Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13-годишен открадна и подкара кола в Долни Чифлик

Снимка: архив

13-годишен открадна кола в Долни Чифлик и я кара няколко дни, съобщават от полицията. 

Ключът бил оставен на таблото, а автомобилът - паркиран пред дома на потърпевшия. Момчето е задържано и предадено на родителите си след издирвателни действия на полицаите от Четвърто РУ. По -късно служителите на реда открили автомобила, който след като бил управляван известно време, бил изоставен в същия град.

Вчера служителите на реда установили неправоспособния водач и го предали на инспектор от детска педагогическа стая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес е Черешова задушница

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тази събота е ден, в памет на всички починали православни християни, наричан още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък. След..

публикувано на 22.06.24 в 11:20
село Радево

На село в Радево

Бягство в друг свят. Такова е усещането във варненското село Радево. На хубаво място е разположено селото. Но ако искаш да стигнеш по него трудно ще го намериш, защото никъде по пътя Варна-Добрич няма табела, която да указва посоката. Ориентираме се по картата на България и gps-а в колата. До там гледката е красива, особено сега, когато има..

публикувано на 22.06.24 в 08:00
Снимката е илюстративна

Във Варна започнаха да пръскат срещу комари

Във Варна започна обработка против комари на терени с обществено значение, съобщиха от общинското предприятие  „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация”. Вече са обработени Морската градина, включително районът около Летния театър и Зоопарка. С топъл аерозол са напръскани парковете във Възраждане, Младост и район „Вл. Варненчик“, както и част от деретата...

публикувано на 21.06.24 в 17:33

"Къщичка за птици" събира туристи в местност край Белослав

Нов туристически информационен център за екотуризъм, помещаващ се в сграда, наподобяваща къщичка за птици, отвори врати за посетители в Птичи рай "Ятата" в община Белослав, съобщават от Областен информационен център - Варна. Целта на новосъздадения център е популяризиране на местното природно и историческо наследство на територията на Община Белослав,..

публикувано на 21.06.24 в 12:53

Премиера на "Лудориите на Карлсон" в Добрич днес

Вечните истории за Карлсон и Дребосъчето ще оживеят тази вечер на сцената на Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич. Премиерата е последната за този сезон и е под режисурата на Леонард Капон. Пиесата е подходяща за всички възрасти и има за цел да развихри въображението на зрителите и да възпита в тях смелостта да бъдат различни и по своему..

публикувано на 21.06.24 в 11:00

43-ти пешеходен поход „100 километра за 24 часа“ стартира във Варна днес

Традиционният пешеходен поход „100 километра за 24 часа“ ще се проведе на 21 и 22 юни във Варна за 43-ти път. Събитието се е превърнало в желан избор за любителите на природата и дългите разходки. Целта е участниците да разгледат природните богатства на Варненския регион.Всички участници трябва да са на началната точка в кв. "Виница" в 17.30ч.,..

публикувано на 21.06.24 в 09:25

Жълт код за опасно високи температури в 16 области в страната днес

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 16 области на страната. Предупреждението е в сила за Благоевград, Кюстендил, Кърджали, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Ямбол. В тези области ще е горещо, като максималните температури ще са между 35 и 38 градуса. Днес..

публикувано на 21.06.24 в 08:35