Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилоти от Враца и Козлодуй се пускат в шампионат

Снимка: РАДИО ВИДИН

Стартовете от държавния шампионат по автомоделизъм завършват през почивните дни с гонките от 3-ия последен кръг на надпреварата за модели с електродвигатели, които са в Сливница, съобщи Огнян Филипов, заместник-председател на Българската федерация по автомоделни спортове.

30 пилоти от 9 клуба в страната за заявили участие да се пуснат за разпределението на медалите в 6 категории. Врачанският клуб ще бъде представен от Николай и Александър Георгиеви, Атанас Георгиев, близнаците Александър и Мирослав Димитрови и от Борис и Боби Иванови. Марио Вутов и Тони Янчев пък ще карат за командата от АЕЦ "Козлодуй".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Файтър от Враца със злато от държавното първенство

Файтъри на врачанския Боен клуб „Сила" се представиха силно на държавното първенство по ММА за всички възрасти, което се проведе в Горна Оряховица.  Над 190 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Врачани участваха с двама състезатели. Йоана Валериева се окичи със златото, като по пътя до финала отстрани националката Петя Петрова от Стара..

публикувано на 01.10.24 в 07:29

Повикаха трима от "Ботев" (Враца) в U14 на България

Трима талантливи футболисти от школата на врачанския "Ботев" са на лагер с представителна селекция на региона, съобщи наставникът им Янислав Яков. Състезателите на Детско-юношеската школа на ПФК "Ботев" Александър Зарков, Лукас Пешев и Виолин Малинов са получили повиквателни за участие в лагер-сбор на гарнитурата на България за юноши U14. Подготовката..

публикувано на 30.09.24 в 16:26

"Лудогорец" би "Ботев" (Враца) в Разград

"Лудогорец" постигна без проблеми победа срещу "Ботев" (Враца) в среща от 10-ия кръг на Първа футболна лига. "Орлите" гостуваха на врачани на собствения си стадион заради ремонтни дейности на терена в Северозапада. Срещата завърши при резултат 0:2 за разградчани. Двубоят се разви на една врата - тази на символичните домакини. Още от..

публикувано на 30.09.24 в 09:59

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Победното начало на първенството за формациите от Детско-юношеската школа на "Локомотив" Мездра вдъхва увереност за пореден успешен сезон. Родените през 2012 година победиха "Чавдар" Бяла Слатина с 4:0. При много дъжд и студено време днес мачът "Дунав" Селановци - "Локомотив" Мездра, деца родени  2010 година, завърши при резултат 1:6, а преди..

публикувано на 29.09.24 в 16:02

Състезание по офроуд организират в Мърчево

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчев о . Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие. Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България през 2027..

публикувано на 29.09.24 в 15:47