Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ROCKY в света на диджейството

Снимка: колаж на РАДИО ВИДИН



Днес се срещаме с една творческа личност. Тя е певица, продуцент, DJ и модел. Тръгва по артистичния си път още от малка – започва да учи пеене и балет в първи клас, а средното си образование завършва в Националното музикално училище "Панайот Пипков" в София с поп и джаз пеене. През 2019 година участва в "Гласът на България", а година по-късно дефилира на модния подиум на Седмицата на модата в Милано


Нейната хип-хоп и R&B персона вече е позната в почти всички популярни клубове в страната с артистичния псевдоним ROCKY.  Владилена Тодорова живее в столицата, но е идвала няколко пъти да пуска музика на партитата във Видин. 











Влади се занимава с много неща, но днес се фокусираме върху диджейството. Питам я защо избира артистичния псевдоним ROCKY?


"ROCKY идва от една дълга част от моя живот, в която бях част от много рок групи, като фронтмен, включително в Подуене блус бенд  съм записвала албуми и така доста дълго време смятах, че рокът е моето нещо, преди хип хопа... Минала съм от всякъде - джаз, блус и сега сме тук."


През последните години жените диджеи не са рядкост. Откога в България е популярна професията диджей за нежния пол?




"Аз понеже вече от година и половина, може би, се занимавам с това и се изявявам като такава. Още не мога да свикна с идеята да се приемам така, но съм много горда да съм представител точно на женския пол диджейки, защото има доста интересни жени, които аз срещнах в последствие...които се занимават дори от доста дълги години. Аз не бях запозната с това преди това, така че не съм сигурна колко време имаме такива представители тук, но определено последната година, година и половина, две дори, доста жени изявяват интерес към нашата професия..."


Всички сме виждали поне веднъж доста статични диджеи и ROCKY определено не е от тях. Тя има магнетично влияние върху публиката, зарежда я много. Признава, че контактът с публиката е важен за нея.


"Определено това е най-важното качество за всяка една сфера на артистите, защото именно контактът с публиката е ключът и аз благодарение на танците и на това, че съм на сцена от много ранна възраст, съм почти преодоляла всякакъв страх от изяви и съм доста разчупена и просто ми доставя огромно удоволствие и самата музика, която пускам, и това как хората реагират на нея. Така че смятам, че това е определено първото нещо, което трябва да направите, ако решите да ставате диджей - без сценична треска!"




ROCKY говори с любов и ентусиазъм за професията си, което е знак, че тя ѝ дава много. Какво всъщност ѝ дава?


"Диджейството е много широко разпространено вече в България. Най-хубавото е, че освен, че можем да пътуваме постоянно, дори не само у дома, се срещаме с много хора- всякакви и на различни възрасти. При мен лично идват много дами, които ми споделят, че винаги са имали желание да правят нещо подобно и аз определено винаги ги насърчавам, защото когато видя че наистина им носи нещо, което и на мен - това е ключът, както казах. И ако наистина усещате музиката... понеже на мен музиката ми заема доста голяма част от живота... дори всъщност първоначалната идеята, заради която започнах да се занимавам и с това, беше че аз пиша музика и това е главното нещо, което искам да правя в този живот... Смятам, че ми дава много точно това, че се срещам с много хора и мога да пътувам и много скоро да представям и своята музика. Така че, на всякакви нива ми дава много и се чувствам много пълноценна, въпреки липсата на сън..."


2021 година ROCKY издава първия си сингъл и му дава името -  Ain't Gonna Wait.




Тук можете да последвате ROCKY -  Instagram / Facebook / You Tube 


Чуйте целия разговор в прикачения файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Близки на загинали при ПТП с писма до нарушители на пътя

Нарушители на пътя получават заедно с фиша писма от близки на загинали при катастрофи. Националната кампания "Написах ти писмо" има за цел да ограничи войната по пътищата у нас. Инициативата е на сдружение "Ангели на пътя" и Главна дирекция "Национална полиция". Посланията в писмата са лични, трогателни и достигат до нарушители на правилата за..

публикувано на 16.05.24 в 14:00

Стартират проявите по повод "Европейската нощ на музеите" във Видин

С разнообразни събития Регионалният исторически музей във Видин ще отбележи инициативата "Европейска нощ на музеите" . В рамките на мероприятието за втора поредна година ще се проведе и фестивалът " Видин – градът на трите крепости". Събитията стартират от днес, 16 май и видинчани и гости на града могат да се включат в тях напълно безплатно,..

публикувано на 16.05.24 в 13:38

Тихомир Безлов: Купуването на гласове намалява заради емиграцията в ромските квартали

Купуването на гласове е социален феномен, който ни съпровожда преди избори от много години насам. Неспособността за ефективно справяне с тази порочна практика за изборите у нас е сериозен проблем, който изисква незабавни мерки от страна на правителството, политическите партии и обществото като цяло.  Тенденцията за купения вот намалява заради..

публикувано на 16.05.24 в 12:51

В "Музикална зона" на 16 май 2024 слушаме Бети Картър

Днес се навършват 95 г. от рождението на Бети Картър. Тя е с уникален леко дрезгав тембър, специфичен начин на звукоизвличане и лесно разпознаваем глас с широк октавов и динамичен диапазон. Като част от състава на Лионел Хамптън, Бети Картър влиза в историята на музиката като една от последните джаз певици от ерата на биг бенда. През 1969 г...

публикувано на 16.05.24 в 09:00

Еднодневна школа за деца организираха от КСР"Дунав-Видин"

Безплатни занимания за децата организираха от Клуба по спортен риболов "Дунав-Видин". Искат така да ги увлекат, за да прекарват повече време сред природата. Казват, че риболовът е цяла наука и започнаха с първите уроци. За Иво Вълов риболовът е начин на живот и мислене, не само хоби. Затова иска да го предаде на по-младите. "В моя..

публикувано на 15.05.24 в 16:59

Увеличават пенсиите с 11%

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от 1-ви юли, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов след заседанието вчера. Именно той направи предложението за ръст на пенсиите с този процент. Всички членове на съвета от изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите са подкрепили..

публикувано на 15.05.24 в 12:30
Боян Боев, писател

Писателят Боян Боев гостува в Монтана

Известният български писател Боян Боев ще се срещне  с почитатели от Монтана и околностите. Срещата ще се проведе днес, в  Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана от 17:00 часа, в  рамките на 18-то издание на   Националната библиотечна седмица в България Боев е автор на романите "Сайбиевата невеста", "Последна молитва" и сборник с..

публикувано на 15.05.24 в 11:54