Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската група the Dream с дебют пред публика

Снимка: Личен архив


Новосъздадената видинска група the Dream ще направи дебют в родния си град тази събота. В музикалната банда участват 4-ма младежи - Александър Венциславов - създател и фронтмен на групата, Росен Петков-барабанист, Владимир Савов - китарист и Борис Георгиев - басист. Любовта към музиката е това, което събира бандата. За събитието е подготвен почти изцяло авторски сет, каза за Радио ВИДИН Александър Венциславов:

  

"Това участие го подготвям може би повече от половин година. Двата пъти отпадна заради пандемията, сега се надявам да се случи в събота, в заведение на улица "Широка" град Видин. Подготвили сме изцяло почти авторски сет. Ще представим и 2 кавъра. Като цяло се надявам събитието да бъде доста интимно, интимна връзка да създаде между нас и публиката. Подготвяме малко по-различен тип събитие, леко готическо ориентирано, с приглушена светлина, свещи, фенери и т.н. Предпочитам да остане изненада другото. Събирането на групата стана случайно, аз създадох проекта миналата година. Като солов проект без да имам каквито и да било очаквания за участие и т.н. След това с Владо Савов се събрахме да удари едно рамо, за да представим част от песните на един концерт тук на галерията. Писах му наскоро дали ще е навит, първоначално идеята ми беше, защото още не познавах Росен, идеята ми беше да бъде акустичен концерт и Боби да пуска музика. Но Боби така се запали да свири отново на бас, преди беше китарист. И го питах дали иска да изсвири няколко песни и той с дръм тракове, и той се нави. И в следващият момент - на мотосъбора се запознах и с Росен и той така прие доста добре идеята. Нещата се случиха доста бързо, доста бързо се сработихме. Нашият стил е пост пънк, има няколко песни, които Боби е писал те са си пънк, dark wave елементи имаме. Общо взето така, разнообразно." 


Групата the Dream има специално място за репетиции - това е Библиопощата в крайдунавския парк, сподели Росен Петков:

 

"Репетираме в Библиопощата. Горе на втория етаж в една стаичка и след работно време нали, да не пречим на другите активности се събираме така лекичко, да не притесняваме живущите около Библиопощата. По-тихичко нали, така свирим, но по някой път така си ни идва от вътре и засилваме... Не мисля, че този кеф, който го представяме в репетиционната по никакъв начин не бихме могли да си го спестим и на сцена. Даже много съм се надъхал и с нетърпение чакам да дойде събота. Аз съм барабанист от 6, 7 години някъде свиря... Още от първите репетиции, ние репетираме от седмица, от седмица и нещо, усетих, че нещата вървят доста добре и ми е по-различно като стил. Защото аз предимно свиря рок, метал, наскоро почнах и джаз да свиря. Този стил ми е по така непознат, но много ми хареса. Всеки дава различни идеи за аранжимента, къде ще има паузи, къде ще има сола, такива работи, много добре се сработваме. И като цяло мисля, че ще направим едно много добро представяне и един много добър дебют в родния ни град."


Групата се сработва от скоро, но нещата се получават, потвърждава и Владимир Савов:


"От скоро се сработихме, но мисля, че се получават готино нещата. Видях, че парчетата много ми харесват и си заслужава да участвам в този проект. От към 12 годишна възраст, тогава слушах метал и мислех, че искам да стана китарист. Започнах да свиря на китара, учех се, с годините усетих, че метала не е моята музика, колкото по-добър китарист станах. Като цяло сега вече са ми други интересите, по-скоро китарата е на заден план. Повече ми харесва продуцирането на музика. Уча тон режисура в момента и може би натам искам да отидат нещата. Но сега ми е за удоволствие да свиря с тях... За сега искаме да направим тези участия първите, пък ще видим как ще тръгнат нещата на там."


Четвъртия член на групата Борис Георгиев е свирил във видински пънк групи, добре познат е и със своят подкаст “Bobby on the edge”. Дебютното участие на the Dream е тази събота, 04 септември от 20 часа в заведението "Трафик" на улица "Широка" във Видин. Вход свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19

Доброволци почистиха туристическа пътека на връх Бабин нос

Доброволци разчистиха паднали клони и дървета по екопътека в участъка между Бабин нос и Студен кладенец, това е маршрутът "Връшка чука - Ком", който е естественото продължение на "Ком - Емине". Инициативата е на групата "Торлакия" - това е неформална група от доброволци, чиято обща цел е развитието на туристическия маршрут "Връшка чука - Ком" и..

публикувано на 19.09.24 в 15:00

Учредиха туристическо дружество в Мездра

Туристическо дружество "Искър - Мездра" беше учредено в железничарския град. Негови учредители станаха 14 активни туристи . Сред тях е доайенът на местното туристическо движение Борислав Леонкев . Искаме да си върнем дружеството, каквото е било преди промените, каза той. "Това го говорим от отдавна, защото нашето дружество има славни..

публикувано на 19.09.24 в 14:56

Деца отбелязаха Европейската седмица на мобилността във Видин

По повод Европейската седмица на мобилността , която се провежда всяка година от 16-и до 22 септември , децата от ДГ "Арабела" във Видин за четвърта поредна година участваха в инициатива, съвместно със служители на Областната дирекция на МВР.  Проявата е част от програмата по повод Дните на безопасността на пътя, организирани от..

публикувано на 19.09.24 в 14:17

Търси се решение на проблема с електрическите тротинетки във Видин

Броят на електрическите тротинетки, които се използват като средство за придвижване във Видин се увеличава. Проблемът е, че често на тях се возят повече от един човек, управляват се от деца, водачите не се съобразяват с пешеходците и другите участници в движението, карат ги на пешеходни зони. Всичко това води до риск от сериозни инциденти. Главен..

публикувано на 19.09.24 в 14:00

Изложба във Видин ще разкаже историята на еврейско момиче

Изложба, разказваща историята на едно еврейско момиче, принудено заедно с родителите си да се укрива, за да избегне преследването от националсоциалистическия режим в Германия, ще бъде открита във Видин . "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди" е създадена по едноименната графична новела на художника и учител в училище..

публикувано на 19.09.24 в 13:29