Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Лукоянова: Единствената ми цел е олимпийската квота

Автор:


Александра Лукоянова беше обявена за ветроходец № 1 на България за 2023 година. Тя се състезава за Черноморец / Бургас/ и тренира под ръководството на треньора Валентин Николов. Саша е състезател в клас ИЛКА 6.

Тя е на първо място в генералното класиране за Европейската купа за 2023 година. Стана 11-та на Световното първенство за жени до 21 години и зае 12-то място на Европейско първенство в същата възраст. Саша има още сребро и бронз от европейските купи в Сърбия и Унгария.

Днес ви срещаме с най-добрия ветроходец на България за миналата година Александра Лукоянова и треньорът й Валентин Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Теодор Илиев: Да си домакин на Европейско означава доверие и отговорност (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от   4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж. Първенството за мъже и жени също е във Варна, от 11-и до 14-и юли. Днес по повод големия форум имаше пресконференция с..

публикувано на 26.06.24 в 11:50

Наближава Европейското първенство по плажен хандбал във варна (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от 4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж.  Националният състав на България по плажен хандбал за юноши до 16 години ще играе срещу тимовете на Унгария, Швеция и Румъния в група..

публикувано на 26.06.24 в 11:18

В група "Е" ситуацията е сложна

Словакия и Румъния се изправят в мач на Евро 2024 днес. Решителна трета  среща за двата отбора в група “Е”. Ситуацията в групата  е сложна.  Всеки един от четирите тима има три точки, като са разделяни единствено от головата разлика. В момента Словакия е на трето място в подреждането, а Румъния е водач в групата. В другия сблъсък играят Украйна и..

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Чехите се нуждаят от задължителна победа

Чехия срещу Турция ще е единият от заключителните двубои в група “F” на Европейското първенство по футбол. Мачът е днес от 22:00 часа в Хамбург. По същото време играят Грузия и Португалия.  Чехите трябва задължително да победят Турция, за да имат шанс да стигнат осминафиналите, иначе отпадат.    Грузия със сигурност няма да има сили да се справи..

публикувано на 26.06.24 в 09:12

Дания извади късмет

Отборът на Дания се класира на осминафиналите на Евро 2024, въпреки че е без победа до този момент.  Скандинавците завършиха 0:0 срещу Сърбия в последния си мач. Сърбите обаче безславно напускат турнира.  Дания завърши на второ място в групата.

публикувано на 26.06.24 в 09:08

Три отбора прескочиха в следващата фаза

На Европейското първенство по футбол три отбора без да играят си осигуриха място в следващата фаза. Това стана нслед края на срещите от групата на Испания.   Става дума за тимовете на Франция, Нидерландия и Англия.  Сега вече ще очакват позициите на които ще са за да изправят срещу точно определени съперници.

публикувано на 26.06.24 в 09:05

"Черно море" губи в контрола от "Ботев"

Черно море отстъпи на Ботев Пловдив с 2:5 в контролна среща, играна в Правец. Мачът се проведе в четири части по 30 минути. Исмаил Иса и Мартин Милушев отбелязаха попаденията на варненци.

публикувано на 26.06.24 в 09:01