Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ RETRO FEST ще се проведе за четвърта година във Видин

DJ RETRO FEST 2013- VIDIN ще се проведе до видинското заведение "Телеграф капия". Изданието на фестивала е четвърто по ред. 20 диджеи ще представят своите сетове три дни- днес, на 23 (петък) и 24 (събота) август.
Петима от участниците ще дебютират за първи път в официалната програма на събитието, а от Базел, Швейцария пристига едно от легендарните лица на видинската "стара школа"- DJ Серго.

DJ RETRO FEST 2013 - VIDIN ще се състои на две сцени:
Сцена 1: летен р-т "Класик" - (21 - 01 часа)
Сцена 2: нощен клуб "Силует" - (00 - 05 часа)

Домакин и това лято ще е летеният ресторант до "Телегтаф Капия", а основен водещ на мега-партито ще бъде неговият идеолог и създател Васко Громков (VaGro). Локацията на пулта и дансинга, този път ще е на най-горната тераса на "Телеграфа", откъм Градската градина във Видин.

Изданието си за 2013 година, видинският DJ RETRO FEST ще започне от позицията на Парти Номер 4 в България, след миналогодишната си Номинация в категория "Парти на Годината" на годишните национални DJ-награди. Припомняме, че в края на месец януари, на церемонията в клуб "Брилянтин" в София, в категория "Best DJ Party of the Year", крайното класиране изглеждаше така:

1. Sven Vath @ Cacao Beach - 29.23%
2. Armin Van Buuren @ Solar - 26.38%
3. David Guetta @ Solar - 22.01%
4. DJ Retro Fest Vidin 2012 - 16.96%
5. Camp Sessions - 5.42%

© Снимка: Васко Громков, Личен архив

"Един от големите поводи да се проведе тази година Ретрофеста е номинацията, която получихме миналата година от Националната DJ асоциация за парти на годината, стигнахме до 4 - та позиция! Тази номинация ни даде криле, даде ни сили, за Видин се говореше"-
с гордост казва DJ VaGro.

Новото в тазгодишното издание на DJ RETRO FEST 2013 - VIDIN е, че във всяка от трите фестивални вечери, участниците ще пускат на различни носители. Днес ще се работи с компакт-дискове, в петък с компютри, а в събота с грамофони. Входът и за двете фестивални сцени е напълно безплатен.

"Тази година няма специални юбилеи и чествания, затова ще наблегнем на танцувалната част и ще вкараме малко повече светлинни ефекти. Места за сядане на фестивалната тераса на "Телеграфа" не се предвиждат, ще има само прави барове. Разбира се, в задната си част, ресторантът ще работи с пълен капацитет. Пултът ще е върху високата стена на капията и до него ще се стига по стълба. Чакаме публика от Румъния и Сърбия, плюс местни "емигранти" от Англия, Италия, Испания и дори Австралия. Дано метеорологичната прогноза и този път бъде с нас!"

Организаторът на мега събитието за Видин, постави под съмнение осъществяването му през следващото лято, като причината е в липсата на пари.

"В събота планираме да се съберем организаторите на феста и да решим каква ще бъде съдбата му за в бъдеще и дали евентуално няма да го преместим в друг град. Доста съм разочарован от тази година, от някои събития, които се припокриха с Ретрофеста, а хората искат да посетят всяко интересно събитие!"

С Васко Громков си говорим още за новата му група във фейсбук "Град без чалга". С риск разговорът да се превърне в античалга говорене, той каза:

"Големият проблем на видинчани е чалгата- чалгата в живота, чалгата в мисленето!"

Васко разказа с ентусиазъм своите впечатления от посещението си на най-стария рок фестивал в Еврота- "Гитариадата" в Зайчар, който се проведе за 47-ма поредна година.

"Учасници в "Гитариадата" казват, че тя е най-успешната след 1989 година- над 100 хиляди души в трите фестивални вечери. Звук, визия, организация, охрана, контакт с медиите- всичко беше феноменално!"

Накрая, с много сантимент, Васко Громков каза:

"Ние правим нещата на база носталгия, на база спомени, ето защо не можем да се отделим от "Телеграфа"!"
По публикацията работи: Светлана Стоенелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За съживяване на региона във Видин възлагат надежди на бизнеса

Общо 18% от българите през миналата година са били изправени пред тежки материални и социални лишения, сочат данните на Евростат. По този показател България е на второ място в дъното на класацията, след Румъния. У нас делът на хората, живеещи в лишения, е почти три пъти по-голям от средния за страните от Европейския съюз, който е 6,8%. В..

публикувано на 30.09.24 в 15:07
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изборите се превърнаха в битовизъм

Избори.  След изборите – отново избори.  Изречение, което обрисува живота в България през последните четири години.  Ще бъде ли 27 октомври първата стъпка към излизането от кризата?  Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност?  Патовото положение, породено от изхабяването на партийно-политическата система, трудните и непопулярни..

публикувано на 26.09.24 в 10:00

Нови промени при минималната работна заплата - ще бъде ли увеличена?

Нови промени, свързани с размера на минималната заплата трябва да направи социалното министерство, за да приложи правилно европейската директива за адекватните най-малки възнаграждения . Министерството на труда и социалната политика (МТСП) счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса..

публикувано на 25.09.24 в 10:45

Какво целят новите изисквания в кредитирането за покупка на жилище

Управителният съвет на БНБ прие изисквания за показателите за кредитни стандарти при отпускане и при предоговаряне на кредити. Изискванията обхващат сектор "Домакинства" и се прилагат спрямо кредитите, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Влизат в сила от 1 октомври 2024 година, като банките и клоновете на чуждестранни банки следва да..

публикувано на 23.09.24 в 11:43

Хората от Орсоя искат да бъде изградена чешма в селото

Село Орсоя се намира по пътя Видин-Лом и е част от населените места на община Лом. Населеното място  стана известно с голямото си свлачище, което през 1978 година поглъща част от къщите там.  В селото в миналото е имало рибарници, хората се занимавали със земеделие и риболов. Открай време местните работят в близките градове, както и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:00

Георги Драганов: Няма значение какъв цвят е котката, а дали лови мишки

Ще сложи ли край на партийната и политическата криза в страната предстоящия вот?  Възможно ли е да бъде постигнато джентълменско споразумение между формациите за редовно управление в следващото Народно събрание?  Ще има ли нова Сглобка или екзотиката на роден терен ще продължи?  Статуквото дискутираме с  Георги Драганов , създател и редактор на сайта..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Ще задоволят ли фотоволтаичните системи енергийните нужди на домакинствата?

Според най-новата статия на информационната платформа за отразяване на климатичните промени на достъпен език "Климатека", фотоволтаиците за балкони могат да задоволят до 30% от годишното потребление на едно домакинство. В съвместен проект "Достъп до енергийно обновяване" бяха представени възможностите да бъдат създадени облекчени условия и за..

публикувано на 18.09.24 в 10:45