Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Владов и Яница Маслинкова в спектакъла "Пресътворените песни" във Видин

2
Снимка: Личен архив


Носителят на две награди "Икар за дублаж" Симеон Владов и пеещата актриса Яница Маслинкова ще са част от изпълнителите в концерт-спектакъла "Пресътворените песни" на Николай Антов и Симфониета Видин. Двамата ще си партнират с колегите си Илона Иванова и Денко Проданов. 

Симеон Владов работи с видинския композитор от години и това не е първият им съвместен проект. Смята, че музиката на Николай Антов е прекрасна и заслужава нов живот:

"Аз много обичам Видин. Това е един от най-красивите български градове. Аз имам честта и голямата радост да съм приятел с Николай Антов, и то от доста години. Може би вече са 29-30. Бях млад актьор в пернишкия театър, когато се запознахме с него. Той там поставяше една пиеса заедно с един режисьор, детска пиеса. Беше написал музиката към "Приключение на тавана" и тогава се запознахме, и оттогава сме приятели. След това участвах в 10-годишнината на група "Север", когато се чества тържествено във Видин. Снимал съм и за видинската кабелна телевизия, докато той работеше там, така че с него се познаваме от много отдавна и през всичките тези години, след като се разпадна група "Север", нека и той да каже, но не е имало година, даже не е имало и месец, в който да не се чуем и аз винаги да му казвам: "Хайде, трябва да направиш нещо с тези хубави твои песни". Неговата музика наистина е прекрасна. Трябва да заживее нов живот. "Трябва да направиш нещо, нови аранжименти, да се пеят тези песни, защото са много хубави". Но на него му трябваше доста дълго време, за да се реши на това. Но ето, най-накрая се реши и аз съм много щастлив, че се случва всичко това в момента. Идваме всички с отворени сърца, с усмивки и с това да се забавляваме заедно с видинската публика, и песните на Ники Антов да получат нов живот."

Интересно приключение нарече участието си в "Пресътворените песни" актрисата Яница Маслинкова. Една от песните, които тя подготвя, е по стихове на Стефан Цанев и е била изпълнявана от Евелина Балчева:

"За мен е преди всичко чест и до някаква степен предизвикателство, защото стилът на музиката на Николай Антов е по-различен. Аз имам възможността да изпълня една от неговите песни - "Везни" по стихове на Стефан Цанев, която преди мен е била изпята от Евелина Балчева. И аз имам честта след нея всъщност да се впусна в тази песен. За мен е изключително предизвикателство, защото звукоизвличането е различно, така че интересно приключение е участието ми в този проект и се надявам да науча нови неща. Нямам търпение да се потопя в атмосферата на този град и да се запозная с видинската публика, чрез песните, които ще представим."

"Пресътворените песни" по музика на Николай Антов и оркестрация на Димитър Косев ще прозвучат за първи път на 1 юли от 21:00 часа на откритата сцена пред Стамбол капия във Видин.
По публикацията работи: Николай Хараламбов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В „Музикална зона“: есенна винена терапия с музика

Есен е! Виното вече е сложено в бъчвите и докато чакаме да стане, ще се заредим с добро винено настроение, за да подпомогнем неговата ферментация ;) Винено- опияняващ привет от ефира! Песни за виното ще слушаме и ще посетим най- известните винарски региони в света. Всеки винен пътешественик има любими места и вина- такива, които е посетил..

публикувано на 30.09.24 в 09:00

Да запазим мирен дух, да не помръква нашият духовен взор

Във Втора неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание да проумеем и се вдъхновим, че всичко онова, което ни заобикаля ще бъде добро или зло, в  зависимост от това какви сме ние спрямо нашите околни. "Бъдете милосърдни, както и Вашият Отец е милосърден" (Лука 6:36). Във Втората неделя след Неделята..

публикувано на 29.09.24 в 08:00

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"

В "Едно"  говорим за събитията, в които участваха през септември от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин.  От 12-ти до 16-и септември бяха гости на международния фестивал "Арт зона за всички" в сръбския град Зайчар. Организатор е Детски център - Зайчар, с който видинската фондация работи по проекта  "U korak sa..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59