Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До седмица ще приключи ремонтът на три улици в района на м. „Ален мак“

До седмица ще приключи ремонтът на улиците „Янко Славчев“, „Проф. Петър Минков“ и „Петър Попов“ в района на местност „Ален мак“, стана ясно по време на редовната среща в Общината, на която участваха кметът Благомир Коцев, експерти от администрацията, представители на ВиК дружеството и на фирмата - изпълнител. Ремонтът на трите улици се изпълнява по проекти на Община Варна и на ВиК - сменени са водопроводите, поставена е нова пътна настилка, а до края на следващата седмица ще приключи и поставянето на финалния слой на пътното платно, увериха експертите.

През месец септември в района ще се прокопава за канализация на някои по-малки улици, повечето от които са без настилка. Предстои изготвяне на график и за втория етап от ремонта на ул. „Боян Бъчваров“, която все още е натоварена заради активния туристически сезон. Вероятно той ще започне не по-рано от 9 септември.

През есента, след падането на забраната за строителство, в участъка от хотел "Детелина" до хотел „Белвю“ по проект на ВиК ще се открие строителна площадка за смяна на водопровод и ремонт на 1 км трасе, информираха на срещата от дружеството. Проектът включва полагане на изцяло нов водопровод, подновяване на пътната настилка и изграждане на тротоари и пътна инфраструктура. През септември ще стартира и 2-рият етап от ремонта на ул. „Боян Бъчваров” в отсечката на сп. „Журналист“ до хотел „Ла Мер”.

До края на октомври ще приключи първият етап от ремонта на бул. „Хр. Смирненски“ в отсечката между ул. „Прилеп“ до бул. „Осми приморски полк“, също по проект на Общината и ВиК, стана ясно още на срещата. Следва  обследване и проверка на новия водопровод и ще се пристъпи към втори етап от ремонта на  булеварда в частта му между ул. „Прилеп“ и бул. „Цар Освободител“.

На 1 октомври ще стартира ВиК проектът за ремонт на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Република“. Дейностите ще бъдат извършвани на четири етапа, като за целта ще бъде създадена временна организация на движението. 

До края на септември ще приключи ремонтът на ул. „Арх. Манол Йорданов“, след което ще стартират дейности за ремонта на бул. „Княз Борис I“ в отсечката от ул. „1-ва“ до бившата спирка „Марек“. През есента предстои затваряне за ремонт на участък на бул. "Осми приморски полк" в частта от ул. „Арх. Манол Йорданов“ до сп. „Светкавица“. Планирано е ремонтните дейности да продължат на два етапа в рамките на 60 дни (първи етап - 45 дни и втори етап - 15 дни).


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 35 тона отпадъци събраха общинските служители в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служители на Община Варна, на районните администрации и на кметствата почистиха междублокови пространства, детски площадки, градинки и плажове. До обед в депото в село Въглен бяха извозени близо 35 тона отпадъци, събрани в найлонови чували и поставени до контейнерите за смет. Към инициативата се присъединиха и доброволци от различни организации...

публикувано на 14.09.24 в 15:27

Клон от дърво падна на улица "Евлоги Георгиев" във Варна. Няма посдтрадали

Клон от дърво падна на кръстовището на улиците "Евлоги Георгиев" и "Никола Козлев" във Варна, предаде репортер на Радио Варна. Няма посдтрадали. Преди няколко седмици дървото е било орязано, когато друг клон е паднал върху паркирани под него коли. Родители посочиха, че в района има още изсъхнали дървета и клони, за които са подавани..

публикувано на 14.09.24 в 14:22

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита..

публикувано на 14.09.24 в 14:06

Охлювите като домашни любимци

Всяко нещо в този живот може да бъде хоби. Някои правят планински преходи, други събират плочи, трети купуват апартаменти, ремонтират ги и ги продават, четвърти се гмуркат, пети - пият. Има обаче хора, които колекционират охлюви и ги отглеждат като домашни любимци. Един от тях е Ростислав Траянов. В колекцията му пръсъстват екземпляри основно..

публикувано на 14.09.24 в 10:51

Тридневен траур започва от днес в структурите на министерството на отбраната и армията, отпадат всички планирани мероприятия

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов дните 14, 15 и 16 септември 2024 г. са обявени за дни на траур в Министерството на отбраната, Българската армия и в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, съобщиха от ведомството. В знак на почит към пилотите майор Петко..

публикувано на 14.09.24 в 07:32

Дюлгерски събор организира фирма "Комфорт" ООД по случай 35 години от основаването си

Традиционен дюлгерски събор организира строителната компания „Комфорт“ ООД. Фирмата е основана през 1989 година е ще навърши 35 години на 1 декември. Целта на събора е да не бъдат забравени дюлгерските традиции и обичаи, които се променят, както се променя и светът, каза Атанас Костурков, който управлява фирмата заедно с Марин Йорданов от..

публикувано на 13.09.24 в 19:54
ДКЦ-4 Варна

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве

Общинските лечебни заведения във Варна са в добро финансово здраве. Повечето от тях отчитат положителни резултати, сочат финансовите отчети на лечебните заведения за 2023 г., които бяха разгледани и прието на днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“, съобщават от пресцентъра на ОбС. „Специализираната болница  за активно лечение на..

публикувано на 13.09.24 в 17:14