Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купата на България по водна топка пристигна във Варна

Автор:

Главният треньор на отбора по водна топка КПС Варна Найден Найденов е изключително щастлив от спечелената купа на България при мъжете. Турнирът завърши днес в Благоевград, а варненци пътуват с трофея за морската столица. "Много повече мислих и ми беше повече притеснено преди мача с" Ботев 2000", но успяхме да се справим с тях. В двубоя срещу "Черно море" също изиграхме тежък и успешен мач. Срещата с ЦСКА беше много оспорвана и мъжка. Те са много добре подготвен физически отбор и ние трябваше да измислим друг вариант да се справим с тях. Имат доста ръстови състезатели с много добра физика но смятам, че нашата тактика и дисциплината в играта ни донесоха победата. Можеше и да не се стигне до дузпи, но нещата се завъртяха така, че трябваше да излъчим победителя след наказателни удари. Изключително съм щастлив от спечелената Купа на България. Нашата сила е в движението, подвижността във водата, което ни донесе и успеха" каза Найден Найденов.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Медали за акробатите на Варна

В Горна Оряховица се проведе държавен индивидуален шампионат по спортна акробатика. Надпреварата се проведе на два кръга. Състезанията в големите възрасти включваха 8-15,9-16,10-18,13-19г, мъже и жени и малките възрасти 6-8,6-12,8-14г. В надпреварата за медалите участваха повече от 680 деца. Клубът по спортна акробатика "Акро Старс" -Варна участва с 40..

публикувано на 14.06.24 в 08:11

"Ч.море" остана без победа на финалите

Още една загуба претърпяха волейболистите на „Черно море“ във финалната фаза на надпреварата при момчетата до 16 г. Варненският тим отстъпи срещу отбора на „Хебър“ /Пз/ с 0-3 гейма. Така „моряците“ приключват участието си в първенството в тази възраст. Отборът на „Левски“ спечели групата. Вижте крайното класиране в групата.

публикувано на 14.06.24 в 08:09

Във Варна са финалите до 13 години по баскетбол за момчета

Във Варна се изиграха осминафиналите от ДП по баскетбол за момчета до 13 години.- Резултатите от днес: Чардафон Орловец - Левски 67-58 Балкан -Берое 72-37 Локомотив ГО - Шампион 46-51 ЦСКА -Спартак /Пл/ 51-73 Днес са 1/4 финалите, като домакините от "Черно море Тича" играят от 18.00 ч срещу Спартак /Пл/.

публикувано на 14.06.24 в 08:08

Росен Марангозов: Няма друго такова изпитание у нас (ВИДЕО)

Стартира ветроходната регата „Варна 200“. Това е истинско изпитание за ветроходците. Плаване в продължение на 200 морски мили без прекъсване, две денонощия. Стартът беше даден на варненското пристанище, където участниците веднага започнаха битката помежду си. Росен Марангозов, организатор на проявата и президент на федерацията по..

публикувано на 13.06.24 в 11:50

Стартира регатата "Варна 200"

Регата "Варна 200" стартира. Участниците направиха страхотни изпълнения буквално пред пристанището във Варна и потеглиха по трасето на регата. Състезанието е доста тежко, кара се две денонощия, изискват се доста добри ветроходни умения. Можеше да има и доста повече участници, но много трудно се набират хора за екипаж и това осуети желанието на..

публикувано на 13.06.24 в 10:39

Две варненки пишат история

Отлично представяне на варненските състезателки по артистично плуване на голям форум. Шесто място в дисциплината дует волна на Европейското първенство по плувни спортове в Белград е наистина престижно класирне. Състезателките на СК "Аква спорт"-Варна Далия Пенкова и Саша Митева подобриха класирането си от полуфиналите и завършиха 6-ти във..

публикувано на 13.06.24 в 10:37

Сред водещите сили в плажния волейбол сме

България се нареди сред водещите отбори на Европейското първенство по плажен волейбол за мъже под 22 години. Нашият състав в лицето на двойката Стефан Въртигов/Георги Бинев стигна до четвъртфиналите и след като отстъпи в оспорван и драматичен мач срещу Латвия, зае петото място в крайното класиране.На шампионата в Турция българският състав бе воден..

публикувано на 13.06.24 в 10:32