Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Окръжния съд във Видин с номинация за "Съдия на годината"

Съдия Илия Илиев, председател на Окръжен съд- Видин
Снимка: Окръжен съд- Видин



На 25 ноември ще се проведе десетият юбилеен благотворителен бал на юристите. Част от него са Националните награди за правосъдие, които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз, адвокатските колегии от цялата страната, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените адвокати, Асоциация на синдиците в България. За тазгодишните награди в категорията "Съдия на годината" е номиниран председателят на Окръжния съд във Видин съдия Илия Илиев. По традиция номинирането се извършва от наградени вече от минали години, както и от журналисти, каза за Радио ВИДИН Нина Хамилтън- един от организаторите на конкурса. 


"Всеки един посочва кого номинира, какво е провокирало тази номинация, след което се свързваме с всеки един от номинираните и го питаме дали той все пак желае да бъде номиниран, защото живеем в демокрация и така е редно. Много малко хора са отказвали досега и то не защото не желаят, а поради различни причини. След като се съберат абсолютно всички номинирани, които са потвърдили, а те са между трима и шестима във всяка една категория, тогава журналистите от сектор "Правосъдие", които са медийни партньори на събитието, гласуват, както гласува и професионалното жури. То е в състав- съдията от общия ни съд в Европейския съюз Марияна Кънчева, професорите Огнян Герджиков, Атанас Семов и адвокат Владимир Дончев, който е един от инициаторите за създаване на тези награди през 2013 година."


Номинацията на съдия Илия Илиев в категорията "Съдия на годината" е изненадваща за него и близките му, каза той и подчерта, че тя сама по себе си е достатъчна причина да се чувства оценен трудът му през всичките тези години. Видински журналист е изпратилият номинацията за Илиев.



"Тук, с колегите, с които говорих, никой не може да повярва, че това е дошло от Видин, защото видинчанин за видинчанин, ако прави някога за някого добро, го прави много рядко. С когото и да съм говорил, все ми казва да проверя дали не е станала някаква грешка. Аз отначало се изненадах, а още повече се изненадах, че е някой от Видин. Изненадам съм до толкова, че досега никой не ми се е обаждал и като го получих като имейл и след това като говорихме как е станало, голяма част от хората още не могат да повярват, че е някой от Видин. Но факт е, факт е, да. Много хора ще има да се учудват, както и продължават да го правят. Изненадан съм, но дори и да не ме изберат, самият факт, че съм номиниран за мен е много. Аз съм вече 32-ра година съдия в региона, в момента съм един от съдиите с най-дълъг опит и стаж. Просто благодаря за номинацията" - каза съдия Илиев.


На награждаването утре ще присъстват над 200 гости от българския и международния правен свят. Във вечерта на церемонията се награждават 10 заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, Сделка, както и Гран при за цялостен принос в правосъдието.



Всичко по темата може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В „Музикална зона“: есенна винена терапия с музика

Есен е! Виното вече е сложено в бъчвите и докато чакаме да стане, ще се заредим с добро винено настроение, за да подпомогнем неговата ферментация ;) Винено- опияняващ привет от ефира! Песни за виното ще слушаме и ще посетим най- известните винарски региони в света. Всеки винен пътешественик има любими места и вина- такива, които е посетил..

публикувано на 30.09.24 в 09:00

Да запазим мирен дух, да не помръква нашият духовен взор

Във Втора неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание да проумеем и се вдъхновим, че всичко онова, което ни заобикаля ще бъде добро или зло, в  зависимост от това какви сме ние спрямо нашите околни. "Бъдете милосърдни, както и Вашият Отец е милосърден" (Лука 6:36). Във Втората неделя след Неделята..

публикувано на 29.09.24 в 08:00

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"

В "Едно"  говорим за събитията, в които участваха през септември от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин.  От 12-ти до 16-и септември бяха гости на международния фестивал "Арт зона за всички" в сръбския град Зайчар. Организатор е Детски център - Зайчар, с който видинската фондация работи по проекта  "U korak sa..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59