Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" представи кандидат-депутатите от Видин

Снимка: Радио Видин

Политическа партия "Възраждане" представи кандидат-депутатската си листа от Видин за участие в предстоящия вот на 2 октомври. Водач на листата е Валери Сираков, един от основателите на структурата на партията във Видинско. След него са Красимир Антонов, Иван Димов, Наташка Базова и Филип Шаповал. 

Валери Сираков е икономист, с дългогодишен опит в държавния и частния сектор: 

"Роден съм 1956 г. в град Велико Търново. Баща ми е бил офицер там. След което се преместваме в Червен Бряг, където съм завършил реална гимназия. След това завърших в Свищов висше икономическо образование. Там намерих съпругата си, която е от Видин. Живеем тук, имаме две деца. В момента живеят и работят в София. Имам двама внуци и една внучка. 1980 година започнах работа в Държавен финансов контрол, където работих 15 години и това е единствената държавна работа, която съм работил през живота си. След това всичко е било частно. Симпатизант съм на партия "Възраждане" от 2016-та. От 2017 година съм член... Ако държавата не помогне на видинска област, няма да се оправим. Това ще ми бъде първостепенна задача, да има закон, в който да пише, държавата се задължава, в срок от 5 или 10 години, да инвестира във видинска област минимум 1 милиард лева. Аз за това ще работя, ако отида в парламента."

Красимир Антонов е роден на 7 декември 1960 г. във Видин. Завършил е Музикалната академия в София, със специалност оперно пеене:

"В партия "Възраждане" съм от самото ѝ създаване на видинската организация. Влязъл съм в тази партия по лични убеждения и до ден днешен се стремя да помагам и да работя за тази партия, която за мен е единствената българска партия независима от никакви други външни политически влияния. Вече трети или четвърти мандат съм кандидат в листата на Видин и поради моите лични убеждения, няма да престана никога, докато тази партия съществува, да се боря за осъществяването на нейните идеи и намерения, които са единствено и само за българския народ, и за просперирането на България."

Следващият в листата на "Възраждане" е Иван Димов, който е родом от Варна. Има завършено висше икономическо образование. Семеен, с три деца. Работи във Видин за немска компания, която произвежда електрокомпоненти.
Единствената жена в листата на Възраждане за област Видин е родената в Ново село Наташка Базова. Била е дългогодишен библиотекар на читалището в Ново село:

"Завършила съм Руска гимназия в град Лом, след което почвам работа като библиотекар в родното си село. Дълги години бях там. Няколко години, след като се преместих в града, работих в червен кръст и на още едно-две места. В момента съм артистичен секретар в Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов". Симпатизант съм на партия "Възраждане" от 2017 година, а 2018 вече ставам член на партията. Влезнала съм по убеждения и смятам, че това е партията, която защитава интересите на народа и на страната ни."

Последен в листата на партия "Възраждане" във Видин е най-младият от кандидатите. Казва се Филип Шаповал и работи в сферата на хотелиерството.

"Роден съм на 20 януари 1993 година тук във Видин. Завършил съм 2018 година в така нареченото ХТМУ-София. Работя, в момента, в сферата на хотелиерството и кулинарията. Тук съм в тази партия, защото оценявам тяхната програма и за това, че мислят за нашия народ."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Начален учител от Враца е с престижна награда за "Гражданско образование"

Началният учител в Иновативно Основно училище "Васил Левски" във Враца  Таня Дацова получи отличието на Общината "Учител на годината" в подкатегория "Начален етап на основното образование".   Това е третата награда за нейната близо 30-годишна учителска работа и се дава за дългогодишната ѝ работа с децата в област "Гражданско образование", обясни..

публикувано на 18.06.24 в 15:00

Децата в село Осен се радват на възстановен от местните хора стадион

В криводолското село Осен жителите и най-вече децата се радват на възстановения стадион. Спортното съоръжение е било поддържано, когато е имало футболен отбор преди доста години. След това придобива окаян вид. В селото живеят деца, които обичат спорта и искат да играят футбол.  Това е причина да се възстанови футболното игрище.  Детската..

публикувано на 18.06.24 в 14:00

Зрелостничка от Враца получи награда за есе

Зрелостничката Цветислава Димитрова от Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ във Враца получи специална награда за своето есе, с което участва в конкурса „Летене по Радичков“.  Темата беше „Хайде, удавнико, на добър час!…Все пак е по-добре да се удавим в океана, отколкото да се удавим на сушата!“ от романа “Ноев ковчег”..

публикувано на 18.06.24 в 13:00

Фабрика за лудории и приключения очаква децата в Бяла Слатина

Започват летните занимания за деца в Бяла Слатина. Организатори са местното Народно читалище "Развитие-1892" и Общината. Те са нарекли събитието си "Фабрика за лудории и приключения".  Ателиетата са 13 на брой, с разнообразна тематика и са предназначени за деца от 6 до 12 години. Предстоят екскурзии и пътувания до исторически забележителности..

публикувано на 18.06.24 в 12:00

Вокална група "Шоколадче" с първи авторски албум

Вокална група "Шоколадче" дебютира в музикалните среди с първия си авторски албум. Той беше представен на 16 юни в Лом.  Титулната песен, която е и заглавие на албума, "Дъжд от ноти", не е избрана случайно и носи нейното специално значение, разказа за Радио ВИДИН вокалният педагог на групата Росица Кръстева . Тя е написана от поетесата с ломски..

публикувано на 18.06.24 в 11:48

Юни - Международен месец за информираност за сколиозата

Сколиозата е едно тихо заболяване, което влиза в семействата абсолютно неусетно. Това каза в "Направление здраве" управителят на Фондация "Живот със сколиоза" и организатор на международния форум "Заедно срещу сколиозата" Силвия Гордеева. По думите ѝ много често, когато родителите забележат, че нещо се случва, сколиозата е в доста напреднала..

публикувано на 18.06.24 в 09:50

Село Кунино - красиво и богато на природни забележителности

Село Кунино се намира между Мездра и Червен бряг и въпреки че не му личи отдалече, крие много скални венци, кули, арки и тъмни входове на пещери. На метри от последните къщи стърчат високи кули, които дават началото на Кунинския каньон. Отвесните скали достигат над 60 м. Същата река, която някога е образувала скалните мостове, пещерите и..

публикувано на 18.06.24 в 09:00