Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарен Кирилов и Габриела Георгиева спечелиха плувния маратон Галата – Варна

Автор:


Дарен Кирилов от Силистра спечели 83-то издание на плувния маратон „Галата-Варна“ при мъжете. По 4-километровото трасе той записа време от 55.30 мин.

Дарен за първи път участва на варненския маратон и стига до първото място. Той е национален състезател и му предстои участие на Европейско първенство за младежи.

При жените най-бърза беше софиянката Габриела Георгиева, национална състезателка с време от 58.11 мин. Само преди два дни тя се завърна от участие на Световното първенство в Япония. Нека чуем двамата победители. В началото Дарен Кирилов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правим равен със Словения

Словения и България завършиха при резултат 1:1 в приятелски мач на стадион "Стожице" в Любляна. Илиан Илиев направи шест промени по състава си спрямо контролата с Румъния в Букурещ, завършила 0:0, като дебют с националната фланелка направи футболистът на Славия Ертан Томбак. Срещата започна отлично за родните национали, като още в третата минута Кирил..

публикувано на 08.06.24 в 18:56

Силен турнир по стрелба с лък във Варна (ВИДЕО)

Във Варна се провежда поредното издание на турнира по стрелба с лък 'Млади стрелци'. Състезанието е много силно и ще определи националните отбори за предстояща надпревара в Румъния. На практика състезанието се проведе на стадиона на "Спортпалас". Варненският клуб "Млади стрелци" ще бъде домакин на още една голяма проява. Тук можете да видите..

публикувано на 08.06.24 в 16:34

Призьори от първия ден на Балканското първенство по тенис на маса (ВИДЕО)

Завърши надпреварата при юношите, девойките кадетите и кадетките на 31-вото Балканско първенство по тенис на маса. Шампионатът се провежда в курортен комплекс "Албена". При кадетките на първо място е Молдова, пред Румъния и Турция, а при кадетите злато за Румъния, второ място за Турция и трето за България. При девойките Румъния са първи, българките..

публикувано на 08.06.24 в 16:29

Националите по плажен футбол заминаха за Португалия

МФК Спартак (Варна) потегли към португалския град Назаре, където ще участва в Шампионската лига по плажен футбол. Тимът ще бъде съставен от 11 състезатели. Сред тях са и четирима чужденци - португалският вратар Франциско Ферейра и бразилските полеви Виктор Уго, Райън и Игор. Варненци ще започнат тренировки на пясъка край Атлантическия океан утре, а..

публикувано на 08.06.24 в 16:28

Нова победа за България

България постигна втора победа в Лигата на нациите. В японския град Фукуока нашите надиграха Иран с 3:2 (20:25, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11). За първи път в тазгодишното издание на ВНЛ българите играха пет гейма. Предишната победа за тима ни бе срещу САЩ. Двубоят с Иран мина изцяло под знака на обратите. В голямата драма по-силни обаче бяха водените от..

публикувано на 07.06.24 в 11:35

Силен турнир по плуване започва във Варна

Над 400 плувци от 27 клуба от България, Румъния, Турция, Великобритания и Египет ще си оспорват наградите в седмото издание на елитния международен турнир Black Sea Cup.  Състезанието, чиито организатори са плувният шампион на България – ПСК „Черно море”, община Варна, плувен комплекс „Приморски” и БФПС, ще се проведе във Варна от 7 до 9 юни...

публикувано на 07.06.24 в 10:28

Мишо Александров с пост в ЦСКА

Михаил Александров се присъединява към „армейския“ клуб. Юношата на „червените“ и национал на България е новият технически директор на ЦСКА. Той ще отговаря зa инфраструктурните въпроси в клуба като подобряване на базата в Панчарево и изграждане на модерна детско-юношеска школа. Александров има задълбочени познания в тази сфера, след като е един от..

публикувано на 07.06.24 в 10:27