Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасен парапет на стълби до река Дунав

2
корозирал парапет на стълбите, които водят към река Дунав
Снимка: личен архив

За опасен парапет,  който вместо да помага на слизащите хора, по-скоро би им помогнал да паднат, сигнализира в радио Видин и социалните мрежи Теодора Йорданова - Спасова. Парапетът се намира между Речна гара и Колодрума. Според Теодора е много опасен, ако човек не забележи, че е нестабилен:


"Бяхме на разходка с моето семейство - дъщеря ми на година и съпруга ми, и решихме да слезем до Дунава да хвърляме камъчета, любимо занимание на моята дъщеря. Слязохме, хвърляхме камъчета, разходихме се по дигата и решихме да се качим от друго място по други стълби. Качвайки се, хванах се за парапета, и той се огъна в ръцете ми от долната страна, може би от корозия, беше отчупен и силно се клатеше. Ние имахме късмет, че ползвахме стълбите отдолу, а не отгоре... Реших, надявайки се на съвестта на хората, които имат власт, да подам сигнал. Такива неща мен ме вълнуват... Подадох сигнала във Фейсбук, колкото и несериозно да звучи... Не знам кой е администратора, мисля, че се подава сигнал в Общината, защото в групата качват отговор какво е направено... Направих кратко видео и снимка и потърсих няколко групи във Фейсбук."


Изпратихме следните въпроси до община Видин и до Областна администрация - Видин.

1. Кой отговаря за обезопасеността на стълбите, които водят към реката?
2. Какви действия ще бъдат предприети в този случай ?
3. Този сигнал е подаден и във фейсбук-страницата "Проблеми и нередности във Видин". Информирате ли се за подобни сигнали от фейсбук-страницата" ?
4. Къде видинските граждани могат да подават подобни сигнали, задължително ли трябва да са в писмена форма и как им се отговаря?

От общинската администрация ни отговориха писмено, че официален сигнал по случая до Община Видин не е подаван. В отговора се напомня, че  въпроси, предложения, сигнали и идеи могат да бъдат подавани от всеки гражданин в Информационния център за обслужване на граждани, в писмен вид, като ще получават отговор в законово установения срок в зависимост от вида на административната услуга. Гражданите могат да подават сигнали и чрез мобилното приложение "Кмете виж", както и на имейл: kmet@vidin.bg и sangelova@vidin.bg. От общината, уточняват, че са предали сигнала за опасния парапет по компетенция на Пристанище - Видин, от където са получили уверение, че незабавно ще бъде направен оглед, за да се локализира компрометирания участък от парапета, след което той ще бъде ремонтиран.



От Областна администрация-Видин също ни отговориха писмено, че са уведомили Пристанище - Видин по компетентност. 
Предложения и сигнали до Областна администрация Видин могат да се подават по следните начини

По пощата на адрес: 3700 Видин, ул. Дунавска №6 чрез лицензиран пощенски оператор;
Лично в Центъра за административно обслужване в ОА Видин /партерен етаж/;
На факс 094/ 60 10 76;
Чрез Системата за сигурно електронно връчване - https://edelivery.egov.bg/ - изисква се КЕП и профил в Системата;
На електронни пощи: del_oa@vidin.government.bg и ou_oa@vidin.government.bg;
Чрез интернет страницата на ОА Видин, от формата за контакти https://vidin.government.bg/kontakti;
Чрез официалната страница на Областна администрация Видин във фейсбук;
Предложения и сигнали могат да бъдат заявени и устно, за което се попълва протокол от длъжностно лице, пред което са заявени




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Каква е съдбата на бившето училище "Христо Ботев" във Видин

Какво се случва с бившето Основно училище "Христо Ботев" във видинския квартал Строител"?  Преди храм на знанието, а днес живеещите там го оприличават на джунгла. Около сградата на бившето училище се забелязва разрухата и отпечатъкът на природата, която винаги си взима своето, когато човешката ръка е оставила нещо без грижа. Рушаща се сграда,..

публикувано на 03.07.24 в 16:29

С доброволен труд ремонтираха покрива на църквата в село Делейна

С дарения и доброволен труд ремонтират църквата "Св. Георги Победоносец" в село Делейна. Дарителската кампания за ремонт на покрива бе обявена в края на февруари от ентусиасти и съмишленици от селото, които са обезпокоени от състоянието на църквата след последния ремонт. Голяма част от необходимите средства бяха събрани за около два месеца, в края..

публикувано на 03.07.24 в 15:59

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

публикувано на 03.07.24 в 14:49

Видински аптеки се включват в националния протест на фармацевтите

Възможно е видински аптеки да спрат работа в знак на протест срещу проекта за промени в Наредба 4, публикуван за публично обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Има опасност да се стигне и до затваряне на аптеки. Това обясни председателят на Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Видин Николай Тодоров. По думите..

публикувано на 03.07.24 в 14:31

Експозиция връща посетителите на видинската крепост в Късното средновековие

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" представя нова постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин . Тя дава възможност на посетителите да се запознаят с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие, представени върху фигури в цял ръст, както и точни реплики на оръжия, обясни уредникът в крепостта..

публикувано на 03.07.24 в 13:00
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40

Насилието над лекарите - кои са причините и възможните решения

Всеки втори лекар у нас е ставал жертва на агресивно поведение , като 11% от медиците са били обект на физическа агресия от пациентите си или от техните близки, а 49% - на вербална. За около половината от пациентите (47%), обаче, лекарите сами са си виновни за проявената спрямо тях агресия, а близо една пета (17%) от тях са на мнение, че..

публикувано на 02.07.24 в 15:00