХХ век, който също е специалист в областта на хидроинженерството и..

публикувано на 05.07.24 в 07:30

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00

Кристиан Ивковски: Един ден ще направя свои открития във физиката

15-годишният варненец Кристиан Ивковски спечели първо място в конкурса "Физиката през вековете" в конкуренцията на 1600 участници от средните училища във Франция и френските училища по света. Конкурсът е организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на Годината на физиката. Осмокласникът от Френския лицей „Шарл Перо“-Варна, спечели..

публикувано на 03.07.24 в 09:31

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): Дъщеря ми е най-големият фен на JUDAS PRIEST

Интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS) Повече от 50 години британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST пазят и разпространяват хеви метъла по целия свят. Само преди няколко месеца Боговете на метъл издадоха поредния урок по хеви метъл – техният „Непробиваем щит”. И той е точно такъв, категоричен е китаристът Richie Faulkner...

публикувано на 03.07.24 в 08:15

Румен Генов: Силата на спортния журналист е личният контакт със спортисти и треньори

2 юли е Международен ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортната преса.  Първият конгрес на асоциацията е проведен в Париж от 1 до 3 юли 1924 г. с участието на представители на 29 държави.   Спортната журналистика отразява социалните и професионалните аспекти на спорта...

обновено на 02.07.24 в 17:10

Oscar Dronjak (HAMMERFALL): Ние бяхме там!

Интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL) През август шведските хеви метъл маниаци HAMMERFALL ще издадат 13-тия си студен албум „Avenge the Fallen”. Преди това обаче групата ще участва и на фестивала в село Могилово – „Midalidare – Rock In The Wine Valley” (12-14 юли). Oscar Dronjak, китарист, основател и основен композитор на HAMMERFALL даде..

публикувано на 02.07.24 в 15:45