Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-добрите млади учители на Видин бяха отличени

Снимка: Радио Видин
Днес на церемонията  "Проспериращ млад учител"  бяха връчени  ежегодните награди на млади учители от училищата от област Видин.
Призът "Проспериращ млад учител 2019 г." се връчва в четири категории. В категория "Предучилищно образование", грамота и статуетка получи Християна Александрова от Детска градина "Желязко Попниколов". В категория „Прогимназиален етап“ статуетката отиде при Вилияна Лозанова, учител по английски език в ОУ „Св. Климент Охридски“. Александър Петров, учител в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, бе отличен в категория „Гимназиален етап“. В категория „ЦДО и други педагогически специалности“ бе отличена Ралица Станкова, логопед в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Всичките 23  номинирани учители получиха грамоти.

Началникът на Регионално управление на инспекторат - Видин Веселка Асенова поздрави педагозите с отличното им представяне: 

"Вие сте тези, които ще помогнат за създаването на компетентни специалисти, съчетали в себе си знания, навици и отношения. Министерството на образованието и науката и ние работим да насърчим младите хора да изберат професията "учител"....Благодаря на всички млади учители, че са поели този труден път да образоват децата ни и да ги възпитават в дух на родолюбие."


Заместник областният управител на област Видин Лъчезар Попиванов приветства организаторите и номинираните преподаватели, като отбеляза, че никоя друга професия не изисква толкова себеотдаване - да учиш другите и сам да се учиш и надграждаш непрекъснато:

"Прекрасно е, че толкова млади хора като Вас са избрали за своя професионална реализация българското училище. Бъдете активни и креативни. Прилагайте нови иновативни модели на обучение в своята ежедневна работа с децата и никога не забравяйте, че Вие подготвяте бъдещето на България."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 30 септември 2024 година

Продължително  безработните лица  в общините Враца и Криводол през август са били 311 мъже и жени. Броят им се увеличил в сравнение с юли с петима.  Прави впечатление, че на борсата за работа чакат 254 висшисти. Прогнозите за поскъпване на олиото, заради слабата реколта в страната през следващите месеци, няма да се оправдаят. Това съобщи за..

публикувано на 30.09.24 в 18:05

БДЖ с промени в разписанието на влаковете

БДЖ въвежда промени в разписанието на влакове от 1 октомври , съобщават от дружеството. Промените са въведени за оптимално използване на подвижния състав на БДЖ в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт, се посочва още в съобщението.  Една от композициите, които вече няма да се движат, е крайградски..

публикувано на 30.09.24 в 14:00

Намалява пътният травматизъм в област Видин

Намаление на пътния травматизъм на територията на област  Видин отчита статистиката за настоящата година.  С почти 100 по-малко са пътнотранспортните произшествия през 2024 година, сравнено с миналите 12 календарни месеца,  съобщи главен инспектор Владимир Герасимов , началник на сектор "Пътна полиция". " От началото на годината до..

публикувано на 30.09.24 в 12:58

Театрали получиха награди на фестивал в Лом

Театралният състав към Дома на енергетика в Козлодуй спечели голямата награда на фестивала на любителските театри в Лом с постановката „Глас народен” от Бранислав Нушич. Отличието бе връчено от председателя на Народно читалище „Постоянство 1856” Недялка Трайкова. Специалната награда на Община Лом отиде при театралите от Костинброд към Народно..

публикувано на 30.09.24 в 11:42

Автомобил самокатастрофира във Враца

Лек автомобил е  самокатастрофирал  на кръстовището на бул. “Мито Орозов“ и ул. “Околчица“ във Враца тази нощ, около 03:10 часа. Колата е била управлявана от 38-годишна жителка на село Алтимир. Пробата ѝ за алкохол е била положителна – 1,76 промила. Образувано е бързо полицейско производство.

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Павилион за билети е разбит в село Гара Орешец

Неизвестен извършител е разбил будка-контейнер за продажба на билети , която се намира в градинката до жп гарата в с. Гара Орешец . Престъплението е извършено във времето от 28-и до 29 септември. Откраднати са 392 лева, мобилен телефон и служебен печат. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи полицията в..

публикувано на 30.09.24 в 10:56

Детски конкурс събира творби в Берковица

Община Берковица участва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, под мотото „Бъди смел, бъди добър!“, организирана от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД). Целта на кампанията е да се обърне внимание към случаите на насилие над деца и между деца, да се промени обществената нагласа по темата, за да има..

публикувано на 30.09.24 в 10:07